To Παλάτι θα αποκληρώσει τον πρίγκιπα Harry! Φουντώνουν οι φήμες

Κατερίνα Ιωακείμ
To Παλάτι θα αποκληρώσει τον πρίγκιπα Harry! Φουντώνουν οι φήμες

Ξεχείλισε το ποτήρι μετά το podcast του πρίγκιπα Harry, τις κατηγορίες για τον πατέρα του Κάρολο και τις υπόνοιες για τον θάνατο της μητέρας του. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι έξαλλη με τις δηλώσεις του πρίγκιπα Harry και σκέφτεται πολύ σοβαρά να του αφαιρέσει κάθε τίτλο που τον συνδέει με τα Ανάκτορα, θέτοντάς τον ουσιαστικά εκτός οικογένειας.

Τι μπορεί να προκάλεσε μια τόσο βαριά τιμωρία; Η συνέντευξη ποταμός του δούκα του Σάσεξ (όπως είναι επισήμως ο τίτλος του από την ημέρα που μετακόμισε στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του) στο podcast “Armchair Expert”!

Τον ακούσαμε να λέει πως ζούσε παγιδευμένος στο παλάτι, ένιωθε σαν τον πρωταγωνιστή του "Truman Show", ήθελε να φύγει μακριά πολύ πριν γνωρίσει την Meghan Markle και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μεγαλώσουν τα παιδιά του με τον τρόπο που ο πατέρας του Κάρολος είχε μεγαλώσει εκείνον αλλά και με τον τρόπο που ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε αναθρέψει τον Κάρολο.

Αυτός ο «κύκλος του πόνου» έπρεπε να κλείσει και τα ψυχικά τραύματα να επουλωθούν: "Λίγο αφότου έγινα 20 ετών αποφάσισα ότι δεν ήθελα να κάνω τη δουλειά για την οποία με προόριζαν. Είπα δεν θέλω να βρίσκομαι πια εδώ, δεν θέλω να το κάνω άλλο αυτό, κοίτα τι έκανε όλο αυτό στη μαμά μου. Πώς είναι δυνατόν να μείνω, να αποκτήσω γυναίκα και παιδιά, να κάνω οικογένεια εδώ, όταν ξέρω ότι αυτό που συνέβη, θα συμβεί ξανά".



Η βασίλισσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail από πηγές των Ανακτόρων, είναι οργισμένη κυρίως για την αναφορά του Harry στον παππού του, τον οποίο αποχαιρέτισαν για πάντα μόλις πριν έναν μήνα.

«Αφού τον ενοχλεί τόσο πολύ που είναι πρίγκιπας και γεννήθηκε στο παλάτι, τότε δεν θα έπρεπε να φέρει αυτόν τον τίτλο», λένε οι κύκλοι της βασίλισσας ενώ είναι εμφανής και η δυσαρέσκεια βρετανικών media στις δηλώσεις του πρίγκιπα Harry για τον ρόλο που παίζουν στα παιχνίδια των ανακτόρων.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα ήταν ότι γεννήθηκα μέσα σε όλο αυτό, ότι κληρονόμησα τον κίνδυνο που κουβαλάει αυτό μαζί του. Κληρονομείς κάθε κομμάτι αυτής της ιστορίας χωρίς να έχεις επιλογή. (Και) επειδή τα βρετανικά media πιστεύουν πως είσαι κτήμα τους”, είπε ο Harry σε μια εξομολόγηση που έβγαλε πολύ θυμό και πόνο για όσα έχουν συμβεί στη ζωή του. Η εύθραυστη ψυχολογική του κατάσταση ωστόσο μάλλον δεν συγκίνησε τη βασίλισσα. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει αποδιοπομπαίος τράγος να εκτονώσει εκεί τον θυμό της. Στην επίμαχη συνέντευξη ο Harry μίλησε μόνος. Χωρίς την Meghan.



«Ο Δούκας του Sussex καταναλώνει πλέον πάρα πολύ χρόνο στο να επισημαίνει πως δεν διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο και να επιτίθεται στην οικογένεια που όπως λέει του προκάλεσε τόσο πολύ πόνο. Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση που λέει ότι αν αντιπαθείς τόσο πολύ την οικογένεια, δεν θα έπρεπε να φέρεις τους τίτλους της», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή του δημοσιεύματος και το σίγουρο είναι πως οι σχέσεις του παλατιού με τον Harry ωθούνται στα άκρα.