Σε ποιον έκανε μήνυση η Scarlett Johansson και για ποιο λόγο;

Σε ποιον έκανε μήνυση η Scarlett Johansson και για ποιο λόγο;

Η σταρ στα δικαστήρια

Η Scarlett Johansson αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια σε ένα γαλλικό μυθιστόρημα, στο οποίο πρωταγωνίστρια είναι ένας γυναικείος χαρακτήρας, τον οποίο η σταρ περιγράφει ως την «σωσία» της. Η ηθοποιός απειλεί να κάνει μήνυση στον συγγραφέα του βιβλίου, Gregoire Delacourt, καθώς και τον εκδότη του, JC Lattes, για χρήση του χαρακτήρα της, χωρίς την συγκατάθεσή της.

Εάν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, θα είναι η πρώτη, στην ιστορία της λογοτεχνίας. Η Johansson διεκδικεί αποκατάσταση αλλά και αποζημίωση «για την παραβίαση και δόλια χρήση των προσωπικών της δικαιωμάτων», καθώς και την απαγόρευση της μετάφρασης ή της πώλησης δικαιωμάτων του βιβλίου, για μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Ο συγγραφέας απάντησε δημόσια, τονίζοντας ότι δημιούργησε τον χαρακτήρα του βιβλίου ως κομπλιμέντο προς την σταρ, αλλά και ότι είναι «άναυδος» από την αντίδρασή της. «Είμαι, ακόμα, και πολύ στεναχωρημένος,. Ήλπιζα ότι θα μου έστελνε λουλούδια αφού αυτό το βιβλίο είναι, κατά κάποιον τρόπο, η εκδήλωση της αγάπης μου. Είναι μοναδική καλλονή της εποχής μας, πολύ ανθρώπινη, με μία χαρακτηριστική ευαισθησία. Είναι μία υπέροχη, iconic ηθοποιός», είπε ο ίδιος στην Le Figaro.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου -το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο- είναι μία γυναίκα που μοιάζει πολύ στην χολυγουντιανή σταρ, η οποία ζητάει την βοήθεια ενός μηχανικού στην γαλλική επαρχεία. Ο μηχανικός, για τις πρώτες 60 σελίδες του βιβλίου, πιστεύει ότι η πρωταγωνίστρια είναι η σταρ. Στο βιβλίο υπάρχουν και αναφορές σε άλλους διάσημους, όπως ο Ryan Gosling και ο Gene Hackman, και η ιστορία θεωρείται μία σάτιρα της celebrity κουλτούρας.

Διαβάστε ακόμα:
Tι συνέβη στο σώμα της Scarlett Johansson;
Ποια είναι η τηλεοπτική εμμονή της Scarlett Johansson;
Scarlett Johansson: «Οι γυναίκες με καμπύλες είναι πολύ πιο σέξι»