Athens International Tattoo Convention 2013: την κάναμε την αμαρτία μας και το καταχαρήκαμε

Athens International Tattoo Convention 2013: την κάναμε την αμαρτία μας και το καταχαρήκαμε

Τρεις μέρες γεμάτες μελάνι.

Η ιστορία με τα τατουάζ είναι όσο παρεξηγημένη είναι η ξανθιά πλατινέ μοντέλο με το τέλειο σώμα που θέλει να τη θαυμάζουν για το μυαλό της. Τα αγόρια με τα μανίκια, τα κορίτσια με τα λουλούδια στα μαλλιά και οι φίλοι μας με τα stretching στο αυτί μπορεί να αποτελούν θέμα συζήτησης σε φλώρικα πηγαδάκια, να δείχνονται με το ένα δάχτυλο (το δείκτη συγκεκριμένα) από τη θεία μας που τα θεωρεί δουλειές του διαβόλου και να αντιμετωπίζονται ως άλλοι εξωγήινοι όμως τα χρόνια που το τατουάζ αποτελούσε όπλο και σημείο αναφοράς συγκεκριμένης υποκουλτούρας έχουν περάσει προ πολλού. Όπως ακριβώς η καλλονή που θαυμάσατε στο εξώφυλλο του περιοδικού έχει μυαλό ξυράφι (χωρίς αυτό δε θα είχε φύγει ποτέ από το χωριό της), πεταλώνει ψύλλο και γενικά σας πουλάει και σας αγοράζει, έτσι και η Νάγια, η Βίλλυ, ο Κωστής, η Δάμαρης, η Ναταλία, η Νίκη, η Έλενα είναι οι καλύτεροί μας φίλοι, εκείνοι που θα καλέσουμε όταν τσακωθούμε με τη μάνα μας και εκείνοι με τους οποίους θα πιούμε στη χαρά και τη στενοχώρια μας.

Εάν θα έπρεπε να κρίνουμε από το τατουάζ του κάθε μας γνωστό και άγνωστο δε σας κρύβουμε πως θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το χαρακτήρα του, τι του αρέσει και τι σιχαίνεται. Η Ναταλία είναι τοξότης στο ζώδιο, η Βίλλη γουστάρει το ποδήλατο, η Έλενα αγαπάει τα παιδιά της και η Νάγια έχει εμμονή με τα πουλιά (πάρτε το όπως θέλετε). Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως όπως υπάρχει η ανθοκομική έκθεση στην κάτω Ραχούλα, το διεθνές συμπόσιο τσικουδιάς και το πανηγύρι της φέτας, έτσι ακριβώς και οι απανταχού λάτρεις των τατουάζ επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν το δικό τους διεθνές φεστιβάλ όπου του δίνουν και καταλαβαίνει.


Εμείς όπως κάθε χρόνο επισκεφτήκαμε και φέτος το Athens International Tattoo Convention στο κλειστό γήπεδο Tae Kwo Do και θα σας τα πούμε όλα χαρτί και καλαμάρι. Σαφώς μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη η εκδήλωση από πέρυσι, είχε κάθε λογής δραστηριότητες για τους υπερκινητικούς που βαριούνται, πολύ μπίρα για όσους θέλουν να πίνουν, χοτ ντογκ για εμάς τις λαίμαργες και πολύ μελάνι. Από body painting και graffiti show, μέχρι διαγωνισμό τατουάζ σε κάθε κατηγορία με έπαθλο μία φανταστική σανίδα skate, το τριήμερο convention μας χαλάρωσε, μας άνοιξε τα μάτια, μας ενέπνευσε για το καινούργιο μας τατουάζ και μας έμαθε και πέντε πράγματα.

Δεν κάνουμε ποτέ ένα τατουάζ επειδή το είδαμε στο μοντέλο, στον αθλητή ή μας γυάλισε σε κάποια περαστική στο δρόμο. Το ξανασκεφτόμαστε και το συζητάμε με κάποιον από τους έμπειρους tattoo καλλιτέχνες που εργάζονται σε αποστειρωμένους χώρους και studio που πληρούν τις προΰποθέσεις υγιεινής. Οι ερωτήσεις δεν είναι ντροπή εκτός κι αν έχετε πάει στο φεστιβάλ για να πρήξετε τους καλλιτέχνες. Μην το κάνετε είναι η γιορτή τους (θα θέλατε στα γενέθλιά σας ενοχλητικούς να σας ρωτούν διάφορα;).

Να θυμάστε πως τα τατουάζ μένουν γι' αυτό το ονοματεπώνυμο του αγοριού σας και το τι νούμερο παπούτσι φοράει είναι σχεδόν σίγουρο πως θα το μετανιώσετε, ξανασκεφτείτε το και μην το κάνετε αν θέλετε τη γνώμη μας. Όταν ακούτε τα περί γηρατειών και πως θα είστε ηλικιωμένη με τατουάζ μην απαντάτε καν, αυτοί που τα λένε ζηλεύουν, θα ήθελαν αλλά κότεψαν οπότε τους έμεινε το απωθημένο.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως τα παιδιά με τα τατουάζ είναι σαν τον Οβελίξ που έπεσε στη χύτρα με το μαγικό ζώμο, μόνο που εκείνοι σκόνταψαν στον κουβά με το μελάνι. Αγαπήστε τους και αφήστε την κρίση για τη δευτέρα παρουσία!