5 «άγνωστες» πριγκίπισσες της Ευρώπης που προορίζονται για βασίλισσες

5 «άγνωστες» πριγκίπισσες της Ευρώπης που προορίζονται για βασίλισσες

Μπορεί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να απασχολεί περισσότερο τα Μέσα, όμως, και αυτά τα κορίτσια κάποια στιγμή θα ανέβουν στον θρόνο.

Στο άκουσμα των πριγκιπισσών, των βασιλισσών και γενικά των royals, έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις νοητικά κατευθείαν στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Λογικό, αν σκεφτείς ότι τα μέλη της έχουν απασχολήσει για δεκαετίες τα Μέσα με κάθε τρόπο. Με τους απογόνους τους, με τα σκάνδαλά τους, με τις αποχωρήσεις τους, και όλα τα συναφή.

Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά άλλα κορίτσια που κατέχουν τον τίτλο της πριγκίπισσας και που προορίζονται να γίνουν μία μέρα βασίλισσες. Πολύ νέες σε ηλικία, όμορφες, γλυκές και θα τις δεις στη συνέχεια.

Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου

princesses

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου είναι σχεδόν 20 ετών, πρώτο παιδί του βασιλιά Φιλίππου των Βέλγων και της βασίλισσας Ματθίλδης. Από το 2013 που ανέβηκε ο μπαμπάς της στον θρόνο, έχει τον τίτλο της Δούκισσας της Βραβάντης και παρακολουθεί το ίδιο στρατιωτικό σχολείο που είχε πάει ο Φίλιππος.

Πριγκίπισσα Κατερίνα – Αμαλία της Ολλανδίας

princesses2

Πρόκειται για τη μεγάλη κόρη του βασιλιά Willem-Alexander και της βασίλισσας Máxima της Ολλανδίας. Είναι μόλις 17 ετών, ενώ αναμένεται, μόλις γίνει 18, να πάρει τη θέση της στο Advisory Division του Συμβουλίου Επικρατείας.

Πριγκίπισσα Ίνγκριντ – Αλεξάνδρα της Νορβηγίας



Στα 17 της χρόνια, η πριγκίπισσα Ίνγκιντ – Αλεξάνδρα είναι δεύτερη σε σειρά για την ανάληψη του θρόνου. Κόρη του εστεμμένου πρίγκιπα Haakon και της εστεμμένης πριγκίπισσας Mette-Marit είναι η εγγονή του βασιλιά Harald V.

Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

princesses4

Η 15χρονη κόρη της βασίλισσας Letizia έχει τον τίτλο της «πριγκίπισσας της Asturias» και, κατά συνέπεια, τους τίτλους της «πριγκίπισσας της Girona», της «πριγκίπισσας της Viana», της «Δούκισσας του Montblanc», της «Κόμισσας της Cervera» και της «Λαίδης του Balaguer». Αν πράγματι ανέβει στον θρόνο, θα είναι η πρώτη άρχουσα βασίλισσα της Ισπανίας μετά την Ισαβέλλα ΙΙ (1833-1868).

Πριγκίπισσα Estelle της Σουηδίας



Η μικρότερη πριγκίπισσα της λίστας, η πριγκίπισσα Estelle, είναι το μεγαλύτερο εγγόνι του βασιλιά Carl XVI Gustaf και η δεύτερη σε διαδοχή για τον Σουηδικό θρόνο. Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ήρθε στο προσκήνιο μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σκι.