Τρία χρόνια χωρίς την Amy Winehouse: 10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε γι' αυτήν

Γωγώ Φούντα
Τρία χρόνια χωρίς την Amy Winehouse: 10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε γι' αυτήν

Το χαρισματικό πλάσμα της μουσικής, άφησε πίσω της ένα έργο ζωής, παρόλο που «έφυγε» στα 27

Αν αναρωτηθήκατε για ποιο λόγο σήμερα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν μανιωδώς Amy Winehouse, είναι γιατί σαν σήμερα 3 χρόνια πριν, η αυτοκαταστροφική μα τόσο χαρισματική καλλιτέχνης, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, από αίτια που όλοι φυσικά υπέθεσαν από το πρώτο δευτερόλεπτο, βυθίζοντας στη θλίψη, εκτός φυσικά από την οικογένειά της, και ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία, η οποία είχε πειστεί, ότι είχε βρει την ταλαντούχα απάντηση, σε όλες τις επιφανειακές και κάπως ατάλαντες σταρλετίτσες, που δεν ήξεραν ούτε καν τις... νότες! Ναι δυστυχώς η Amy Winehouse έφυγε στην καταραμένη, για τους καλλιτέχνες, ηλικία των 27, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ της να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα προβλήματα που είχε με το αλκοόλ και τις ουσίες. Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να μην σας πούμε, για ακόμη μία φορά, ποια ήταν η Amy Winehouse και πόσο ξεχωριστή ήταν, αλλά να σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες, τις οποίες πολύ πιθανό να μην έχετε ξανακούσει:

1. Το τραγούδι Rehab, γράφτηκε... κατά λάθος, όταν περπατούσε στο δρόμο με το φίλο και παραγωγό της Mark Ronson, κάνοντάς του παράπονα για τις πιέσεις που της ασκούν οι φίλοι της προκειμένου να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Και εκεί λοιπόν που ήταν ήρεμη, άρχισε να φωνάζει λέγοντας τον πρώτο στίχο του τραγουδιού. Ο Mark ενθουσιάστηκε, την ρώτησε ποιου ήταν αυτό το τραγούδι, και εκείνη απάντησε με απάθεια, ότι μόλις έβγαλε τους στίχους από το κεφάλι της.

2. Παρά την πληθωρική της παρουσία, η Amy ήταν μικροσκοπική καθώς δεν ξεπερνούσε το 1.52 σε ύψος! Μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος που φορούσε μονίμως πανύψηλα τακούνια.

3. Μπορεί για πολλούς το στυλ της να μην ήταν... ιδανικό, αλλά η ιδιαιτερότητά της και το εκκεντρικό της ντύσιμο, ήταν αρκετά για να γίνει μούσα του Karl Lagerfeld.

4. H ίδια η Lady Gaga είχε πει κάποτε ότι η Amy Winehouse ήταν αυτή που της άνοιξε το δρόμο για τα charts.

5. To 2008, o μουσικός Bryan Adams έγραψε ένα κομμάτι αφιερωμένο στην Amy, όπου μιλούσε για τον εθισμό στα ναρκωτικά σε μία προσπάθειά του να τη βοηθήσει να τα κόψει.

6. Το αγαπημένο της κοκτέιλ ήταν το Rickstasy το οποίο περιείχε: Τρεις μεζούρες βότκα, μία μεζούρα Southern Comfort, μία μεζούρα λικέρ μπανάνα και μία μεζούρα Baileys. Όπως είχε και η ίδια πει, καλύτερα να καθίσεις αφού πιεις ένα.

7. Παρόλο που όλοι πιστεύαμε ότι το σώμα της καλυπτόταν σχεδόν ολόκληρο από τατουάζ, στην πραγματικότητα είχε μόλις 11!

8. Η χαρακτηριστική της «σφηκοφωλιά», η οποία έγινε το σήμα κατατεθέν της, και αναφερόμαστε φυσικά στο χτένισμά της, έφτανε τα 15 εκατοστά.

9. Πόζαρε γυμνή για βρετανικό περιοδικό Easy Living, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τα νέα κορίτσια σχετικά με τον καρκίνο του στήθους.

10. Η ίδια είχε δηλώσει ότι είναι μανιοκαταθλιπτική αλλά αρνείται να λάβει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε ακόμη:

Θέμος Αναστασιάδης: Δύσκολες ώρες για την οικογένειά του

Συνεργασία έκπληξη: Ποιος θα είναι o νέος συμπαρουσιαστής της Κατερίνας Καραβάτου;