Βάφτιση Lilibet-Diana: 3 βασιλικές παραδόσεις που θα ακολουθήσουν οι Harry-Meghan Markle (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Βάφτιση Lilibet-Diana: 3 βασιλικές παραδόσεις που θα ακολουθήσουν οι Harry-Meghan Markle (video)

Η Lilibet-Diana αναμένεται να ταξιδέψει σύντομα στο Λονδίνο με τους γονείς της για τη βάφτισή της. Ποιες βασιλικές παραδόσεις όμως θα κρατήσει το ζευγάρι;

Το νεότερο μέλος της οικογένειας του Harry και της Meghan Markle, είναι μόλις τριών μηνών και σύντομα αναμένεται να κάνει ένα τεράστιο υπερατλαντικό ταξίδι για να επισκεφτεί τη βρετανική οικογένειά της. Η Meghan και ο πρίγκιπας Harry ζουν στο Λος Άντζελες και δεν έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως οικογένεια εδώ και αρκετό καιρό - με την πανδημία αναμφίβολα να περιπλέκει τα πράγματα.

Ο Harry γύρισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά και στις αρχές Ιουλίου για την αποκάλυψη του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον κήπο του Kensington. Η Lilibet που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021 πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα και τη γιαγιά της Diana και όλοι πλέον ανυπομονούν να μάθουν για τη βάπτισή της.

Πότε θα βαφτίσουν τη Lilibet Diana Harry-Meghan Markle; Ιδού όσα γνωρίζουμε (video)

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ημερομηνία, όμως οι ειδικοί εκτιμούν πως η οικογένεια θα διατηρήσει 3 βασιλικές παραδόσεις στη βάπτισή της.


https://www.instagram.com/p/CPyihcjFcLn

Το βαπτιστικό φόρεμα

Ίσως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία των βασιλικών βαπτίσεων είναι το δαντελωτό φόρεμα που φορούν οι νεαροί βασιλείς. Ενώ τα σημερινά βασιλικά μωρά φορούν ένα αντίγραφο, το αρχικό φόρεμα χρονολογείται από το 1841, όταν η βασίλισσα Βικτώρια το παρήγγειλε για την κόρη της πριγκίπισσα Βικτώρια.

Το φόρεμα ήταν φτιαγμένο από δαντέλα Honiton και μετάξι Spitalfields και το έχουν φορέσει 62 βασιλικά μωρά. Το φόρεμα αποσύρθηκε το 2004 μετά τη βάφτιση της Lady Louise Windsor, καθώς γινόταν εύθραυστο.

Ένα αντίγραφο παραγγέλθηκε από τη βασίλισσα και κατασκευάστηκε από την προσωπική της σύμβουλο μόδας Angela Kelly. Ο Archie Harrison φόρεσε το αντίγραφο φόρεμα Honiton για τη βάπτισή του, έτσι ίσως και η Lilibet να ακολουθήσει το παράδειγμά και την παράδοση και να το φορέσει επίσης.

vaftisi archie

Harry-Meghan: Δε θα βαφτίσουν την Lilibet στο Windsor αλλά στην Καλιφόρνια- Έξαλλη η βασίλισσα

Ιερό νερό από τον ποταμό Ιορδάνη

Ο ποταμός Ιορδάνης λέγεται ότι ήταν ο τόπος όπου ο Ιωάννης ο Βαπτιστής βάφτισε τον Ιησού, και έτσι έχει θρησκευτική σημασία για τους Χριστιανούς. Στις βασιλικές βαφτίσεις χρησιμοποιούν ιερό νερό που μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον ποταμό Ιορδάνη.

Η προμήθεια αγίου νερού πραγματοποιείται από το βασιλικό δικαστήριο της Ιορδανίας, το οποίο έστειλε προμήθεια για τη βάπτιση της πριγκίπισσας Charlotte το 2015.

Η οικογενειακή φωτογραφία

Μια βασιλική παράδοση που οι fans ανυπομονούν να συμβεί μετά τη βάφτιση της Lilibet είναι μια φωτογραφία της οικογένειας.

Μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας έχουν δει φωτογραφίες από τις βασιλικές βαφτίσεις του πρίγκιπα Κάρολου, των Harry και William, των παιδιών των Cambridges και του Archie Harrison επίσης.


https://www.instagram.com/p/BzlHhZylvwT

Ωστόσο, το αν οι Sussexes θα δείξουν πράγματι μια φωτογραφία της Lilibet μετά τη βάφτιση της δεν είναι σαφές, καθώς ήταν πολύ προστατευτικοί τους μήνες μετά τη γέννησή της.



Ενώ μετά τη γέννηση του Archie είδαμε την καθιερωμένη φωτογράφιση και συνέντευξη και μια φωτογραφία κυκλοφόρησε μετά τη βάφτιση του, καμία φωτογραφία της Lilibet δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη 3 μήνες μετά τη βάφτισή της.