Τι σχέση έχει ο Νίκος Καρβέλας με την παράσταση «Κόκκινα Φανάρια»;

Τι σχέση έχει ο Νίκος Καρβέλας με την παράσταση «Κόκκινα Φανάρια»;

Η συνεργασία του μουσικοσυνθέτη με το Εθνικό θέατρο

Στη σκηνή του Εθνικού θεάτρου «Κοτοπούλη-Rex» παίζεται εδώ και λίγο καιρό η παράσταση "Κόκκινα Φανάρια". Το γνωστό κινηματογραφικό έργο -που είχε φτάσει μέχρι τις υποψηφιότητες για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας- διάλεξε ο χορογράφος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος να ανεβάσει τη φετινή σεζόν στην Αθήνα.
Ο Ρήγος θέλησε να δώσει μια σύγχρονη μάτια στο έργο του 1963 και έτσι μεταξύ των τραγουδιών που" ντύνουν" την παράσταση, ακούγεται και το τραγούδι «Σώσε με, δωσ' μου να πιω το δηλητήριο» που έγραψε ο Νίκος Καρβέλας το 1986 για τη φωνή της Ρίτα Σακελαρίου.

Το γνωστό λαϊκό τραγούδι έχει διασκευαστεί σε πιο σύγχρονους ήχους και στην παράσταση το ερμηνεύει μοναδικά η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου (Δείτε το video).
Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι η διάσημη "ατάκα" της Κατερίνας Χέλμη στην ταινία «Ντορή μη φεύγεις θα φαρμακωθώ», εκσυγχρονίστηκε επίσης από τον Ρήγο και μετατράπηκε σε: «Ντορή μη φύγεις, θα πεθάνω» και παρά τις παρεμβάσεις ο κόσμος συνεχίζει και σκανδαλίζεται από το πολύ γυμνό που υπάρχει στην παράσταση.