10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον πρίγκιπα Φίλιππο

10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο Έλληνας σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ τα τελευταία 73 χρόνια. Στις 10 Ιουνίου ο πρίγκιπας θα έκλεινε τα 100 χρόνια ζωής, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να του συμβεί:

1«Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά τι θα γράφει η ταφόπλακά μου».

Παρακολουθώντας τη βασιλομήτορα να γιορτάζει τα 100ά της γενέθλια, ο πρίγκιπας Φίλιππος δήλωσε: «Θεέ μου, δεν θέλω να ζήσω μέχρι τα 100. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα χειρότερο».

2. Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε με τον τίτλο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Είναι ο γιος του πρίγκιπα Ανδρέα, ο οποίος επίσης κατείχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Αλίκης του Battenberg. Η οικογένειά του εγκατέλειψε την πατρίδα της όταν ξέσπασαν πολιτικές αναταραχές και ο πρίγκιπας Ανδρέας ήρθε αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

3. Μετά την αποφοίτησή του, κατετάγη στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και αποφοίτησε από το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Μπριτάνια ως ο καλύτερος δόκιμος της σειράς του. Το 1939, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄, η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ και οι δύο κόρες τους, πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα, επισκέφθηκαν το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Μπριτάνια, όπου φοιτούσε τότε ο Φίλιππος. Ο Φίλιππος ανέλαβε να συνοδεύσει τις κόρες του βασιλιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Η 13χρονη τότε Ελισάβετ τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και οι δυο τους ξεκίνησαν να αλληλογραφούν.



4 Η τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν το 1981, όταν παρέστη στην κηδεία της βασίλισσας Φρειδερίκης.

5.Η Diana υπήρξε με διαφορά η αγαπημένη του νύφη.
Η πριγκίπισσα αποκαλούσε τον δούκα «αγαπητέ πατέρα», υπογράφοντας τις επιστολές της με τη φράση «ειλικρινή αγάπη». Ο Φίλιππος είχε πει ότι ήταν πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει εκείνη και τον Κάρολο, προσθέτοντας ότι «δεν έχω ταλέντο ως σύμβουλος γάμου».

Δες στην gallery τα υπόλοιπα στοιχεία που δεν γνώριζες

Πηγή Φωτογραφιών: Instagram/theroyalfamily