Αθηνά Ωνάση: Η ζωή της βαθύπλουτης κληρονόμου

Αθηνά Ωνάση: Η ζωή της βαθύπλουτης κληρονόμου

Η εγγονή του θρυλικού Αριστοτέλη Ωνάση, έχει πάρει αποστάσεις από την βαριά κληρονομιά του ονόματός της

Η Αθηνά Ωνάση είναι το μοναδικό παιδί της μοναχοκόρης του θρυλικού Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνας, από τον τέταρτο γάμο της με τον Γάλλο γόη, Thierry Roussel. Γεννημένη στις 28 Ιανουαρίου του 1985 στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας η μικρή Αθηνά συγκέντρωσε πάνω της την προσοχή του διεθνούς Τύπου αφού η κληρονομιά του ονόματός της ήταν βαριά και έσερνε την «κατάρα των Ωνάσηδων».

Η Αθηνά γεννήθηκε 12 χρόνια μετά τον θάνατο του θείου της, και αδερφού της μητέρας της, Αλέξανδρου, 11 χρόνια μετά τον θάνατο (υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ) της γιαγιάς της, Τίνας Λιβανού, και 10 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγιστάνα παππού της, Αριστοτέλη. Στην ηλικία των τριών ετών η μικρή Αθηνά έχασε και την μητέρα της, η οποία βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της, στη Βραζιλία, από υπερβολική κατανάλωση βαρβιτουρικών και αλκοόλ. Μετά τον θάνατο της Χριστίνας, την κηδεμονία της Αθηνάς ανέλαβε ο πατέρας της και η σύζυγός του, Gaby Landhage- μοντέλο από την Σουηδία, με το οποίο ο Roussel διατηρούσε σχέσεις (και έφερε στον κόσμο δύο παιδιά) όσο, ακόμα, ήταν παντρεμένος με την Χριστίνα. Κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία της, όλα τα έξοδα της Αθηνάς, τα οποία διαχειριζόταν ο πατέρας της και προέρχονταν από την κληρονομιά της, έπρεπε να εγκρίνονται, πρώτα, από το συμβούλιο.

Στα 18α γενέθλιά της, η Αθηνά μπορούσε πια, ελεύθερα, να πάρει τον έλεγχο της μισής περιουσίας της- της οποίας, μέχρι και σήμερα, το μέγεθος δεν είναι γνωστό. Εκείνη ήταν και η περίοδος που η Αθηνά, της οποίας αγαπημένο hobby είναι η ιππασία, γνώρισε τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή του αθλήματος, Alvaro Miranda Neto, γνωστό ως Dodi, τον οποίο η Αθηνά ερωτεύτηκε παράφορα. Η Αθηνά έρχεται σε ρήξη με τον πατέρα της και μετακομίζει στο Σάο Πάολο, της Βραζιλίας, προκειμένου να είναι κοντά στον αγαπημένο της. Ο Dodi και η Αθηνά παντρεύονται στις 3 Δεκεμβρίου του 2005, σε μία εντυπωσιακή τελετή, τα μέτρα ασφαλείας της οποίας ήταν δρακόντεια (δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε μία φωτογραφία της Αθηνάς νύφης) ενώ σε αυτόν δεν είναι καλεσμένοι ούτε ο πατέρας ούτε η μητριά της. Μοναδική καλεσμένη από την οικογένεια Roussel είναι η ετεροθαλής αδερφή της, Sandrine.

Θέλοντας να αποφύγει, σύμφωνα με πολλούς, την βαριά κατάρα του ονόματός της, η Αθηνά περνάει την καθημερινότητά της διατηρώντας απίστευτα χαμηλούς τόνους, με τον άντρα της και τα δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο του. Λατρεύει την ιππασία (στην οποία οφείλεται και το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της), αποφεύγει τις κοσμικότητες, δεν επιδεικνύει τα πλούτη της και περνάει τις μέρες της ήσυχα, στο σπίτι, με την οικογένεια και τους στενούς της φίλους.

Διαβάστε ακόμα:
Τραυματίστηκε σοβαρά η Αθηνά Ωνάση!
Αθηνά Ωνάση: Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας έκαναν λόγο ότι δεν θα ξαναπερπατήσει