Οι Cambridges κάνουν οικογενειακές διακοπές- Ο λόγος που δεν μπορούν να ταξιδεύουν μαζί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Οι Cambridges κάνουν οικογενειακές διακοπές- Ο λόγος που δεν μπορούν να ταξιδεύουν μαζί

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να δώσει την έγκρισή της πριν από κάθε ταξίδι;

Ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton και τα τρία τους παιδιά είναι μια οικογένεια πολύ όμορφη και πολύ φυσιολογική. Το γεγονός πως είναι πρίγκιπες δεν σημαίνει πως κάνουν όλα τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους.

Ταξιδεύουν κι εκείνοι όπως όλοι, ίσως με περισσότερη ασφάλεια σε σχέση με τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο το άγχος και το στρες να προλάβουν την πτήση στο αεροδρόμιο δεν διαφέρει και πολύ από το δικό μας. Μετά βέβαια θυμόμαστε πως έχουμε και ουσιαστικές διαφορές. Για παράδειγμα, εκείνοι θα κατευθυνθούν κατευθείαν στις υπερπολυτελείς σουίτες του Heathrow, οι οποίες είναι κυριολεκτικά σχεδιασμένες για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

george william kate

Ή πώς, ως μέλη της Φίρμας (όπως αποκαλούν τη βασιλική οικογένεια), δεν πρέπει να ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο. Και αυτό ίσως το έχεις ξανακούσει.

Οι Cambridges στην Αθήνα;

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως η οικογένεια του πρίγκιπα William έφτασε στην Ελλάδα για τον γάμο του Φίλιππου και της Nina Flohr, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/10) στη Μητρόπολη Αθηνών.

O πρίγκιπας William και η Kate Middleton στην Αθήνα για τον γάμο; Τι γράφουν τα βρετανικά media!

Μπορεί να μην πήγαν στην εκκλησία, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν είχε στηθεί οθόνη που μετέδιδε ζωντανά τον γάμο του ζευγαριού. Φωτογραφίες τους δεν υπάρχουν κάπου, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, πως η οικογένεια έφτασε όντως στην Αθήνα.

Υπάρχουν ωστόσο φωτογραφίες της οικογένειας στο αεροδρόμιο του Heathrow που αποδεικνύουν πως πράγματι πήγαν κάπου διακοπές.

Γιατί όμως δεν μπορούν να ταξιδεύουν όλοι μαζί;

Οι φωτογραφίες αυτές στο αεροδρόμιο δημιούργησαν έντονη απορία, στο γιατί δεν μπορεί η οικογένεια να ταξιδεύει όλη μαζί, όπως επισημάνθηκε σε κάποια σχόλια.

Γιατί ο William δεν θα μπορεί να ταξιδεύει με τον πρίγκιπα George σε λίγο καιρό;

Ίσως και να το έχεις ξανακούσει, ωστόσο η απάντηση είναι απλή. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μέλη της ίδιας οικογένειας που ανήκουν στη σειρά της διαδοχής του θρόνου, δεν μπορούν να ταξιδεύουν μαζί.

Σύμφωνα με έναν νόμο που χρονολογείται αιώνες πριν, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να ταξιδεύουν μαζί - κάτι που σημαίνει χωριστά αεροπλάνα, αυτοκίνητα και πιθανώς, βαγόνια. Ο λόγος έχει να κάνει με την προστασία της βασιλικής καταγωγής: Οι διάδοχοι του θρόνου δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σε περίπτωση που συμβεί κάτι τραγικό στο ταξίδι. Αυτός είναι ο λόγος που η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος δεν ταξιδεύουν ποτέ μαζί, και γιατί ο William και ο Κάρολος δεν πρέπει να το κάνουν ή στην προκειμένη ο William με τον George.



Πώς λοιπόν τώρα ταξιδεύουν όλοι μαζί; Σύμφωνα με την Express, η βασίλισσα είναι σε θέση να χορηγήσει άδεια στην οικογένεια να πετάξουν μαζί και το ταξίδι με παιδιά έχει επιτραπεί πρόσφατα από την Αυτού Μεγαλειότης.