Κινδύνευσε η βασίλισσα: Εισβολέας υποδύθηκε τον ιερέα και κοιμήθηκε στο κάστρο Windsor

Πατούλια Κατερίνα
Κινδύνευσε η βασίλισσα: Εισβολέας υποδύθηκε τον ιερέα και κοιμήθηκε στο κάστρο Windsor

Ευτυχώς για όλους, ο εισβολέας απομακρύνθηκε από την κατοικία της Ελισάβετ τα τελευταία δύο χρόνια πριν η βασίλισσα επιστρέψει ξανά εκεί.

Ένας μήνας μας χωρίζει από το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας και οι περιπέτειες για την 96χρονη Ελισάβετ δεν σταματούν.

Αυτή τη φορά δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας η βασίλισσα αλλά λαχτάρησε εξαιτίας ενός εισβολέα.

Εισβολέας στο Windsor

Στις 26 Απριλίου 2022, λίγες μόνο ώρες προτού επιστρέψει η Ελισάβετ στο κάστρο του Windsor.

Ο εισβολέας υποδύθηκε τον ιερέα Cruise, υποστήριξε πως είναι φίλος του πατρός του τάγματος, του ιερέα Matt Coles και οι αξιωματικοί τον προσκάλεσαν να φάει μαζί τους, σύμφωνα με πηγή του βρετανικού TalkTV.

Η πηγή ανέφερε πως ο υποτιθέμενος παπάς μέσα σε λίγες ώρες έπινε ποτά με τους αξιωματικούς στο μπαρ και τους διηγούνταν ιστορίες από τη ζωή του, μαζί με τη θητεία που είχε κάνει στο Ιράκ.

«Είπε πολλές ιστορίες, όλοι διασκέδαζαν και έπιναν και όταν άρχισε να λέει πως έχει δουλέψει και ως πιλότων δοκιμών σε καθίσματα εκτοξευτήρα και πώς έχει κάποια όργανα που έχουν πληγωθεί, τότε οι αξιωματικοί κατάλαβαν πως κάτι πάει λάθος», τόνισε η πηγή.

Η Ελισάβετ ευτυχώς έλειπε

Κατά περίεργο τρόπο και παρά τα όσα ακούστηκαν από τον παπά, η ασφάλεια δεν έκανε περαιτέρω έρευνα για την ταυτότητά του και οι Αρχές δεν προσκλήθηκαν μέχρι το επόμενο πρωινό και μόλις τρεις ώρες προτού η Ελισάβετ επιστρέψει στο Κάστρο του Windsor, από το οποίο έλειπε για να γιορτάσει τα 96α γενέθλιά της στις 27 Απριλίου στο Sandringham.

Η μεγαλύτερη εισβολή στο Παλάτι

Αν παρακολουθείς το Crown στο Netflix, θυμάσαι πως το πέμπτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν με τίτλο Fagan επικεντρώνεται σε μια παράξενη εισβολή στο Παλάτι που έλαβε πραγματικά χώρα στις 9 Ιουλίου του 1982. Ο 34χρονος, τότε, Michael Fagan, πήδηξε πάνω από τα κάγκελα του Παλατιού και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τους άντρες ασφαλείας και για την ακρίβεια αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε. Τη δεύτερη φορά, ήταν ξημερώματα όταν Fagan πέρασε από την αυλή, μπήκε στο ισόγειο του Παλατιού από ένα παράθυρο που δεν είχε κλειδωθεί, βρέθηκε στο δωμάτιο με τη συλλογή γραμματοσήμων του βασιλιά Γεώργιου V, ο συναγερμός χτύπησε δύο φορές αλλά οι άντρες ασφαλείας τον απενεργοποίησαν νομίζοντας πως ήταν λάθος.

Ο Fagan έφυγε από το δωμάτιο, βγήκε από το παράθυρο απ' όπου μπήκε και από ένα σωλήνα σκαρφάλωσε στον επάνω όροφο, εκεί βρήκε ξανά ένα ανοιχτό παράθυρο, κατάφερε και μπήκε ξανά στο κτίριο, έσπασε ένα τασάκι και μετά μπήκε στο δωμάτιο της Ελισάβετ γύρω στις 7:15 το ξημέρωμα. Και μπορεί στο Crown η βασίλισσα να υποτίθεται πως έχει συνομιλία με τον εισβολέα, στην πραγματικότητα, η Ελισάβετ έτρεξε να ζητήσει βοήθεια.