Tom Cruise: Νέες, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την σχέση του με τη Σαϊεντολογία

Tom Cruise: Νέες, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την σχέση του με τη Σαϊεντολογία

Ένα ακόμα βιβλίο ρίχνει φως στις λεπτομέρειες της πίστης του ηθοποιού και τον τρόπο που αυτή έχει επηρεάσει την προσωπική του ζωή

Είναι σίγουρα το πιο αναγνωρίσιμο μέλος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Ο λόγος για τον Tom Cruise ο οποίος, παρότι μέσω του δικηγόρου του έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος έχει οποιοδήποτε επίσημο τίτλο στους κύκλους της εκκλησίας, μπορούμε να πούμε ότι, κατά κάποιον τρόπο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το επίσημο πρόσωπο της Σαϊεντολογίας. Ένα νέο βιβλίο, ονόματι «Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief» κυκλοφόρησε, και σκοπό έχει να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σχέσης του σταρ με την εκκλησία της Σαϊεντολογίας, αλλά και με τον πνευματικό ηγέτη αυτής, David Miscavige.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Lawrence Wright, πολύ καιρό πριν ασπαστεί την αμφιλεγόμενη θρησκεία, ο Cruise αποτελούσε περιζήτητο μέλος, αφού ο Miscavige «μαγεύτηκε από την λάμψη» του ηθοποιού ο οποίος, από την μεριά του, «υπέκυψε στην ηγετική προσωπικότητα του αρχηγού». Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι, στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Miscavige κατάφερε να προσηλυτίσει τον Cruise και την τότε σύζυγό του, Nicole Kidman, προσφέροντάς τους ένα περιβάλλον «γαλήνιο και πεντακάθαρο, σαν παραμυθένιο», στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας στην έρημο της Καλιφόρνια. Ο Wright ισχυρίζεται ότι, μόλις ο Miscavige πληροφορήθηκε την φαντασίωση του ζευγαριού να βρεθεί σε ένα λιβάδι γεμάτο αγριολούλουδα, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να την πραγματοποιήσει.

Όταν, κατά τα μέσα της δεκαετίας, το ζευγάρι άρχισε να απομακρύνεται από την εκκλησία, ο Miscavige κατηγόρησε την Kidman, την οποία έβλεπε ως φιλόδοξη που υποκρινόταν την πίστη της, και ήλπιζε ότι, αν έπειθε τον Cruise ότι η σύζυγός του ήταν καταπιεστική και διεκδικητική, θα τον απομάκρυνε από αυτήν και θα τον οδηγούσε ξανά στον σωστό δρόμο της Σαϊεντολογίας. Όταν, το 2001, Cruise και Kidman πήρανε διαζύγιο, ο ηθοποιός ανανέωσε τον όρκο του στην εκκλησία ενώ ήρθε, με τον Miscavage πιο κοντά από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:
Ποια είναι η 26χρονη που έχει τρελάνει τον Tom Cruise;
Kristie Alley: «Η Σαϊεντολογία με έσωσε από την κοκαΐνη»
Επίθεση σοκ στο σπίτι του Tom Cruise (βίντεο)