Ο πρίγκιπας Κάρολος στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ - Πού μπορεί να τον δούμε να την αντικαθιστά

Ιωάννα Τζανή
Ο πρίγκιπας Κάρολος στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ - Πού μπορεί να τον δούμε να την αντικαθιστά

Η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί ανησυχία.

Τον τελευταίο καιρό, όλοι μιλούν για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η μονάρχης έχει σταματήσει να εκτελεί όλα της τα βασιλικά καθήκοντα και παραμένει στο κρεβάτι, καθώς δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία.

Και τώρα έχει τεθεί το εξής ζήτημα: ποιος θα παραστεί στα εγκαίνια του βρετανικού κοινοβουλίου τον Μάιο, σε περίπτωση που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν καταφέρει να δώσει το παρών;

Τι υποστηρίζει το Παλάτι για την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Ο Κάρολος στη θέση της Ελισάβετ

Το Παλάτι έδωσε την απάντηση, ανακοινώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, να παρέμβει για να διαβάσει την ομιλία από τον θρόνο, στη θέση τη ηλικιωμένης μητέρα του. Άλλωστε, ο 73χρονος είναι ο πρώτος στη σειρά για τον θρόνο και αναλαμβάνει όλο και περισσότερα βασιλικά καθήκοντα.


https://www.instagram.com/p/CboyWRfsGcP

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, η 95χρονη Ελισάβετ - η οποία έχει χάσει μόνο δύο κοινοβουλευτικά εγκαίνια από τότε που έγινε βασίλισσα το 1952 - είπε ότι θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα (στις 10 Μαΐου) εάν θα παρευρεθεί στα εγκαίνα. Όμως η βασιλική οικογένεια έχει ήδη οργανώσει και «plan B».

«Η ημερομηνία βρίσκεται στο ημερολόγιο της Αυτής Μεγαλειότητος και ελπίζει να παρευρεθεί. Η βασίλισσα παραμένει σε φόρμα και δραστήρια και είναι εκπληκτικό το πόσα πράγματα εξακολουθεί να κάνει. Ωστόσο, το ημερολόγιό της ρυθμίζεται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα μιας γυναίκας της ηλικίας της και να διασφαλίζει ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί και θα ήθελε να κάνει. Όλες οι εκδηλώσεις θα προγραμματιστούν τώρα έτσι ώστε εάν η Αυτή Μεγαλειότης δεν μπορέσει να παρευρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα την αντικαταστήσει», ανέφερε στην εφημερίδα μια ανώνυμη βασιλική πηγή.

Η βασίλισσα, η οποία πρόσφατα ανάρρωσε από τον Covid-19, έχασε την ομιλία στον θρόνο όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Andrew το 1959, αλλά και λίγο πριν τη γέννηση του πρίγκιπα Εδουάρδου το 1963.



Θα παρευρεθεί τελικά η Ελισάβετ στο αυριανό μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου;

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει το αν τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ θα παρευρεθεί αύριο (29/3) στο μνημόσυνο του αείμνηστου συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στο Westminster Abbey.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα ελπίζει να καταφέρει να παραστεί, καθώς θέλει πολύ να τιμήσει με παρουσία της τον Φίλιππο στη λειτουργία για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του.


Η λειτουργία θα μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι BBC One, ενώ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν στήσει ένα ολόκληρο σχέδιο για τη μετακίνηση της βασίλισσας.





Λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, το Παλάτι έχει ετοιμάσει ένα στρατιωτικής μορφής πλάνο, με τη χρήση ελικοπτέρου για να πετάξει η βασίλισσα από το Windsor στο Παλάτι. Κατόπιν, η 95χρονη θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο μέχρι το Westminster Abbey και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί η φυσούνα που βλέπουμε στους αγώνες ποδοσφαίρου για να διασφαλιστεί πως οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο να φωτογραφίσουν τη βασίλισσα.

Πριν από μερικές ημέρες, η βασίλισσα Ελισάβετ έλειπε από τη λειτουργία για την Ημέρας της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ - μια απόφαση που θεωρείται ότι σχετίζεται με την άνεσή της και όχι με μια συγκεκριμένη ασθένεια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελισάβετ δε θέλει το αναπηρικό αμαξίδιο: Ο τρόπος για να φτάσει στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο