Συνελήφθη ο Φοίβος Ισταυρίογλου στη Νέα Υόρκη: Αυτός ήταν ο κλέφτης της ακουαρέλας του Dali!

Συνελήφθη ο Φοίβος Ισταυρίογλου στη Νέα Υόρκη: Αυτός ήταν ο κλέφτης της ακουαρέλας του Dali!

Κατάφερε να τη γλιτώσει έναν ολόκληρο χρόνο

Είδηση καθόλα αληθινή επιβεβαιωμένη από το Αθηναικό πρακτορείο και την Πρεσβεία μας στην αμερική. Ο Φοίβος Ισταυρίογλου συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές αυτό το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός. Ο 29 χρονος σύμβουλος τύπου στη Moncler, κατηγορείται για την κλοπή ακουαρέλας του Salvador Dali σε γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο.

ntali akoyaste

Tην ανακοίνωση εξέδωσε επίσημα ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς. Η ακουαρέλα με τον πίνακα που δημιουργήθηκε το 1949, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη από την γκαλερί Venus Over Manhattan μεσημεριανή ώρα χωρίς κανείς να το καταλάβει και μάλιστα σε ένα σημείο όπως το Central Park. Εικόνες όμως από τις κάμερες ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν τον Ισταυρίογλουν να κινείται ύποπτα γύρω από τον πίνακα. Από τον Ιούνιο οι αρχές διεξάγουν έρευνες. Το πρόσωπό του ταυτοποίησαν σε εικόνες από κλοπή σε supermaket με βιολογικές τροφές του Μανχάταν, και επειδή ήταν τακτικός πελάτης κατάφεραν να εντοπίσουν τον τόπο διαμονής.

Όταν φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Ισταυρίογλου προφανώς φοβήθηκε και ταχυδρόμησε την ακουαρέλα ανώνυμα στη γκαλερί από την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση του Σάιρους Βανς, δεν σταμάτησαν τις έρευνες και έφτασαν στα ίχνη του. Έκτοτε ξεκίνησε ένα παιχνίδι, προκειμένου με δόλωμα γκαλερίστα να πάει ο Ισταυρίογλου στην Αμερική για να συλληφθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Oscar Pistorius & Reeva Steenkamp: Η δίκη και η κηδεία...

Παντρεύτηκαν μέσα στο IKEA!