Meghan-Harry: Εκφράζονται δυσαρέσκειες στη συνεργασία τους με το Spotify -Τι συμβαίνει τελικά;

Meghan-Harry: Εκφράζονται δυσαρέσκειες στη συνεργασία τους με το Spotify -Τι συμβαίνει τελικά;

Το ζευγάρι δέχεται αντιδράσεις και δεν είναι καθόλου ευχάριστες.

Από τη στιγμή που έφυγαν από το Frogmore Cottage για να ζήσουν με την οικογένειά τους στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle προσπάθησαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τα βασιλικά πρωτόκολλα και τις δεσμεύσεις.

Η ζωή τους στην Αμερική είναι πολύ διαφορετική από την καθημερινότητα που βίωναν στη Μεγάλη Βρετανία. Έτσι μαζί με τον γιο τους Archie και με το κοριτσάκι που πρόκειται να γεννηθεί σε λίγο καιρό, το ζευγάρι προσπαθεί να έχει μια φυσιολογική ζωή μακριά από το Στέμμα.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα (τον Μάρτιο του 2020), ο Harry άρχισε να αναζητά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να κινηθεί επιχειρηματικά, αναπτύσσοντας τις ιδέες του. Ο δούκας του Sussex κατέλαβε θέση στην εταιρεία τεχνολογίας, Silicon Valley, στην οποία είναι πλέον επικεφαλής της υπηρεσίας Better Up, μιας διαδικτυακής υπηρεσίας για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση στην εργασία τους αλλά στον τρόπο ζωής τους.

«Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος από την πραγματική και ειλικρινή του επιθυμία να υπηρετήσει και να αφήσει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Better Up, Alexi Robichaux για την πρόσληψη του Harry. Πριν από αυτή τη συνεργασία το ζευγάρι έκανε μια συμφωνία 25 εκατομμυρίων δολαρίων με το Spotify για την παραγωγή πρωτότυπων podcast, σύμφωνα με το New York Post. Σε αυτή τη συμφωνία έρχονται τώρα πολλοί μουσικοί στην Μ.Βρετανία να παραταχθούν ενάντια στο ζευγάρι, καθώς όπως ισχυρίζονται, λαμβάνουν πολύ λίγα χρήματα από τα δικαιώματά τους.

meghan3

Η συμφωνία του Spotify με την Meghan και τον Χάρι υπονομεύει το πόσο λίγοι μουσικοί πληρώνονται από την πλατφόρμα, ισχυρίζοντας πως ο δούκας και η δούκισσα κατακρατούν τα κέρδη τους.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το βασιλικό ζευγάρι κυκλοφόρησε ένα ειδικό podcast στο Spotify με το όνομα Archewell Studio. Στο επεισόδιο συμμετείχαν αστέρια όπως ο Tyler Perry, η Naomi Osaka και ο Elton John, μαζί με το παιδί τους Archie λέγοντας, "Happy ... New ... Year!" στο τέλος. Ενώ το Archewell Studio δεν έχει κυκλοφορήσει άλλο περιεχόμενο από τότε, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν πολλά podcast φέτος. Ωστόσο, δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την τελευταία προσπάθεια του Meghan και του Harry.



Ο Βρετανός μουσικός Harrison Rhys είπε στην Daily Star ότι η συμφωνία του ζευγαριού με το Spotify ήταν «ανήθικη απέναντι στα δικαιώματά τους». Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτό που έχει κάνει το Spotify είναι ανήθικο, πληρωνόμαστε μόνο 0,0038 £ ανά κομμάτι, αλλά είναι σε θέση να πληρώσουν ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στον Harry και τη Meghan», δήλωσε.