Νέα αγωγή κατά του πρίγκιπα Andrew για το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης που τον κυνηγάει

Πατούλια Κατερίνα
Νέα αγωγή κατά του πρίγκιπα Andrew για το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης που τον κυνηγάει

Ακόμα μια αγωγή σε Αμερικάνικο έδαφος για τον πρίγκιπα Andrew.

Αυτή τη φορά, ο πρίγκιπας Andrew δεν φαίνεται να γλιτώνει τη δίκη. Το σκάνδαλο Epstein κυνηγάει για μια ακόμα φορά τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ με μια νέα μήνυση εναντίον του.

Η Virginia Roberts Giuffre έκανε νέα μήνυση εναντίον του πρίγκιπα σε δικαστήριο των ΗΠΑ η οποία υποστηρίζει πως αναγκάστηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα όυαν η ίδια ήταν 17 ετών και ενώ ο 61χρονος σήμερα γιος της βασίλισσας γνώριζε πως είναι ανήλικη και θύμα trafficking.

Η νέα αγωγή



Η Giuffre υποστήριξε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Andrew τόσο στο σπίτι του Epstein στις Μανχάταν, στο σπίτι της Ghislaine Maxwell στο Λονδίνο καθώς και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στα Παρθένες νήσους.

Στην αγωγή που έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, αναφέρεται πως ο Andrew είναι υπεύθυνος για την εκφοβισμό και τη σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας σύμφωνα με το κοινό δίκαιο της Νέας Υόρκης. Η ζημιά που προκάλεσε ο πρίγκιπας ήταν σοβαρή και διαρκής».

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Epstein και ενεπλάκη και το όνομα του πρίγκιπα σε αυτό, ο ίδιος είχε διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση με τα θύματα και όσον αφορά στη φωτογραφία που υπήρχε μαζί με την Giuffre, o πρίγκιπας είχε υποστηρίξει στο BBC τον Νοέμβριο του 2019 πως ουδέποτε συνάντησε την κατήγορό του και πως η κοινή φωτογραφία τους είναι προιόν μοντάζ.

AP19337055993013

H Giuffre υποστήριξε στη μήνυσή της πως ο πρίγκιπας την ανάγκασε να προβεί σε μια σειρά σεξουαλικών πράξεων και η ίδια τόνισε πως φοβόταν τις διασυνδέσεις του ίδιου και του Epstein.

O Albert D’Aquino, δικηγόρος της Νέας Υόρκης που έχει υπερασπιστεί πελάτες σε παρόμοιες δίκες, υποστήριξε πως ο πρίγκιπας θα είναι ζημιωμένος όποιον δρόμο και να ακολουθήσει.

Τι μπορεί να κάνει ο πρίγκιπας

Ο Andrew μπορεί να αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία του αμερικανικού δικαστηρίου ή να αγνοήσει εντελώς την πολιτική αγωγή, φλερτάροντας με την πιθανότητα το δικαστήριο να τον βρει ένοχο και να τον υποχρεώσει να πληρώσει αποζημίωση.

Ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει, θα έχει και την κάλυψη της δίκης από τα μίντια που και πάλι θα είναι εις βάρος του.

Ο πρίγκιπας έχει διαψεύσει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς εις βάρος του και είναι πιθανό να μην δώσει σημασία στο δικαστήριο διατρέχοντας τον κίνδυνο αυτοενοχοποίησης, κάτι που θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει χειρότερες επιπτώσεις εις βάρος του.

Η αντίδραση της βασίλισσας

Όποια εξέλιξη και να έχει η νέα αγωγή δεν θα κάνει χαρούμενη τη βασίλισσα που το τελευταίο που ήθελε είναι ένα ακόμα σκάνδαλο. Ήδη η Ελισάβετ προσπαθεί να ξεπεράσει τις κατηγορίες περί φυλετικών διακρίσεων από τη Meghan Markle και τον εγγονό της Harry.

Η βασίλισσα έτσι κι αλλιώς έχει δείξει τι πιστεύει για τον γιο με τις εξής ενέργειες.