Η μεγάλη κόντρα της Κάτιας Δανδουλάκη με τον Χαϊκάλη

Η μεγάλη κόντρα της Κάτιας Δανδουλάκη με τον Χαϊκάλη

Μια συνεργασία που κατέληξε σε φιλονικία και ξανά σε συνεργασία.

Οι ζωές των ηθοποιών είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας θνητές ζωές. Μέσα σε μια σεζόν μπορούν δύο άνθρωποι να αγαπηθούν παράφορα, να χωρίσουν με αδιαφορία ή και να αλλάξουν στρατόπεδα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Παύλο Χαϊκάλη. Οι δυο τους πρωταγωνιστούσαν στην περσινή παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου «Να ζει κανείς ή να μη ζει». Ήταν όλα τέλεια, η παράσταση ήταν μέσα στις πρώτες πέντε πιο πετυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, ο κόσμος έφευγε από το θέατρο ευχαριστημένος και οι ηθοποιοί ήδη μιλούσαν για την καλοκαιρινή περιοδεία. Και συνέχισαν έτσι μέχρι δύο μήνες πριν τις πρώτες εκλογές του Μαίου, όταν ο Παύλος Χαϊκάλης, αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική και να αφήσει την παράσταση στα κρύα του λουτρού.

Λίγο καιρό μετά η Κάτια καλεσμένη της εκπομπής Πρωινό mou στο Mega είπε ότι η απόφαση του Παύλου τους ξάφνιασε όλους και προκάλεσε αναστάτωση. «Πιστεύω ότι κανέναν δεν μπορείς να κρατήσεις με το ζόρι» δήλωσε η Κάτια στην εκπμπή κα συνέχισε «περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα όταν πήρε την απόφαση να μας αφήσει, γιατί κινδυνέψαμε να μην πάμε πουθενά, αλλά είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς που, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης δέχτηκε με λαχτάρα τον ρόλο». Και μπορεί η ηθοποιός να ήταν ευγενική μπροστά στην κάμερα, αλλά στα παρασκήνια ήταν έξαλλη με τον σημερινό βουλευτή και έλεγε σε φίλους «Ποτέ ξανά με τον Χαϊκάλη».

Φέτος λοιπόν αποφάσισαν η επιτυχημένη παράσταση να συνεχίσει και δεύτερη χρονιά κι έτσι έψαχναν τον αντικαταστάτη του Χαϊκάλη. Δοκιμάστηκε ο Γιάννης Βούρος, άλλα δε συμφώνησαν, ο Κώστας Σπυρόπουλος αρχικά συμφώνησε να κάνει το ρόλο, αλλά τελικά αποφάσισε ότι θα ήταν εξαιρετικά κουραστικό να πρωταγωνιστεί και να κάνει την παραγωγή (ο Κώστας μαζί με την Κάτια υπογράφουν την παραγωγή της παράστασης). Ένας τρίτος γνωστός ηθοποιός πήγε εντελώς μεθυσμένος στο πρώτο ραντεβού και έτσι οι επιλογές μειώνονταν, οι μέρες περνούσαν και η παράσταση καθυστερούσε τραγικά. Μπροστά στον κίνδυνο να ματαιωθεί το έργο, η Κάτια αποφάσισε να ξεχάσει τη συμπεριφορά του Χαϊκάλη και τη δική της δυσφορία, να «ρίξει τα μούτρα της» και να του ζητήσει να επιστρέψει στην παράσταση, πράγμα που συνέβη.

Για το καλό της παράστασης αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη μια παλιά κόντρα και να εγκαινιάσουν μια νέα συνεργασία. Η παράσταση που είναι πραγματικά απολαυστική κάνει πρεμιέρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Φέτος θα συμμετάσχει επίσης και η Κατιάνα Μπαλανίκα.