Μια πρώτη κυρία στο πέρασμα του χρόνου:Ξεφυλλίζουμε το φωτογραφικό album της ζωής της Michelle Obama

Μια πρώτη κυρία στο πέρασμα του χρόνου:Ξεφυλλίζουμε το φωτογραφικό album της ζωής της Michelle Obama

Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος και τα χρόνια της δίπλα σε έναν από τους πιο λαοφιλείς πολιτικούς στο πλανήτη.

H Michelle Obama εμφανίστηκε στη ζωή μας πριν 5 χρόνια όταν μάθαμε για τον πρώτο μαύρο πολιτικό που διεκδικούσε την προεδρεία των Η.Π.Α. Στο πρόσωπο αυτού οι Αμερικάνοι είδαν την αλλαγή, έτσι ο Barack Obama με το σύνθημα "Change" κέρδισε τις εκλογές του 2008. Ένας από τους βασικότερους παράγοντες της υψηλής δημοφιλίας του Αμερικανού προέδρου που επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι φυσικά και η αγάπη και ο θαυμασμός όλων και ιδιαίτερα των γυναικών για τη σύζυγο του Michelle.

H Michelle Obama που διανύει το 48 έτος της ηλικίας, αν και αυτό φαίνεται μόνο στην ταυτότητα της και σίγουρα όχι στην επιδερμίδα της και το πρόσωπο, της μεγάλωσε στο Chicago. Από μικρή ήταν τόσο έξυπνη και επιμελής που προσπέρασε τάξεις και πολύ νέα βρέθηκε να σπουδάζει νομική στο Princeton και το Harvard (δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου). Μετά τις σπουδές της βρήκε δουλειά σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Chicago και εκεί έμελλε να γνωρίσει τον άντρα της ζωής της, Barack σε ένα επαγγελματικό γεύμα.

Το 1992 παντρεύτηκε το Barack και έξι χρόνια μετά απέκτησε το πρώτο της από τα δύο παιδιά, ενώ 5 χρόνια μετά ήρθε στη ζωή της οικογένεια Obama και η δεύτερη κόρη τους. Από μικρή ενδιαφερόταν έντονα για την πολιτική, έτσι όταν ήρθε η ώρα να στηρίξει το γερουσιαστή σύζυγο της που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρεία της Αμερικής ήξερε καλά τι πρέπει να κάνει για να σαγηνεύσει τα πλήθη.

Απλή, προσιτή, ιδεολόγος, δυναμική, στυλάτη, λαοφιλής, φιλάνθρωπος, ευθύς είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που συχνά προσδίδουν στη Michelle Obama. Ακριβώς όπως και ο άντρας της, η Michelle "ανήκει" στο λαό της, ο οποίος στο πρόσωπο της βλέπει το αμερικανικό όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή και αγαπητή είναι ότι κάθε γυναίκα των Η.Π.Α. νιώθει πως μπορεί να είναι εκείνη η επόμενη Michelle. Οι συνεντεύξεις της είναι πάντα ενδιαφέρουσες καθώς η ίδια είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, η στάση για τις ιδέες της αποδεικνύει το πάθος της και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει σημαντικά, κοινωνικά θέματα, ενώ η συμπεριφορά της απέναντι στα media είναι ακομπλεξάριστη καθώς έχουμε δει τη Michelle να κοσμεί εξώφυλλα lifestyle περιοδικών ουκ ολίγες φορές. Οι διάσημες γυναίκες από τη Beyonce και την Oprah μέχρι τη Sarah Jessica Parker και την Eva Longoria τη θαυμάζουν, ενώ celebrity άντρες όπως ο rapper Nas τη θεωρούν sexy και θελκτική. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που πολλοί τη συγκρίνουν με τη Jackie O, καθώς είναι ίσως οι μοναδικές πρώτες κυρίες που κατάφεραν να επηρεάσουν τις γυναίκες με τόσους διαφορετικούς τρόπους.

Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή της πρώτης κυρίας των Η.Π.Α. και σίγουρα θα αναγνωρίσετε περισσότερες ομοιότητες με τη δική σας καθημερινότητα απ'όσες πιστεύετε.

Διαβάστε περισσότερα:
Michelle Obama: τι φόρεσε την ημέρα των εκλογών;
Michelle Obama vs Ann Romney: αναμέτρηση του στυλ των δύο υποψήφιων Πρώτων κυριών των ΗΠΑ