Οι 5 «θεοί» της μόδας που κάποτε ήταν... διπλοί!

Οι 5 «θεοί» της μόδας που κάποτε ήταν... διπλοί!

Σχεδιαστές, μοντέλα και editors που ήταν κάποτε... χοντρούληδες

Ποιοι είναι άραγε οι μεγαλύτερη Loosers της μόδας; Φυσικά δεν μιλάμε για απώλεια φήμης ή πτώσεις πωλήσεων αλλά για απώλεια βάρους- μεγάλου σωματικού βάρους και γενικότερο σουλούπωμα!

1. Marc Jacobs

Όπως και πολλοί άλλοι σχεδιαστές που έκαναν μεγάλη καριέρα ο Marc Jacobs στα 90s δεν είχε ζωή παρά παρέμενε κολλημένος στην άκρη μιας βελόνας. Ξαφνικά συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ζήσει αλλά έπεσε με τα μούτρα στα πάρτυ και τα ναρκωτικά. Η κατάθλιψη τον οδήγησε σε υπερβολική κατανάλωση γλυκών. Μόνο. Σε συνδυασμό με την ηρωίνη ο οργανισμός του κατέρρευσε. Το 2005, βασανίστηκε από ένα μαραθώνιο κολλίτιδας έως ότου αποφάσισε να εγκαταλείψει τις κακές συνήθειες και να το ρίξει στην υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική.

Πώς ακριβώς το κατάφερε: “Με μία πλήρως οργανική διατροφή, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και καφείνη. Έχασα βάρος με αυτήν την δίαιτα και με 2 ώρες γυμναστική 7 μέρες την εβδομάδα.”

2. Karl Lagerfeld

Ο Herr Kaiser ήταν ιδιαιτέρως αφράτος στα 70s, στα 80s όμως η ζυγαριά ξέφυγε αρκετά κιλά παραπάνω. Ο λόγος που αδυνάτισε βάναια δεν ήταν η υγεία αλλά η ανάγκη του να χωρέσει και να αναδείξει τα υπέροχα κουστούμια του Hedi Slimane για τον Dior Homme.

Πώς ακριβώς το κατάφερε: Ο Lagerfeld έχασε πάνω από 45 κιλά σε ένα χρόνο χάρη σε μία αυστηρότατη χαμηλήσε λιπαρά και θερμίδες δίαιτα που συνδυάστηκε με μία μίνι προπόνηση 15 λεπτών τη μέρα τρεις φορές την εβδομάδα που σιγά σιγά έφτασε τη μιάμιση ώρα. Συνεχίζει έκτοτε να μένει σταθερός στο βάρος του.

3. Crystal Renn

Η Renn σταμάτησε να ασχολείται με τη μόδα μετά από χρόνια ανορεξία. Αργότερα εξέδωσε το βιβλίο της με τίτλο , Hungry (=πεινασμένη). Ύστερα έγινε το πιο διάσημο plus-sized model στον κόσμο και απολάμβανε τη ζωή της τρώγωντας ό, τι επιθυμούσε. Η Renn απασχόλησε ξανά τα μέσα όταν ξαφνικά εμφανίστηκε αδυνατισμένη, προκαλλώντας φήμες γύρω της ότι αρρώστησε και πάλι από ανορεξία.

Τι εκανε όμως; Η Crystal έχασε βάρος εξαιτίας μιας κατάθλιψης λόγω χωρισμού και αποφάσισε να ζει υγιεινά με μέτρο- βάζοντας στη ζωή της την άσκηση, με έμφαση στην πεζοπορεία και τη yoga.

4. Donna Karan

Aν και δεν φαίνεται η διαφορά στο πραγματικό της μέγεθος μέσα από τα ντραπέ και πολυτελή ριχτά υφάσματα που επέλεγε η σχεδιάστρια το '90, εντούτοις κατάφερε το 2003 να χάσει 15 κιλά. Κάτι που συνέχισε σε μικρότερη κλίμακα τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τη ζυγαριά 22 κιλά πιο κάτω.

Πώς τα κατάφερε: Με μία δίαιτα αποκλειστικά με ωμό φαγητό, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών, σπόρων και δημητριακών. Δεν ξεχνούσε ποτέ επίσης ένα δίωρο yoga κάθε πρωί- δηλώνοντας πως σε αυτή την ηλικία δεν περίμενε ποτέ ότι θα ένιωθε τόσο υγιής και όμορφη.

5. André Leon Talley

Ο άλλοτε πιο ισχυρός διευθυντής εκδόσεων και editor at large της Αμερικανικής Vogue - γνωστός και ως ALT ήταν κάποτε υπέρβαρος στην ανώτερη κλίμακα. Είχε φτάσει τα 170 κιλά. Καθώς είχε τη δυνατότητα να ανεβοκατεβάζει ταλέντα, μοντέλα και σχεδιαστές αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το κατέβασμα και συγκεκριμένα του δείκτη της ζυγαριάς του. Ο αγαπημένος κολλητός της Anna Wintour, αποφάσισε να αδυνατίσει.

Ο τρόπος; Μία λέξη- ένα όνομα: Oprah. Ο ALT πήγε στη Βασίλισσα του μεσημεριανού και δεσμεύτηκε τότε δημόσια να χάσει βάρος. Χρησιμοποίησε delivery διαίτης και επισκέυτηκε κέντρο. Έφτασε τα 85 κιλά όμως τελευταία μάλλον έχει αρχίσει να ξαναβάζει βάρος!

Διαβάστε ακόμη:

Jessica Seaton: Η θεά που σχεδιάζει τα πιο ιδιαίτερα κοσμήματα των star!

'Ενα ξενοδοχείο μόνο για gay στο Μαϊάμι!

H Dolce & Gabbana μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό!