Σε πλειστηριασμό το πορτρέτο που μισούσε η πριγκίπισσα Diana

Ιωάννα Τζανή
Σε πλειστηριασμό το πορτρέτο που μισούσε η πριγκίπισσα Diana

Πρόκειται για ένα πορτρέτο στο οποίο η Diana ήταν μόλις 25 ετών.

Ένα πορτρέτο της αείμνηστης Diana που τραβήχτηκε το 1986 από τον Terence Donovan, όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν μόλις 25 ετών, δημοπρατείται σήμερα (23/3) από τον διεθνή οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Η φωτογραφία απεικονίζει την Diana με ένα μωβ φόρεμα, ενώ αναμένεται να πουληθεί για περίπου 15.000 λίρες (18.000 ευρώ). Σύμφωνα με την εφημερίδα Mail Online, η πριγκίπισσα μισούσε αυτό το πορτρέτο και όταν το είδε για πρώτη φορά φέρεται να είπε με μία αποστροφή στο πρόσωπό της: «Α, δε μου αρέσει αυτή η φωτογραφία».

Πριγκίπισσα Diana: Ό,τι και να λένε αυτός ήταν ο πραγματικός έρωτάς της ζωής της

Η δυσαρέσκεια της Diana δεν... εισακούστηκε

Παρά τη σαφή δυσαρέσκεια της Diana για το συγκεκριμένο πορτρέτο, το Βασιλικό Ταχυδρομείο το επέλεξε αργότερα ως μέρος μιας συλλογής γραμματοσήμων για να τιμήσει τη μνήμη της μετά τον θάνατό της, το 1997.


https://www.instagram.com/p/CbPnRrBO_ea

Η Sarah Lindberg, ειδικός στον οίκο δημοπρασιών στο Λονδίνο, είπε: «Αυτή η πόζα είναι από την πρώτη φωτογράφιση που έκανε ο Donovan στην Diana και επιλέχθηκε από το Royal Mail ως μία από τις εικόνες μιας συλλογής γραμματοσήμων που εκδόθηκε το 1998 για να τιμήσει τη ζωή και τα επιτεύγματα της πριγκίπισσας».

Και πρόσθεσε:

«Η γοητεία της Diana εξακολουθεί να υφίσταται μετά τον πρόωρο θάνατό της και ο κόσμος συνεχίζει να έχει έντονο ενδιαφέρον για αυτήν ως γυναίκα».



Το 1986 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για την πριγκίπισσα, καθώς έκανε περιοδεία σε όλο τον κόσμο με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο. Το ζευγάρι επισκέφθηκε την Ιαπωνία, την Ινδονησία, την Ισπανία, τον Καναδά, το Ομάν, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.

Ήταν, επίσης, η χρονιά που ξεκίνησε η κρίση στον γάμος τους, με τις φήμες για τα προβλήματα και την απιστία του Καρόλου με την Camilla Parker Bowles (τη σημερινή δούκισσα της Κορνουάλης) να οργιάζουν καινα γίνονται πρωτοσέλιδα στον Τύπο.

Cover photo: @bonhams1793

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Diana: Θα εκπλαγείς με τη δουλειά που έκανε πριν γίνει πριγκίπισσα

Ο λόγος που το «ανεκτίμητο» κειμήλιο της Diana πηγαίνει στη Charlotte και όχι στη Lilibet