Τα μοναχικά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, οι δυο απώλειες και τα ένοχα μυστικά της

Κατερίνα Ιωακείμ
Τα μοναχικά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, οι δυο απώλειες και τα ένοχα μυστικά της

Έχασε δύο σημαντικούς άνδρες της ζωής της και γιορτάζει μόνη τα γενέθλιά της.

Δεν λυγίζει συνήθως μπροστά στις προκλήσεις η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς στις επτά δεκαετίες που φοράει το στέμμα έχει αντιμετωπίσει τις πιο σκληρές καταστάσεις της παγκόσμιας ιστορίας. Σήμερα, όμως, είναι μια πραγματικά δύσκολη ημέρα για εκείνη.

Η βασίλισσα έχει γενέθλια και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει αφόρητα μόνη.

Αυτή τη στιγμή πίνει το τσάι της στο Windsor Castle και αναπολεί τη ζωή της. Γιορτάζει μόνη τα 95α γενέθλιά της, θρηνώντας την απώλεια δύο ανδρών που ήταν πάντοτε τέτοια μέρα δίπλα της.

Είναι περίεργα τα παιχνίδια της μοίρας πολλές φορές. Το Σάββατο που η βασίλισσα αποχαιρετούσε για πάντα τον σύντροφο της ζωής της (σύζυγό της από τις 20 Νοεμβρίου 1947), πρίγκιπα Φίλιππο, πέθανε και ο καλύτερός της φίλος, Sir Michael Oswald. Ήταν 86 ετών.

O Sir Michael Oswald (αριστερά στη φωτογραφία) ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη των στάβλων των ανακτόρων και περνούσε πολλές ώρες εκπαιδεύοντας την βασίλισσα που τόσο πολύ αγαπά την ιππασία στη βρετανική εξοχή.

queenElisabeth birthday2021

Οι συγγενείς, η οικογένειά της και κάποιοι λιγοστοί φίλοι, θα την επισκέπτονται διαδοχικά τις επόμενες μέρες για τα χρόνια πολλά αλλά και για να της κάνουν παρέα. Ο εγγονός της, πρίγκιπας Harry, έχει ήδη αναχωρήσει για την Καλιφόρνια, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στην σύζυγό του Meghan, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Σήμερα, όμως, η βασίλισσα προτιμά να είναι μόνη. Μόνη αλλά όχι… μίζερη. Το Buckingham Palace ανέβασε μία φωτογραφία της βασίλισσας που γιορτάζει με το πιο λαμπερό της χαμόγελο!


https://www.instagram.com/p/CN7V3Mqn9XA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 2.40 π.μ. της 21ης Απριλίου 1926 στο Νο17 της Bruton Street στο Mayfair του Λονδίνου.

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας του York και πέρασε τα παιδικά της χρόνια χωρίς να προετοιμάζεται για όσα της είχε η τύχη γραμμένα.


https://www.instagram.com/p/CNz7rwZnkgn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο μπαμπάς της στέφθηκε βασιλιάς (King George VI) και η μητέρα της βασίλισσα (Ελισάβετ) όταν ο αδερφός του, Edward VIII παραιτήθηκε των βασιλικών του καθηκόντων το 1936 προκειμένου να παντρευτεί την διαζευγμένη Αμερικανίδα Wallis Simpson.

Και έτσι εντελώς αναπάντεχα (καθώς ο Εδουάρδος ήταν νέος και όλοι πίστευαν ότι θα βασιλεύει για πολλά χρόνια), η Ελισάβετ βρέθηκε δεύτερη στη σειρά διαδοχής.

queenElisabeth 2021

Κατά τη διάρκεια του 1951 όταν η υγεία του πατέρα της επιδεινώθηκε άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ίσως το στέμμα περνούσε σε εκείνη. Βρισκόταν σε περιοδεία στον Καναδά και στη συνέχεια στις ΗΠΑ για να επισκεφτεί τον Πρόεδρο Χάρρυ Τρούμαν στην Ουάσινγκτον, όταν, τον Οκτώβριο του 1951, ο ιδιωτικός γραμματέας της, Μάρτιν Τσάρτερις, έφερε μαζί του μια πρόχειρη διακήρυξη ανόδου στο θρόνο της Ελισάβετ, σε περίπτωση που ο βασιλιάς πέθαινε.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 βρισκόταν στην Κένυα, όταν έφτασε η τραγική είδηση για το θάνατο του Βασιλιά.

elisabeth coronation

Στις 2 Ιουνίου 1953, σε τελετή που έγινε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, έγινε η ενθρόνιση της Ελισσάβετ, η οποία ήταν η πρώτη στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, και η πρώτη απευθείας μετάδοση της EBU.



Όλα αυτά τα χρόνια η Βασίλισσα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των media του πλανήτη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν έχει τα μικρά και μεγάλα ένοχα μυστικά της.

Θέλεις να τα μάθεις; Click την gallery!