Archie-Lilibet Mountbatten: Θα γίνουν ποτέ πρίγκιπας/πριγκίπισσα; Ήρθε η ώρα να μάθεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Archie-Lilibet Mountbatten: Θα γίνουν ποτέ πρίγκιπας/πριγκίπισσα; Ήρθε η ώρα να μάθεις

Η Meghan Markle γέννησε πριν από περίπου μιάμιση βδομάδα και έφερε στον κόσμο την κόρη της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι πια παππούς σε πέντε εγγόνια, από την ημέρα που ο Harry και η Meghan Markle καλωσόρισαν στον κόσμο την κόρη τους, Lilibet-Diana Mountbatten Windsor.

Η άφιξη της νεογέννητης επανέφερε την ερώτηση εάν αυτή ή ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Archie, θα πάρουν ποτέ τον τίτλο της πριγκίπισσας ή του πρίγκιπα.

Η γέννηση της Lili

Την ανακοίνωση για τον ερχομό της κόρης τους έκαναν μέσω του Archewell ο Harry και η Meghan, με τον εκπρόσωπο Τύπου να αναφέρει: «Με μεγάλη χαρά, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan, δούκας και δούκισσα του Sussex υποδέχτηκαν την κόρη τους Lilibet Lili Diana Mountbatten-Windsor. Τόσο η μαμά όσο και το μωρό είναι υγιείς και στο σπίτι τους».

Είδες το σκίτσο του Harry με την κόρη του και τη Diana;

Η γραμματέας τύπου ανέφερε πως η μικρή γεννήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage στην Καλιφόρνια και ζύγιζε 3.486 γραμμάρια ενώ το όνομα που έλαβε ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ, μιας και η οικογένειά της την προσφωνεί χαρακτηριστικά Lilibet. Το μεσαίο όνομα της μικρής είναι αφιερωμένο στην αδικοχαμένη γιαγιά της Diana.

Θα πάρουν ποτέ πριγκιπικό τίτλο;

Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της μοναρχίας, τα δισέγγονα του μονάρχη δεν είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες, εκτός από τα παιδιά του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά του πρίγκιπα William και της Κate Middleton - ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis- φέρουν όλοι τον τίτλο, αλλά ο Archie και η Lilibet όχι. Τουλάχιστον έως τώρα.

Μπορούν στο μέλλον να πάρουν τίτλο;

Ωστόσο, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος ανέβει στο θρόνο και γίνει Βασιλιάς, τα παιδιά του Harry και της Meghan θα λάβουν αυτόματα τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, καθώς είναι παιδιά γιου του βασιλιά.



Αυτός ο κανόνας τέθηκε σε νομοθεσία από τον βασιλιά George V (παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ) αφού εξέδωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1917. Ενώ οι Archie και Lilibet θα λάβουν τους τίτλους, δεν είναι σίγουρο ότι θα τους χρησιμοποιούσαν ποτέ ή αν ο Harry και η Meghan θέλουν να τους δώσουν στα παιδιά τους γενικά.