Μήνυση για δυσφήμιση της Katie Holmes κατά του περιοδικού Star

Μήνυση για δυσφήμιση της Katie Holmes κατά του περιοδικού Star

Το περιοδικό δημοσίευσε άρθρο που θέλει την Holmes εθισμένη σε ένα διαφορετικού είδους ναρκωτικό.

Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς η Katie Holmes μήνυσε την εταιρεία American Media Inc., στην οποία ανήκει το περιοδικό Star, για δυσφήμιση, καθώς το εν λόγω περιοδικό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια φωτογραφία της ηθοποιού εμφανώς καταβεβλημένης, συνοδευόμενη από τον τίτλο «Ο εφιάλτης του εθισμού της Katie. O αληθινός λόγος που δεν μπορεί να αφήσει τον Tom.»

Ανήθικα και προσβλητικά δημοσιεύματα έχουν ξανακυκλοφορήσει σχετικά με το ζεύγος Cruise, αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως η βαλίτσα πήγε λίγο μακρύτερα από το συνηθισμένο δρομολόγιο της. Γι' αυτό και η ηθοποιός ακολούθησε τον δρόμο του δικαστηρίου και κατέθεσε αγωγή εναντίον του περιοδικού, ζητώντας χρηματική αποζημίωση της τάξεως των $50 εκατομμυρίων για δυσφήμιση του προσώπου της.

Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή της Holmes αναφέρει: «Ο μέσος αναγνώστης, διαβάζοντας το κείμενο καταλαβαίνει πως η ενάγουσα έχει εθιστεί σε τρομακτικό βαθμό στα ναρκωτικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος κατανόησης των συμφραζομένων. Το εξώφυλλο, επίσης, αφήνει την εντύπωση πως αν δεν υπήρχε αυτή η εξάρτηση στα ναρκωτικά, η ενάγουσα θα άφηνε τον άντρα της.»

Παρ' όλα αυτά η AMI συνεχίζει να υπερασπίζεται το περιοδικό της και τον συντάκτη του επίμαχου άρθρου, μέσα στο οποίο επεξηγείται ακριβώς το είδος της εξάρτησης της Holmes. Ο συντάκτης, αναφέρει πως η Katie παίρνει μέρος σε συνεδρίες της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, (τις λεγόμενες και «συνεδρίες ελέγχου») στις οποίες χρησιμοποιείται μια συσκευή με το όνομα «e-meter». Η συσκευή αυτή είναι ένα ηλεκτρικό εργαλείο που μετρά την ηλεκτρική αντίσταση ενός ατόμου, η οποία αντανακλά παρελθοντικές συναισθηματικές εμπειρίες. Το άρθρο στην πορεία εξηγεί πως το e-meter μπορεί να απελευθερώσει ενδορφίνες , δηλαδή «ορμόνες που καταπολεμούν τον πόνο και προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας». Μάλιστα, κατά καιρούς, αρκετά πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας έχουν δηλώσει για την χρήση του e-meter πάνω τους πως «Θέλεις άλλη μια δόση, όπως ένας χρήστης εξαρτημένος από την ηρωίνη».

Η πλευρά της Holmes επιμένει πως το άρθρο δεν έχει καμία συνέπεια σε αυτά που λέει όπως και κανένα στοιχείο για να τα υποστηρίξει, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι δικαστικοί εκπρόσωποι της AMI απαντούν πως «δεν είναι δυσφημιστικό να υποδηλώνεις πως ένα άτομο είναι εθισμένο στο "συναίσθημα μιας φυσικής ανάλγησης". Όπως γνωρίζετε, μερικοί άνθρωποι είναι "εθισμένοι" στην ευχαρίστηση που λαμβάνουν από την άσκηση. Φυσικά ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί δυσφημιστικός. Το αντίκτυπο όμως που έχει το e-meter στην υγεία των χρηστών του είναι ένα ζήτημα σημαντικού κοινωνικού προβληματισμού και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε έντονα τη θέση μας απέναντι στην μήνυση που κατέθεσε η κ. Holmes, πιστεύοντας πως το δικαστήριο θα συμφωνήσει μαζί μας».

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.