Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε κούκλα Barbie αλλά μοιάζει πιο πολύ στην πρωταγωνίστρια του The Crown

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε κούκλα Barbie αλλά μοιάζει πιο πολύ στην πρωταγωνίστρια του The Crown
FILE - Britain's Queen Elizabeth arrives for a Royal Garden Party at Buckingham Palace in London, Wednesday, May 29, 2019. Queen Elizabeth II will mark 70 years on the throne Sunday, Feb. 6, 2022, an unprecedented reign that has made her a symbol of stability as the United Kingdom navigated an age of uncertainty. (Yui Mok/Pool Photo via AP, File)

Η νέα κούκλα - Ελισάβετ για να τιμηθεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ήδη προκαλεί αίσθηση. Η κούκλα φυσικά είναι limited edition. 

Οι προετοιμασίες για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, έχουν ήδη ξεκινήσει και μετά τα δεκάδες προιόντα που προσφέρονται και από το επίσημο site της, ήρθε η ώρα να την τιμήσει και διάσημη εταιρεία παιχνιδιών Mattel και να γίνει επιτέλους και εκείνη Barbie. Η φυσικά κατά πολύ νεότερη βασίλισσα, θυμίζει την Ελισάβετ, αλλά περισσότερο την πρωταγωνίστρια του The Crown η οποία την ενσαρκώνει ενώ κάποιοι βλέπουν ομοιότητες και με άλλη πασίγνωστη ηθοποιό.

Κουκλίτσα η Ελισάβετ

Η βασίλισσα που γιορτάζει ένα παγκόσμο ρεκόρ φέτος με τα 70 συνεχόμενα χρόνια στον θρόνο, γίνεται Barbie στα πλαίσια της συλλογής των διάσημων γυναικών που επηρέασαν τον πλανήτη. Πόσο χρονών είναι η Barbie Ελισάβετ; Σίγουρα όχι όπως είναι σήμερα και συγκεκριμένα χθές που είχε τα γενέθλιά της και έκλεισε αισίως τα 96. Ως κούκλα είναι μία καλοστεκούμενη 60άρα, αρκετά γοητευτική με το λευκό της φόρεμα, τα παράσημα και την κορώνα στο κεφάλι της. Ωστόσο η βασίλισσα δεν γλίτωσε την ατυχία δεκάδων προσωπικοτήτων που γίνονται κούκλες. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα άλλωστε.

https://www.instagram.com/p/CcnnkNchUh2

Ενώ θα παρατηρήσει κανείς πως μοιάζει λίγο με την κανονική βασίλισσα, έτσι όπως σουφρώνει τα φρύδια της (το ίδιο χαρακτηριστικό έχει και η κόρη του William, Charlotte), κατά τα άλλα δεν θα υποστηρίζαμε πως είναι...φτυστή. Περισσότερο απεικονίζεται η ηθοποιός Imelda Staunton η οποία την υποδύεται στο The Crown στο Netflix, παρά η Ελισάβετ.

https://www.instagram.com/p/CR9DSqPDEhL

Για να μην πούμε ότι μοιάζει αρκετά και στην ηθοποιό που υποδύθηκε την βρετανίδα πρωθυπουργό Μάρκαρετ Θάτσερ, την Gillian Anderson.

https://www.instagram.com/p/CNRxVXLjffz

Πέρα πάντως από την αστοχία της κούκλας, ο στόχος επετεύχθη σε ένα άλλο πεδίο που την αφορά. Κυρίως στα εκατοντάδες χιλιάδες σουβενίρ που ετοιμάζονται στον 5ημερο εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, τον Ιούνιο. Από κούπες, καρφίτσες, ποτήρια, πιάτα, μπλουζάκια και δεκάδες άλλα είδη, η πώληση των οποίων και στα μαγαζιά της Βρετανίας και μέσω e shop σε όλον τον κόσμο θα φέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον προυπολογισμό του κράτους. Έτσι για να μην λένε όσοι αντιδρούν στην μοναρχία τα τελευταία χρόνια πως η βασίλισσα είναι πια μία επένδυση που κοστίζει στο κράτος, παρά φέρνει έσοδα. Ο προυπολογισμός του θρόνου, έχει γίνει μήλον της έριδος δεκάδες φορές τα τελευταία 30 στις παρατάξεις του Κοινοβουλίου.

Photo credits: Associated Press/ Instagram @barbie