Πριγκίπισσα Ευγενία: Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος την έκανε να κλάψει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πριγκίπισσα Ευγενία: Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος την έκανε να κλάψει

Η συγκινητική αποκάλυψη της Ευγενίας για τον παππού της.

Στις 9 Απριλίου 2021 και σχεδόν δύο μήνες πριν τα 100α του γενέθλια, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε γαλήνια στον ύπνο του, βυθίζοντας στη θλίψη τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η βασίλισσα Ελισάβετ, τα τέσσερα παιδιά της και τα 8 εγγόνια τους αποχαιρέτισαν τον δούκα του Εδιμβούργου σε μια σεμνή τελετή περίπου μία εβδομάδα αργότερα (17 Απριλίου).

Ο δούκας είχε ένα πολύ στενό και δυνατό δέσιμο με τα εγγόνια του, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί κάποιες πολύ όμορφες στιγμές (που ο κόσμος δεν γνωρίζει) μαζί του, στο ντοκιμαντέρ του BBC One.

Πριγκίπισσα Ευγενία: Η στιγμή που ο Φίλιππος γνώρισε τον δισέγγονό του August πριν πεθάνει


https://www.instagram.com/p/CUIWHVrg198

Η στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε την Ευγενία να κλάψει

Στο teaser του ντοκιμαντέρ που έχει κυκλοφορήσει, ακούς τον Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον William και άλλα μέλη της οικογένειας να μιλούν για εκείνον και να μοιράζονται όμορφες και συγκινητικές άγνωστες στο κοινό στιγμές.


https://www.instagram.com/p/CUCNHgGovx2

Η πριγκίπισσα Ευγενία από την άλλη αποκάλυψε τη στιγμή που ο παππούς της, την έκανε να συγκινηθεί πολύ, όταν παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank τον Οκτώβριο του 2018.

Η πριγκίπισσα Ευγενία αποκάλυψε πώς ο πρίγκιπας Φίλιππος της χάρισε μια συγκινητική χειροποίητη ζωγραφιά που είχε κάνει με μια δέσμη λουλουδιών ως γαμήλιο δώρο.

«Ήταν τόσο ωραίο, που τώρα κοσμεί το σπίτι μου στο Λονδίνο και είμαι τόσο περήφανη για αυτό» ανέφερε η πριγκίπισσα Ευγενία.



Η εμφάνιση του πρίγκιπα Φίλιππου στον γάμο της Ευγενίας

Στις 12 Οκτωβρίου 2018 η Ευγενία και ο Jack Brooksbank ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor και ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου μπροστά σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

Ο δούκας του Εδιμβούργου έκανε μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής στο γάμο της Ευγενίας και του Jack Brooksbank στο παρεκκλήσι του St George στο Windsor, καθώς το παλάτι του Buckingham δεν επιβεβαίωσε την παρουσία του εκ των προτέρων.

Ήταν παρών σε όλους τους γάμους των ενήλικων εγγονιών του, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Βεατρίκης, η οποία παντρεύτηκε τον Edoardo Mapelli Mozzi σε μια ιδιωτική τελετή στο Windsor τον Ιούλιο του 2020.

Προς τιμήν του αγαπημένου της παππού, η Ευγενία έδωσε το όνομά του στον γιο της, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021 (August Philip Hawke Brooksbank), και τον οποίο ο δούκας γνώρισε λίγο καιρό πριν πεθάνει.