Το συγκινητικό μήνυμα του πρίγκιπα Κάρολου για τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο

Πατούλια Κατερίνα
Το συγκινητικό μήνυμα του πρίγκιπα Κάρολου για τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο

Το μήνυμα συμπαράστασης από τον Κάρολο.

Μοιάζει σαν χθες η ημέρα που ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με την αγαπημένη του Καμίλα και έπινανα τον κρύο καφέ τους χωρίς καλαμάκι στην Πλάκα.

Ο Κάρολος που είναι ιδιαίτερα δραστηριοποιημένος σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, εξαιτίας της αγάπης του για την Ελλάδα, δεν έμεινε ασυγκίνητος και έγραψε ένα ολόκληρο άρθρο για τις φωτιές στην Ελλάδα, μην κρύβοντας τη λύπη του για όσα χάθηκαν στο πέρασμα της φωτιάς.

Το προφίλ του Καρόλου στο Instagram δημοσίευσε φωτογραφίες από τις φωτιές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το ποστ έγραφε χαρακτηριστικά:

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει γράψει ένα άρθρο στην Daily Mail για την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Ήταν εφιάλτης να βλέπω τον κάποτε μπλε ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και την Εύβοια να γίνεται σκούρος πορτοκαλίς όταν χιλιόμετρο με χιλιόμετρο καίγονταν δάση και αγροκτήματα, τα οποία κατάπιναν οι φλόγες, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, να υπάρχουν τραυματισμοί και να καταστρέφεται η ζωή και το σπίτι τόσων ανθρώπων.


https://www.instagram.com/p/CS1EN03AJvz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο εν λόγω άρθρο ο Κάρολος ανέφερε τα εξής ακόμα:

«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμούς, πάντα ένιωθα εξαιρετική γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα. Ξέχωρα από τα τοπία, την ιστορία και τον πολιτισμό, ο πατέρας μου και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί και για τον λόγο αυτό ένιωσα τόσο ξεχωριστά όταν προσκλήθηκα στα 200 χρόνια από την επανάσταση. Πέντε μήνες μετά, πονάει η καρδιά μου να βλέπω τις αποκαρδιωτικές φωτιές στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία που βίωσε και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη.

Οι πυροσβέστες από τη Βρετανία που έδρασαν στο μέτωπο, τόνισαν πως δεν έχουν δει τέτοιες φωτιές ξανά και μπορώ μόνο να φανταστώ τι αγώνας δίνεται για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές στην Καλιφόρνια και τη Δυτική Ακτή. Έχω χάσει το μέτρημα με καταστροφές που έχουν να κάνουν με τον καιρό σε όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας, με την Καραιβική να έχει χτυπηθεί με δύο τυφώνες πέμπτου βαθμού σε μια εβδομάδα το 2017. Ο πλανήτης μας είναι σε κρίση και καμία χώρα δεν είναι ασφαλής» τόνισε ο πρίγκιπας που έσπευσε να εξηγήσει πως πριν μερικά χρόνια είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα έρχονται με την κλιματική αλλαγή.

Ο Κάρολος ζήτησε να λάβουμε βράση άμεσα, ειδικά οι ηγέτες στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή του Νοεμβρίου στη Γλασκόβη.