Angelina Jolie: Από το κόκκινο χαλί σε καταφύγιο προσφύγων στο Λίβανο

Angelina Jolie: Από το κόκκινο χαλί σε καταφύγιο προσφύγων στο Λίβανο

Η superstar αψήφησε τους κινδύνους, αποδεικνύοντας ξανά την ανθρωπιστική της δράση

Λίγες μόνο ημέρες αφότου η Angelina Jolie παραβρέθηκε στα λαμπερά BAFTA Awards στο Λος Άντζελες, εμφανίστηκε στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου, για να συναντηθεί με πρόσφυγες από την Συρία. Παρότι, λίγο καιρό πριν, στην περιοχή πραγματοποιήθηκε αποστολή αυτοκτονίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και αθώοι πολίτες, η φιλάνθρωπη ηθοποιός τήρησε την υπόσχεσή της να επισκεφθεί καταφύγιο Σύριων προσφύγων της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο RadarOnline, η αποστολή της χολυγουντιανής σταρ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού «εκτός από την αποστολή αυτοκτονίας, μόλις την περασμένη Τετάρτη, εξερράγη βόμβα κοντά σε ορφανοτροφείο στο Λίβανο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 100. Η περιοχή είναι, πραγματικά, ιδιαίτερα επικίνδυνη».


Παρ' όλες τις αντιξοότητες η Jolie έφτασε στο καταφύγιο και πέρασε αρκετή ώρα σε σκηνή που ανήκε σε μία οικογένεια με έφηβους γονείς και βρέφη. «Η γνωριμία με αυτούς τους ανθρώπους ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Έχασαν τις οικογένειες και την παιδική τους ηλικία, και ο πόλεμος του στέρησε όλα τα υλικά αγαθά. Είναι τόσο νέοι, αλλά σηκώνουν τα βάρη της φρικτής πραγματικότητας σαν να είναι ενήλικες», είπε η Jolie σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ηθοποιός.

Η πηγή αναφέρει ότι οι πρόσφυγες, από την πλευρά τους, «δεν είχαν ιδέα ποια είναι η Angelina ή τι έκανε εκεί. Απλώς ανέφεραν ότι κατάφεραν αν νιώσουν την ζεστασιά της. Ένας από αυτούς είπε "το φως της μας άγγιξε"». Η Angelina ρώτησε τους κατοίκους του καταφυγίου, με την βοήθεια του μεταφραστή της, ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι θα ήθελαν να έχουν. Η απάντηση που πήρε ήταν «φαγητό: ρύζι και ψωμί. Και ίσως μερικά στρώματα».


Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της η Jolie μίλησε για την γενναιοδωρία του Λιβάνου απέναντι στους Σύριους πρόσφυγες. «Οι κάτοικοι της χώρας αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Είναι ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι είναι τόσο γενναιόδωροι και ευγενικοί, και ελπίζω αυτό να είναι κάτι που θα αναγνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος», είπε.

Διαβάστε ακόμα:
Αngie is back!H star εμφανίστηκε στα BAFTAs κι εμείς δεν πήραμε τα μάτια μας από πάνω της
Το μυστικό της Angelina αποκαλύφθηκε: Μάθαμε γιατί έχει γίνει... σκιά του εαυτού της