Πότε θα βαφτίσουν τη Lilibet Diana Harry-Meghan Markle; Ιδού όσα γνωρίζουμε (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πότε θα βαφτίσουν τη Lilibet Diana Harry-Meghan Markle; Ιδού όσα γνωρίζουμε (video)

΄Ολα όσα θέλεις να ξέρεις για τη βάφτιση της μικρής Lili.

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex έχουν μεγάλα σχέδια για τη βάφτιση της κόρης τους Lilibet Diana. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ελπίζουν να βαφτίσουν την κόρη τους στο Windsor, παρουσία της βασιλικής οικογένειας και της βασίλισσας. Οι φήμες για τα σχέδια του πρίγκιπα έγιναν γνωστές μετά την επανένωση του με τον αδερφό του για πρώτη φορά μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

To photo bomb του Harry στα γενέθλια της Meghan και η πρώτη φορά που είδαμε τη Lili (video)

Πού θα βαφτιστεί η Lilibet Diana;

Σύμφωνα με τη DailyMail, μια πηγή αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Harry, δούκας του Sussex είπε σε «πολλούς ανθρώπους» για τις προθέσεις του να βαφτιστεί η Lilibet στο Windsor. Το πρωτότοκο παιδί του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ο Archie βαφτίστηκε επίσης στο Windsor, με τη βασίλισσα να δίνει το παρών. Η πηγή αποκάλυψε επίσης ότι το βασιλικό ζευγάρι ήταν «χαρούμενο να περιμένει» μέχρι να το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Εάν η Lilibet βαφτιστεί πράγματι στην Αγγλία, θα είναι η πρώτη φορά που η Meghan Markle επιστρέφει στη χώρα από τότε που παραιτήθηκε από τα ανώτερα βασιλικά καθήκοντα. Η Markle δεν μπόρεσε να πετάξει στην Αγγλία τη στιγμή του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, καθώς ήταν έγκυος στην κόρη της και της ζητήθηκε να μην ταξιδεύει διεθνώς. Η δούκισσα του Sussex δεν μπόρεσε επίσης να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα επειδή είχε μόλις γεννήσει.

Τι άλλο έχει γίνει γνωστό για τη βάφτιση;

Σε περίπτωση που η βάπτιση πραγματοποιηθεί στην Αγγλία, πιθανότατα θα είναι ιδιωτική υπόθεση όπως ακριβώς και για το πρώτο παιδί του Harry και της Meghan, Archie. Η βάπτιση του Archie πραγματοποιήθηκε επίσης στο Κάστρο του Windsor και διεξήχθη από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury, Justin Welby. Ο επίσημος χειριστής του δούκα και της δούκισσας του Sussex στο Instagram μοιράστηκε επίσης μια ανάρτηση δίνοντας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή μαζί με τις ευχαριστίες του βασιλικού ζεύγους στο κοινό για την υποστήριξή τους.

Η ανάρτηση μιλούσε επίσης για την ίδια τη βάπτιση λέγοντας: «Ο γιος τους, Archie , βαφτίστηκε φορώντας το χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού φορέματος, το οποίο φορούσαν τα βασιλικά βρέφη τα τελευταία 11 χρόνια.


https://www.instagram.com/p/BzlHhZylvwT

O αυθεντικός royal βαπτιστικός μανδύας, κατασκευασμένος από εξαιρετική Honiton δαντέλα με λευκό σατέν, παραγγέλθηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια το 1841 και φορέθηκε για πρώτη φορά από τη μεγαλύτερη κόρη της. Στη συνέχεια φορέθηκε για γενιές βαπτίσεων βασιλικών, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας, των παιδιών της και των εγγονιών της μέχρι το 2004, όταν η βασίλισσα παρήγγειλε αυτό το χειροποίητο αντίγραφο, προκειμένου να διατηρηθεί η εύθραυστη ιστορική στολή, και να συνεχιστεί η παράδοση».

Εάν η βάφτιση της Lilibet Diana πραγματοποιηθεί στο κάστρο του Windsor, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα τιμηθεί με το ίδιο χειροποίητο αντίγραφο του βαπτιστικού φορέματος που φορούσαν γενιές της βασιλικής οικογένειας από το 1800.



Stay tuned λοιπόν καθώς όσο περνούν οι μέρες τόσο θα κυκλοφορεί και κάτι νέο για τη βάφτιση της μικρής Lilibet Diana. Μην ξεχνάς άλλωστε πως αυτή θα είναικαι η πρώτη φορά που θα δείξουν την κόρη τους επίσημα στο κοινό.