Η βασίλισσα Ελισάβετ έθεσε έναν απαράβατο κανόνα για την κηδεία του Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ έθεσε έναν απαράβατο κανόνα για την κηδεία του Φίλιππου

Το Σάββατο 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του δούκα.

Σε ένα εικοσιτετράωρο περίπου θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Παρασκευή στα 99 του χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο ενώ γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία, συζητιέται έντονα και το αν ο πρίγκιπας Harry θα είναι με πολιτικά ρούχα, λόγω της αποχώρησης του από τη βασιλική οικογένεια ή αν θα βάλει κι εκείνος τη στολή του βασιλικού ναυτικού που όλοι φορούν σε τέτοιες περιστάσεις.

Οι απόψεις διίσταντο και ανέφεραν πως ενώ όλοι θα φορούν στολή εκείνος θα είναι με τα πολιτικά, ενώ άλλοι έλεγαν πως αν όλοι φορούν στολή, στολή θα φορά κι εκείνος. Και μπορεί να άργησε λιγάκι, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ έθεσε έναν απαράβατο κανόνα για την κηδεία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις απαγόρευσε τη στρατιωτική ενδυμασία στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, αυτό το Σάββατο. Σύμφωνα με τη Telegraph, η μονάρχης έθεσε τον κανόνα αφού τέθηκαν πολλά ερωτήματα για το εάν ο πρίγκιπας Harry θα ήταν το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δεν θα τη φορούσε.

Ο Harry αποποιήθηκε από τους επίτιμους στρατιωτικούς τίτλους του όταν παραιτήθηκε ως Senior Royal. Προκειμένου να διατηρηθεί η εστίαση στην τιμή του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα έχει συμβουλέψει όλα τα ανώτερα αρσενικά βασιλικά μέλη να φορούν απλά κοστούμια και γραβάτες και όχι στολές.

Το ζήτημα τέθηκε μετά από μια αναφορά ότι ο πρίγκιπας Andrew είχε υποβάλει το αίτημα να φορέσει τη στολή του.

Ο Andrew είχε αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα το 2019, μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με τον Jeffrey Epstein. Ωστόσο, ποτέ δεν του αφαιρέθηκε η στρατιωτική του κατάσταση.

Όπως και να έχει παρ’ όλα αυτά όλοι θα φορέσουν πολιτικά ρούχα για να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο.