Eurovision 2014: Τι μας χάλασε και τι μας άρεσε στη βραδιά του Ελληνικού Τελικού

Eurovision 2014: Τι μας χάλασε και τι μας άρεσε στη βραδιά του Ελληνικού Τελικού

Οι καλές και οι κακές στιγμές όπως τις είδαμε από μέσα

Αν έπρεπε να δώσουμε με μια ατάκα τα καλώς και τα κακώς κείμενα της χθεσινής βραδιά του Ελληνικού τελικού της Eurovision θα ήταν "Λίγο β...ζι, λίγοι επώνυμοι -έως καθόλου- και οι Freaky Fortune".

Στα πολλά συν του Ελληνικού τελικού για την Eurovision του 2014 δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει, και κυρίως λάτρεις του θεσμού, ότι πάνω στη σκηνή αναβίωσαν πραγματικά κορυφαίες στιγμές της ελληνικής εκπροσώπησης του θεσμού βλέποντας την Ελπίδα να τραγουδά "Σωκράτη, εσύ Super star", "Μάθημα Σολφεζ" με την Μπέσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη, την Μαριάννα Τόλη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, την Σοφία Βόσσου με την "Άνοιξη" και βέβαια την ανεπανάληπτη Καίτη Γαρμπή να τραγουδά...Τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Με το που ανέβαιναν στη σκηνή για ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους από κάτω γινόταν το αδιαχώρητο! Πραγματικά δεν μπορείς να γράψεις ποιός απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα αν και το ντουέτο με τις "Μέλισσες" για το "Μάθημα Σολφέζ" θα αφήσει ιστορία.

Επειδή αναφέρομαι όμως σε αυτό το κομμάτι των εμφανίσεων και να δικαιλογήσω και αυτό το που έγραψα παραπάνω για το "β...ζι", δεν ξέρω ποιoς κακόγουστος έδωσε αυτό το ντεκολτέ στη Σοφία Βόσσου, για να ερμηνεύσει την "Άνοιξη". Εκτός του ότι έβλεπες ότι η γυναίκα δυσκολευόταν να κουνηθεί σε αυτή τη μαύρη στενή φούστα, φοβόταν να μην πεταχτεί και τίποτα από έξω από το ορθάνοιχτο ντεκολτέ. Μεγάλο στυλιστικό φάουλ γιατί απλά δεν σεβάστηκαν την ιστορία της γυναίκας ως καλλιτέχνιδα.
Τραγικό όμως ήταν και το σεμέν ή να το πω κοφτό, όπως θα έλεγε και η μαμά μου, που φόρεσε η Τάμτα. Οκ, φοράει extreme αλλά το μανίκι σεμέν που ξεπήδησε από την τηλεόραση της γιαγιάς και καρφώθηκε στα μανίκια της κοπέλας. Οκ! Ας μην πω τίποτα παραπάνω γιατί δεν είμαι και ειδικός στη μόδα, μιλάω μόνο για την αισθητική μου.
Πιο καλοντυμένες; Αναμφίβολα η Καίτη Γαρμπή, με υπέροχη μάξι πράσινη τουαλέτα. Δεν έχω λόγια.


Για την παρουσίαση του Γιώργου Καπουτζίδη- Δέσποινας Βανδή δεν έχω να πω τίποτα το φοβερό γιατί εντάξει δεν έγινε και κάτι μοναδικό. Μια χαρά αξιοπρεπείς με το γνωστό χιούμορ του ηθοποιού που δεν ξέχασε να αναφέρει σαν καλός γιος, τη μανούλα του κάπου στα κείμενα. Με αφορμή ένα σχόλιο περι ηλικίας των παρουσιαστών που, προσωπικά δεν είχα καμιά κάψα να μάθω την ηλικία ούτε του Γιώργου, ούτε της Δέσποινα, αρκεί που ξέρω την δική μου.

Κεφάλαιο βραδιά και επώνυμοι. Κάπου εδώ έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία το Silver Alert! Φώτης Σεργουλόπουλος και Γιώργος Λιάγκας πραγματικά ήταν οι δυο μεγάλοι επώνυμοι καλεσμένοι καθώς κανένας άλλος δεν τους τίμησε με την παρουσία τους. Α! Και μην ξεχάσω ότι και η Καλομοίρα μια που την είδαμε στην σκηνή και μετά έγινε καπνός.

Ας πάμε τώρα στα τραγούδια. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ήταν η πρώτη χρονιά, αν και μου αρέσει ο θεσμός, που πήγα στην βραδιά του Ελληνικού Τελικού χωρίς να έχω ακούσει κανένα τραγούδι έτσι για να δω τι με περιμένει. Να έχει ένα ενδιαφέρον βρε αδελφέ γιατί χωρίς μεγάλο όνομα στη σκηνή τι;

Τέλος, πάντων. Ανοίγει την στιγμή του διαγωνισμού η Κρυσταλλία. Πεταλούδα στην Αθήνα ο τίτλος του τραγουδιού και ξαφνικά ακούω "μια βουτιά στη θάλασσα Παντάνασσα" και μετά ακούω και τον Κώστα Μαρτάκη, που ήταν κούκλος μέσα στο κοστούμι του να μου τραγουδά "Χριστέ και Παναγιά". Οκ, ας μην σχολιάσω κάτι άλλο γιατί θα μου πειτε ότι δεν πιστεύω και θα είναι ψέμα, λόγω καταβολών και σχολείου που πήγα, δηλαδή.

Κάπου στο τέλος ανεβαίνει στην σκηνή και ένα κοριτσάκι η Josephine, που δεν ξέρω πως σας ακούστηκε στην τηλεόραση αλλά στο Live μας πήρε τα αυτιά, από την αφωνία. Μάλλον δεν ήταν η βραδιά της και όπως αποδείχθηκε ήταν η βραδιά των Freaky Fortune και του τραγουδιού τους Rise up που ξεσήκωσαν κοινό και επιτροπή!

Τρία παιδιά έφεραν τα πάνω και έκαναν την επιτροπή να μην μπορεί να κρύψει την προτίμησή της αφού χόρευε και τραγουδούσε στο ρυθμό τους.

Τι μας άρεσε τελικά από όλο αυτό που είδαμε χθες; Ότι μια παρέα άγνωστων παιδιών έφεραν τα πάνω κάτω και ρε, παιδάκι μου χαιρόσουν τόσο με την ειλικρινή χαρά τους όταν τους ανακοίνωσαν ότι πήραν το εισιτήριο για την Eurovison. Τα παιδιά αυτά και οι φίλοι τους που φρόντισαν να τους κάνουν την ωραιότερη κερκίδα που είδα ποτέ με φωνές και χειροκροτήματα.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να πάνε καλά στο διαγωνισμό πάντως αυτό το τραγούδι έχει κάτι και το ψηφίσαμε! Καλή επιτυχία Freaky Fortune lets Rise Up Europe!

Ακούστε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει:

)