Το μωρό της Βεατρίκης θα έχει βασιλικό τίτλο κι αυτό είναι έκπληξη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το μωρό της Βεατρίκης θα έχει βασιλικό τίτλο κι αυτό είναι έκπληξη

Αυτό και αν δεν το περίμενε κανείς.

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα μάθαμε πως η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η μεγάλη κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα και της Sarah Ferguson και αδερφή της Ευγενίας είναι έγκυος στο πρώτο της παιδάκι με τον σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi. Η εγγονή της βασίλισσας ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το περασμένο καλοκαίρι, κάτω από σχεδόν άκρα μυστικότητα, και με ελάχιστους καλεσμένους, και αυτό λόγω των περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά η Βεατρίκη και ο σύζυγός της ανακοίνωσαν πως θα γίνουν γονείς το φθινόπωρο και αυτό θα είναι το δωδέκατο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η Ευγενία γέννησε τον γιο της στις 9 Φεβρουαρίου (το ένατο δισέγγονο) ενώ η Zara Phillips έφερε στον κόσμο τον γιο της περίπου έναν μήνα αργότερα (23 Μαρτίου-το δέκατο δισέγγονο). Η Meghan Markle σε λίγο καιρό θα φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, άρα είναι εντέκατη στη σειρά, ενώ της Βεατρίκης θα είναι το δωδέκατο δισέγγονο.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι, όμως όπως αναφέρθηκε θα έχει βασιλικό τίτλο. Ο λόγος για τον βασιλικό τίτλο του παιδιού έχει να κάνει με τον μπαμπά του, τον Edoardo.

Οι βασιλικοί τίτλοι περνούν από την ανδρική γραμμή, και επειδή είναι Ιταλός κόμης, το παιδί θα γίνει είτε κόμης είτε ευγενής (στα ιταλικά Nobiluomo [Nobleman] ή Nobildonna [Noblewoman]).

«Ο Edoardo είναι ο μόνος άνδρας απόγονος που παίρνει την οικογένεια στην επόμενη γενιά. Είναι κόμης, η σύζυγός του θα είναι μια κόμισα αυτόματα και οποιοδήποτε από τα παιδιά τους θα είναι κόμης/κόμισσα ή ευγενής ντόνα», εξήγησε ο πατέρας του, Κόμης Alessandro Mapelli Mozzi στη Daily Mail.

«Ταιριάζουν πολύ ο ένας με τον άλλο και γνωρίζουν ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό. Δεν τον έχω δει ποτέ τόσο χαρούμενο», ανέφερε ο πατέρας του.