Σκάνδαλο στο παλάτι: «Βγάλτον από τη ζωή μας τώρα» -Η Camilla άσκησε βέτο στον Κάρολο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Σκάνδαλο στο παλάτι: «Βγάλτον από τη ζωή μας τώρα» -Η Camilla άσκησε βέτο στον Κάρολο

Ο άντρας που η Camilla Parker Bowles θέλει να μην πλησιάζει τον σύζυγό της.

Φημολογείται πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που η Camilla Parker Bowles θέλει να απομακρυνθεί από τη ζωή του πρίγκιπα Κάρολου μετά το σκάνδαλο που αφορούσε το Ίδρυμα του Πρίγκιπα.

Σύμφωνα με την The Daily Mail, αυτό το άτομο είναο ο Michael Fawcett, ο έμπιστος βοηθός του Πρίγκιπα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, πρόσφατα, υπήρξαν κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας ότι επρόκειτο να βοηθήσει τον Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, ο οποίος έδωσε στο ίδρυμα 1,5 εκατομμύρια λίρες, για να πάρει τον τίτλο του ιππότη αλλά συνάμα και τη βρετανική υπηκοότητα.

Τώρα, μια νέα έρευνα που εκτιλίσσεται αυτή τη στιγμή δείχνει πως θα μπορούσε να ρίξει όλες τις ευθύνες για το περισταστικό στον Fawcett αλλά και τον Chris Martin, τον εκτελεστικό διευθυντή ανάπτυξης του ιδρύματος. «Επιχειρούσαν πίσω από την πλάτη του διοικητικού συμβουλίου. Ήταν πολύ έξω από τις γνώσεις και τις αρμοδιότητές τους», δήλωσε μια πηγή. «Η επίσημη λειτουργία του Ιδρύματος του Πρίγκιπα ήταν καλή, αυτό που συνέβαινε ανεπίσημα ήταν το πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας δεν ήξερε καν τι συνέβαινε», συνέχισε.

Πρίγκιπας Κάρολος: Ο αληθινός λόγος που παντρεύτηκε την Diana και όχι την Camilla

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας «δεν μπορούσε να πιστέψει» τους ισχυρισμούς.

Οι δημοσιευμένες επιστολές μεταξύ του Michael Fawcett και του Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί αποσπάσματα επιστολών που έστειλε ο Michael Fawcett στον Σαουδάραβα επιχειρηματία Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz. Το 2017, ο Mahfouz δώρισε χρήματα, τα οποία πήγαιναν συγκεκριμένα για την ανακαίνιση του Dumfries House στη Σκωτία.

Ο Fawcett τον ευχαρίστησε και συνέχισε λέγοντας, «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας επιβεβαιώσω, εμπιστευτικά, ότι είμαστε πρόθυμοι και ευτυχείς να υποστηρίξουμε και να συνεισφέρουμε στην αίτηση για Ιθαγένεια. Μπορώ περαιτέρω να επιβεβαιώσω ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε μια αίτηση για να αλλάξει ο τιμητικό τίτλος σας, από Επίτιμο CBE [Διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας] σε αυτόν του KBE [Ιππότης Διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας] σύμφωνα με την Επιτροπή Τιμών της Αυτής Μεγαλειότητας».


https://www.instagram.com/p/CTg_RQUlCq6

Λέγεται ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό, ενώ ο Michael Fawcett όσον αφορά την έρευνα, είπε ότι «θα βοηθήσει με κάθε τρόπο». Ο Fawcett αναγκάστηκε να παραιτηθεί άλλες δύο φορές πριν από αυτό. Σύμφωνα με την Daily Mail, αναγκάστηκε να φύγει λόγω κατηγοριών εκφοβισμού το 1998, καθώς και το 2003, για πώληση βασιλικών δώρων.

Ωστόσο, ο Fawcett είναι προφανώς εκείνος που βοήθησε στην προστασία και την καθοδήγηση της Camilla Parker Bowles, καθώς από βασιλική ερωμένη ήθελε να γίνει δούκισσα της Κορνουάλης».



Ποιος είναι ο Michael Fawcett

Ο έμπιστος βοηθός του Καρόλου είναι παντρεμένος με μια πρώην υπηρέτρια του Παλατιού και μαζί, έχουν δύο παιδιά. Έγινε Μέλος του Βικτωριανού Τάγματος το 2000 και όλοι πίστευαν ότι, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, θα εξασφάλιζε την ιδιότητα του ιππότη. Πόλλλοι έχουν πει γι΄αυτόν «;Ό,τι και να λένε για τον Micahel, βοήθησε να συγκεντρωθούν εκατομμύρια λίρες και δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η πίστη του στον Πρίγκιπα δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ. Αν μη τι άλλο, ο δεσμός τους είναι ισχυρότερος τώρα από ποτέ». Μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είπε κάποτε: «Δεν θα μπορούσα νατα καταφέρω χωρίς τον Michael».

Οι φήμες από το παλάτι οργιάζουν

Οι φήμες ότι η Δούκισσα της Κορνουάλης θέλει τον Michael Fawcett έξω από τη ζωή τους είναι πολλές. Τα πηγαδάκια στο παλάτι μιλούν για τις δηλώσεις της Καμίμα που θέλουν τον έμπειστο βοηθό του συζύγου της έξω από το παλάτι, και μάλιστα κλωτσιδόν. Η Δούκισσα της Κορνουάλης όπως λένε «δεν θέλει να έχει κανέναν άλλο στο αυτί του πρίγκιπα παρά μόνο εκείνη», λέει πηγή στη Daily Mail.

Πηγές από το Παλάτι μίλησαν και τους Times για το θέμα, δηλώνοντας ότι η Camilla Parker Bowles πιστεύει ότι ο βοηθός του «βλάπτει» τον σύζυγό της. «Θα είναι ανελέητη στην εκδίωξη του Michael. Θέλει να του δείξει την πόρτα του Παλατιού μια για πάντα».

Όπως αναφέρθηκε, μετά από αυτό το σκάνδαλο ο Fawcett παραιτήθηκε από τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του Ιδρύματος του Πρίγκiπα. Ωστόσο, η αντιπάθεια της Δούκισσας της Κορνουάλης για εκείνον, δεν αλλάζει.