Αυτό είναι το γλυκό που τρώει καθημερινά η βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτό είναι το γλυκό που τρώει καθημερινά η βασίλισσα Ελισάβετ

Αποτελεί την καθημερινή της μικρή «αμαρτία».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να είναι η απόλυτη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας, όμως είναι κι εκείνη άνθρωπος και έχει αδυναμίες, όπως εμείς. Κι όταν λέμε αδυναμίες, μπορείς να φανταστείς οτιδήποτε μπορεί να περικλείεται στην καθημερινότητά της.

Η βασίλισσα λατρεύει τα σκυλάκια της, περιστασιακά (ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουν μάλλον ενταθεί) κι εκείνη αντιμετωπίζει προβλήματα με τα μέλη της οικογένειάς της, της αρέσει να πίνει πότε πότε το αγαπημένο της ποτό και αγαπά πολύ το fish and chips.

Όσο κι αν έχει μεγαλώσει της αρέσει ν΄απολαμβάνει τις απλές καθημερινές απολαύσεις της ζωής, από το καλό φαγητό μέχρι μια βόλτα στην εξοχή. Ειδικά τώρα, λόγω κορονοϊού, που έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, η ανάγκη για μικρές στιγμές απόλαυσης είναι όλα όσα της έχουν λείψει, όπως λένε οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα της.

Όσο για την μεγάλη της αδυναμία; Η βασίλισσα Ελισάβετ δε λέει όχι στα απολαυστικά γλυκά. Είναι γνωστή η αγάπη της για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα ενώ η τούρτα γενεθλίων της κάθε χρόνο είναι διακοσμημένη πάντα αριστουργηματικά με σοκολάτα, μια συνταγή που χρονολογείται από την βικτωριανή εποχή.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα γλυκό που όπως λένε αποτελεί την μεγάλη αδυναμία της βρετανίδας μονάρχη. Σύμφωνα με τον πρώην αρχιμάγειρα Darren McGrady (όπως αποκάλυψε το Allure), το γλυκό της βασίλισσας που καθημερινά βρίσκεται στο μενού της είναι ένα κέικ με μπισκότα και σοκολάτα, σαν το δικό μας παραδοσιακό μωσαϊκό.



Δες τη συνταγή του αγαπημένου γλυκού της βασίλισσας...