H Αngelina Jolie μίλησε στο Συμβούλιο του ΟΗΕ και τα είπε έξω από τα δόντια (βίντεο)

H Αngelina Jolie μίλησε στο Συμβούλιο του ΟΗΕ και τα είπε έξω από τα δόντια (βίντεο)

Δείτε τη διάσημη ηθοποιό να συγκινεί μιλώντας στο Συμβούλιο της Ουνέσκο.

Παρά το πρόσφατο πρόβλημα με την υγεία τη η Αngelina Jolie είναι και πάλι σε φόρμα και μάλιστα σε έναν από τους πιο σοβαρούς ρόλους της ζωής της, αυτόν της πρέσβειρας καλής θελήσεως της Ουνέσκο.


Η διάσημη ηθοποιός παρεβρέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και φορώντας ένα απλό κουστούμι με πουκάμισο μίλησε με λόγο δυνατό όπως αρμόζει σε μία γυναίκα που έχει δει από κοντά εμπόλεμες ζώνες και ανθρώπους στα όρια της ανέχειας.


«Στις μέρες μας εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια γυναίκα, παιδιά και άνδρες έχουν πέσει θύματα βιασμού κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων. Ο ΟΗΕ εδώ και 67 χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με πολέμους και συγκρούσεις, όμως ακόμα δεν έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των βιασμών στις ζώνες πολέμου. Εσείς ορίζεται την ατζέντα. Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και των βιασμών, τότε σίγουρα θα αρχίσουν να λαμβάνονται μέτρα γι΄ αυτά τα θέματα. Αν όχι, τότε αυτές οι φρικαλεότητες θα συνεχιστούν.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για νέα κορίτσια που βιάστηκαν πριν ακόμα τα σώματά τους να είναι έτοιμα για να κυοφορήσουν ένα παιδί. Αγόρια υπό την απειλή όπλου αναγκάζονται να βιάσουν τις μητέρες και τις αδελφές τους. Γυναίκες βιάζονται με μπουκάλια, κλαδιά δέντρων και μαχαίρια για να τους προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται. Νήπια, ακόμα και μωρά αρπάζονται από τα σπίτια τους και βιάζονται», είπε η Jolie και ζήτησε από τα κράτη να δεσμευτούν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να σταματήσει η βία.

Διαβάστε επίσης:

Ποια star λιώμα από το μεθύσι κουτούλησε πάνω σε... πόρτα;

H Kate Moss γυμνή στο Playboy!

Η Kate Moss θύμα τηλεφωνικής φάρσας