Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της πριγκίπισσας Diana!

Κατερίνα Ιωακείμ
Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της πριγκίπισσας Diana!

Ο βιογράφος της πριγκίπισσας, Andrew Morton, αποκαλύπτει πτυχές της σχέσης της Diana με τον Κάρολο που δεν γνωρίζαμε! 

Θεωρίες συνομωσίας, ένοχα μυστικά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου αλλά και την ζωή της πριγκίπισσας Diana στα ανάκτορα ξυπνούν πάλι σήμερα, 24 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στη σήραγγα Ponte del' Alma του Παρισιού στην εκπνοή του καλοκαιριού του 1997. Η Diana ήταν τότε μόλις 36 ετών.

Είχε κι εκείνη περισσότερα μυστικά από όσα έχουν μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί; Πίσω από το διαζύγιο με τον πρίγκηπα Κάρολο που ψυχολογικά την έφτασε στα πρόθυρα της δυστυχίας και της αυτοκαταστροφής κρυβόταν τελικά μόνο η Camilla Parker που σήμερα στέκεται επίσημα στο πλευρό του σαν Δούκισσα της Κορνουάλης; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που μπορεί να αλλάξει όσα ξέραμε για την πιο συγκλονιστική ιστορία των βρετανικών ανακτόρων;

Μία τουλάχιστον απάντηση την έχει ο βιογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Andrew Morton, ο άνθρωπος που με το βιβλίο "Diana: Her True Story" (Diana: Η αληθινή της ιστορία) τάραξε το Buckingham to 1992, προκαλώντας καταιγίδα δημοσιεύσεων από τα MME της εποχής (κα ενός άτυπου μιντιακού πολέμου για το ποιος από τους δύο απατούσε ποιον, ο Κάρολος με την Καμίλα ή η Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ…).

diana book

Σήμερα ο Andrew Morton, ο οποίος πέρασε –κρυφά από το παλάτι- πολλά μερόνυχτα με την Diana πριν ολοκληρωθεί η βιογραφία της (σχέση που διατηρήθηκε και μετά την έκδοση του βιβλίου), μας λέει σήμερα κάτι που τότε δίστασε να ομολογήσει.

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πριγκίπισσα Diana ερωτεύτηκε την ιδέα του πρίγκιπα και όχι τον ίδιο τον Κάρολο. Θα έλεγα πως στην πραγματικότητα ερωτεύτηκε έναν πρίγκιπα γιατί, στο κάτω κάτω, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ γοητευτικός και καθόλου βαρετός. Την είχε κάπως παραγκωνισμένη; Ναι. Αλλά και πάλι εκείνη έβλεπε έναν πρίγκιπα στο πρόσωπό του; Η απάντηση είναι και πάλι ναι», λέει o Morton στο Insider και παραδέχεται πως υπήρχε τότε η υποψία πως η Diana δεν ήταν ποτέ πραγματικά ερωτευμένη με τον Κάρολο, σίγουρα όχι όταν γραφόταν η βιογραφία της.

princeCharles diana 2021

Κάποιος φίλος της Diana (η ταυτότητα του οποίου παραμένει μέχρι σήμερα κρυφή) την συμβούλευσε το 1991 μπροστά στον Morton, και πριν αρχίσει να γράφεται αυτό το βιβλίο, να απαντήσει ειλικρινά στον εαυτό της εάν είχε αγαπήσει τον Κάρολο (τον Κάρολο χωρίς τον τίτλο του πρίγκιπα, αν ποτέ μπορούσε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός).



«Όποια κι αν ήταν η απάντηση της Diana της ήταν αδύνατο να προσπεράσει το γεγονός ότι ο Κάρολος ήταν πάντοτε ερωτευμένος με μία άλλη», λέει ο Morton και επισημαίνει πως ο κύκλος του πρίγκιπα, οι φίλοι του, είχε πάντοτε τις επιφυλάξεις του για την σχέση του με την Diana.

marriage diana 2021

Στις ηχογραφημένες κασέτες που μυστικά κατέγραφε η Diana προκειμένου να τις παραδώσει στον Morton ως υλικό για τη βιογραφία της (κάτι που κρατήθηκε μυστικό μέχρι τον θάνατό της), η Diana ακούγεται να λέει πως η ημέρα του παραμυθένιου βασιλικού γάμου με τον Κάρολο «Ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου. Δεν νομίζω ότι ήμουν χαρούμενη τότε. Στην ουσία δεν προσπάθησα ποτέ να αναβάλω αυτόν τον γάμο, αλλά νομίζω ότι πραγματικά ήταν η χειρότερη μέρα της ζωή μου. Ένιωθα σαν αρνί στη σφαγή».



Στις ηχογραφημένες αυτές εξομολογήσεις της αποκαλύπτει επίσης πως από τον Νοέμβριο του 1977 όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά (η Diana ήταν τότε 16 ετών και ο Κάρολος είχε σχέση με την αδερφή της, Λαίδη Σάρα) μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου του 1981, όταν επισημοποιήθηκε ο αρραβώνας τους, εκείνη απαγορευόταν να τον αποκαλεί με το όνομά του.

Της επιτρεπόταν μόνο το «Sir», ποτέ το «Κάρολε»… Τότε όμως η Diana πίστευε πως ήταν κι αυτό ένα μέρος του παραμυθιού, ένα απαραίτητο σκαλοπάτι που έπρεπε να ανέβει για να μπει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ήταν άλλη μια υπενθύμιση πως εκείνη ήταν κοινή θνητή και εκείνος ο διάδοχος του θρόνου.

princeCharles 2021

Είχε άραγε πραγματικά η Diana αγαπήσει τον πρίγκιπα του παραμυθιού και όχι τον Κάρολο; Ήταν ήδη δυστυχισμένη πριν φορέσει το νυφικό της; Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν συνειδητοποίησε πως είχε παντρευτεί τον Κάρολο και όχι τον πρίγκιπα τελικά; Ένιωθε τύψεις η ίδια γιατί ήξερε πως αυτόν τον άντρα δεν τον αγαπούσε στα αλήθεια; Το παραμύθι της όταν έγινε πραγματική ζωή είχε άραγε μόνο δράκους;

Τώρα που ο Morton άρχισε να μιλά, ίσως τα μάθουμε όλα. Αρκεί να μην είναι κι εκείνος ορκισμένος στην ομερτά του παλιού Hollywood σύμφωνα με την οποία όλη η αλήθεια αποκαλύπτεται 30 χρόνια μετά τον θάνατο των πρωταγωνιστών του σκανδάλου...

Για την ώρα... το παραμύθι συνεχίζεται στη gallery.