Αντώνης Βαρδής: Μια σπάνια συνέντευξη για το διαζύγιο, τα προσωπικά του και το γιο του!

Αντώνης Βαρδής: Μια σπάνια συνέντευξη για το διαζύγιο, τα προσωπικά του και το γιο του!

Τι έλεγε 20 χρόνια πριν.

Δεν μιλούσε συχνά και όταν μιλούσε είχε πάντα κάτι να πει. Ο Αντώνης Βαρδής το 1995 είχε μόλις βγει από ένα δύσκολο και επίπονο διαζύγιο. Ο γάμος του με τη Χριστίνα Μαραγκόζη έλειψε άδοξα και μάλιστα με πολλά δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδους τίτλους στα περιοδικά της εποχής.

Το 1995 ο μουσικοσυνθέτης έδωσε συνέντευξη για να μιλήσει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά αλλά τελικά μίλησε και για το διαζύγιό του με την Μαραγκόζη, σχολίασε την επιλογή του γιού να κάνει το ίδιο επάγγελμα με εκείνον, αλλά και τους νέους τραγουδιστές και την πολιτική επικαιρότητα.
Διαβάστε τα κυριότερα από αποσπάσματα:

Τα τραγούδια σας όσο και αν εσείς δεν το θέλετε είναι επηρεασμένα από το διαζύγιό σας με τη Χριστίνα Μαραγκόζη. Μήπως όμως έχει αρχίσει να σας ενοχλεί αυτή η δημοσιοποίηση της προσωπικής σας ζωής; ΟΙ στίχοι των τραγουδιών σας βρήκαν αυθόρμητα με αυτό το παράπονο;
Όσο έγραφα τα τραγούδια τού του δίσκου δεν μου πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό να κρύψω τα συναισθήματά μου γύρω από το χωρισμό μου με τη Χριστίνα. Είναι πολύ ειλικρινής με το περιεχόμενο αυτού του δίσκου... Σαφώς και με ενοχλεί η δημοσιοποίηση της προσωπικής μου ζωής, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της ευθύνης είναι και δικό μου. Όχι γιατί είπα σε κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι χώρισα με την Χριστίνα, αλλά γιατί αναγκάστηκα να απαντήσω και να διαψεύσω πολλές φορές λόγια που γράφτηκαν εις βάρος μου.
Πάντα ήμουν χαμηλών τόνων. Θα ήταν δημοσιοποίηση αν έλεγα έστω και σ΄ ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης τους λόγους που χώρισα με τη Χριστίνα.

Είστε ευχαριστημένος που ο γιός σας ακολούθησε το επάγγελμά σας; Ποιες είναι οι συμβουλές που του δώσατε σαν πατέρας και σαν καλλιτέχνης;
Είναι ευχαριστημένος γιατί αυτό το επάγγελμα το αγαπάει και τον εκφράζει. Όσο για συμβουλές σε μια εποχή που για να γίνεις τραγουδιστής το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχεις φωνητικά προσόντα, τι συμβουλή να δώσεις στο παιδί σου; Του έχω πει να μελετάει, να σέβεται τους συναδέλφους του, να προσέχει τις παρέες του και να μην βιάζεται να κάνει καριέρα γρήγορα. Να τη χτίσει σιγά- σιγά και σταθερά και πού ξέρεις, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα αργότερα.

Πώς βλέπετε τα νέα παιδιά στο τραγούδι; Τι σας αρέσει και τι σας ενοχλεί;
Είμαι 47 χρονών. Όσο και να θέλω να είμαι μπροστά από την εποχή μου, θα ήταν ψέμα να πω ότι το καταφέρνω. Υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν σε μερικά από τα νέα παιδιά του χώρου μας. Σκέφτομαι όμως πόσο είχε ενοχλήσει και η δικιά μου γενιά και όμως βγήκαν μεγάλοι καλλιτέχνες.

Ασχολείστε με την πολίτική; Πώς βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στα Εθνικά μας θέματα;
Και βέβαια ασχολούμαι με την πολιτική και με τους πολιτικούς αυτού του τόπου, όπως με ενδιαφέρουν αυτά που γίνονται ή που δεν γίνονται στον τόπο μας...
Μια πρόταση που θα ήθελα να κάνω σε ένα κόμμα είναι στις επόμενες εκλογές να βγει μια μέρα ένας πρόεδρος κόμματος και να δηλώσει ότι όσα χρήματα είχε σκοπό να ξοδέψει για την προεκλογική του εκστρατεία θα τα δώσει σε φτωχές οικογένειες σε ό λη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι έτσι θα έκανε κάτι σπουδαίο για τον τόπο του.