Ο αμήχανος Κάρολος κάνει την πρώτη του βασιλική εμφάνιση στο Κοινοβούλιο με ένα στέμμα...πλάι του

Κατερίνα Μπούσιου
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ, ακύρωσε την εμφάνιση της στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου και για αυτό το λόγο ο γιος της Κάρολος, πήρε την θέση της. Η φωτογραφία είναι συμβολική και ιδιαίτερη. 

Με τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου να ξεκινούν επίσημα σε ένα 20ημερο, η βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει τη μία εμφάνιση μετά την άλλη, λόγω προβλημάτων υγείας. Αυτή τη φορά δεν έδωσε το παρών, για πρώτη φορά μετά από 7 δεκαετίες, στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου και αυτό αναστάτωσε ακόμη και την βρετανική κυβέρνηση. Την θέση της, πήρε ο διάδοχος Κάρολος, ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας την επίσημη στολή του, διαβάζοντας και το μήνυμα της. Εντύπωση έκανε η άδεια θέση δίπλα του και το στέμμα. Είναι η πιο συμβολική φωτογραφία των τελευταίων χρόνων.

Θα είναι απούσα και απο την γιορτή του Πλατινένιου Ιωβηλαίου;

Η σημειολογία όπως βλέπετε και στο παραπάνω video, ήταν ιδιαίτερη. Στην διπλανή Όπως είναι φυσικό, οι βρετανοί αξιωματούχοι αλλά και οι απλοί πολίτες ανησυχούν, μήπως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν τα καταφέρει τελικά να παραστεί στις περισσότερες τουλάχιστον εκδηλώσεις που γίνονται για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο τον επόμενο μήνα. Προς τιμήν της δηλαδή. Η πρόσφατη ακύρωση της εμφάνισης, στην έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου, είναι σημαντική. Είναι για να το πούμε απλά, ένα από τα πιο σημαντικά της καθήκοντα ως βασίλισσα, να κάνει την πρώτη ομιλία, που δεν είναι απλά εθιμοτυπική, αλλά σημαντική ως προς την ουσία των λόγων της.

Η επίσημη τοποθέτηση από το παλάτι είναι πως η βασίλισσα, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και με σύσταση των γιατρών της, έχει περιορίσει τις μετακινήσεις της. Με λίγα λόγια, από ότι καταλαβαίνουμε, η βασίλισσα Ελισάβετ για να είναι ενεργή και να παρουσιαστεί τουλάχιστον σε κάποιες από τις εκδηλώσεις, θα πρέπει να ξεκουραστεί. Αυτή είναι και η εξήγηση που δίνουν σε ορισμένα βρετανικά tabloids.

Ο πρίγκιπας Κάρολος στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ - Πού μπορεί να τον δούμε να την αντικαθιστά

Για να το πούμε απλά και λαϊκά, η βασίλισσα κάνει οικονομία δυνάμεων, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα υπόλοιπα καθήκοντα της. Ανεξάρτητα από το θέμα υγείας, αυτές τις ημέρες γίνεται στο Λονδίνο, ένα ολοκληρωτικό ρετούς σε δρόμους και σε κτίρια, για να είναι όλα έτοιμα για τις επίσημες εκδηλώσεις. Πέφτει γυάλισμα και καθάρισμα παντού. Όλα θα αστράφτουν. Αρκεί να δώσει το παρών η Ελισάβετ.

Photo credits Associated Press

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης