Πώς πρέπει να απευθύνεται κάποιος στη βασίλισσα Ελισάβετ

Πώς πρέπει να απευθύνεται κάποιος στη βασίλισσα Ελισάβετ

Οι προσφωνήσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν απευθύνεσαι στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αυτήν την περίοδο την τιμητική της. Φέτος είναι η χρονιά του Πλατινένιου της Ιωβηλαίου -δηλαδή των 70 της ετών στο Βρετανικό θρόνο- και οι ετοιμασίες τόσο για αυτό όσο και για το καθιερωμένο Trooping the Colour για τα γενέθλιά της είναι πυρετώδεις.

Πλήθος κόσμου έχει ήδη πάρει την απόφαση να παρευρεθεί στους εορτασμούς για να τιμήσει τη μονάρχη και πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα και φαντάζονται να τη γνωρίζουν από κοντά. Πώς, όμως, πρέπει να την αποκαλέσουν στην περίπτωση που πράγματι μία τέτοια συνάντηση συμβεί;

Πώς πρέπει να απευθύνεται κάποιος στη βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με το Express, ο παραδοσιακά σωστός τρόπος να αποκαλέσεις τη βασίλισσα Ελισάβετ στην περίπτωση που τη συναντήσεις είναι με το «Your Majesty», δηλαδή «Μεγαλειοτάτη».

Εναλλακτικά, όμως, είναι αποδεκτό να την αποκαλέσεις «Ma’am» που κανονικά σημαίνει «κυρία», αλλά όταν το χρησιμοποιείς σε βασιλικό μέλος αποκτά την έννοια του «Μεγαλειοτάτη».

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα τιμήσει τη δουλειά που έκανε στα 18 της

Στην περίπτωση που πρέπει να απευθυνθείς στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το «Your Royal Highness» -«Αυτού Εξοχότητα»- και τα «Ma’am» και «Sir» είναι οι αποδεκτές προσφωνήσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Άλλοι κανόνες που φημολογείται ότι ισχύουν

Το ίδιο Μέσο αναφέρει πως κι άλλοι κανόνες φαίνεται πως ισχύουν αναφορικά με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον τρόπο που κάποιος πρέπει να φέρεται γύρω της για να είναι σωστός.

Για παράδειγμα, λέγεται πως η Ελισάβετ φτάνει συνήθως πρώτη σε ένα γεγονός και έπειτα ακολουθούν άλλα βασιλικά μέλη ανάλογα με τους τίτλους τους, ενώ φημολογείται ότι κανείς δεν ξαπλώνει στο κρεβάτι για να κοιμηθεί προτού το κάνει η βασίλισσα.