Συγκινεί ο πρίγκιπας Harry: «Βλέπω τη μαμά μου κάθε μέρα όταν κοιτάζω τα παιδιά μου»

Νατάσσα Σχοινά
Συγκινεί ο πρίγκιπας Harry: «Βλέπω τη μαμά μου κάθε μέρα όταν κοιτάζω τα παιδιά μου»

Το μήνυμα του Harry ήταν πολύ σημαντικό για όλους τους νέους ανθρώπους στον κόσμο.

Η σχέση της πριγκίπισσας Diana με τα παιδιά της ήταν γνωστή στον κόσμο. Υπήρχε πάντα πολλή αγάπη, τέτοια που τόσο απλόχερα μοίραζε και στο κοινό. Απέπνεε μία ζεστασιά ακόμα και με την παρουσία της στον χώρο ή απλώς με την εμφάνισή της στην τηλεόραση.

Χτες, 1η Ιουλίου, η Diana θα γιόρταζε τα 61α της γενέθλια αλλά, πριν 25 χρόνια, στις 31 Αυγούστου του 1997, ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα τής στέρησε τη ζωή. Ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε στα Diana Awards (τα βραβεία που τιμούν τους νέους που εργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή των άλλων) και το μήνυμα που μετέφερε στον κόσμο ήταν σημαντικό και πολύ συγκινητικό.

Ο λόγος του πρίγκιπα Harry για την Diana

Στον λόγο του, κάλεσε τους νέους για δράση, τους εναπόθεσε την εμπιστοσύνη του και ανέφερε την Diana με τον πιο σπουδαίο τρόπο.

«Σήμερα θα ήταν τα 61α γενέθλια της μαμάς μου. Και αυτήν τη χρονιά θα ήταν επίσης 25 χρόνια από τον θάνατό της. Δεν έχει υπάρξει μία μέρα μέσα στις περασμένες δυόμιση δεκαετίες κατά την οποία να μη σκεφτώ το σημάδι που άφησε. Βλέπω την κληρονομιά της σε όλους εσάς. Βλέπω την κληρονομιά της κοινότητας του Diana Award που εξαπλώνεται σε πολλές γενιές. Βλέπω την κληρονομιά της κάθε φορά που συναντώ οικογένειες, νέους ανθρώπους και παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Βλέπω την κληρονομιά της μαμάς μου κάθε μέρα όταν κοιτάζω τα παιδιά μου.

Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά και μία όπου ελπίζω να πάρουμε λίγο περισσότερο χρόνο και όχι μόνο να θυμηθούμε το πώς έζησε αλλά και να συλλογιστούμε τη ζωή που συνεχίζει να έχει μέσα από τόσους πολλούς, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών που θα φέρουν τις αλλαγές και είναι μαζί μας σήμερα», ξεκίνησε να λέει ο πρίγκιπας Harry.

«Τι θα γινόταν αν επιλέγαμε να πιστέψουμε την ιδέα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Μήπως ήδη γνωρίζουμε ότι είναι εφικτό; Αν πάρεις ένα πράγμα από το σήμερα, τότε ας είναι το ότι ανεξάρτητα με το ποιος είσαι ή από πού έρχεσαι ή ποιο είναι το υπόβαθρό σου, μπορείς να δημιουργήσεις θετική αλλαγή στον κόσμο. Η μαμά μου ήξερε ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να καταφέρουν τα πάντα κι ότι μπορούν να κάνουν πράγματα πέρα από την ηλικία τους, ως οι ηγέτες που τόσο απελπισμένα έχουμε ανάγκη τώρα.

Εμείς οι υπόλοιποι δεν σας το έχουμε κάνει εύκολο. Ξέρουμε ότι οι νέοι μας άνθρωποι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ψυχική τους υγεία και στην ευημερία. Τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά φράγματα και ένας κόσμος κυριευμένος από διαφωνίες, διαμάχες και θυμό. Αλλά πρέπει να ακούσουμε εσάς και πρέπει να σας ενδυναμώσουμε, γιατί είστε ο η μόνη μας διέξοδος από το χάος. Ενώ δεν πρέπει να είστε μόνοι υπεύθυνοι να το καθαρίσετε, πραγματικά πιστεύω ότι εσείς έχετε την ικανότητα και την ηγετικότητα να το κάνετε.

Ο ρόλος μας πρέπει να είναι να επενδύσουμε σε εσάς και να σας έχουμε στο τραπέζι όταν παίρνονται μεγάλες αποφάσεις. Γι’ αυτό το Diana Award είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Γιατί οι άνθρωποι εδώ έχουν δεσμευτεί στο να επενδύσουν σε όλους εσάς, μέσω άμεσης υποστήριξης, με το να σας συνδέσουν τον έναν με τον άλλον και με το να χτίζουν την ικανότητά σας μέσω καθοδήγησης και δεξιοτήτων για κοινωνική δράση και, τελικά, προσφέροντας ευκαιρίες αλλαγής στις οποίες ηγέτες είναι οι νέοι.

Ξέρω ότι η μνήμη που κρατώ από τη μαμά μου δε θα ξεθωριάσει ποτέ, γιατί βλέπω το πνεύμα της μέσα σε όλους εσάς. Οπότε σας ευχαριστώ που κρατάτε τη φωτιά της ζωντανή», συμπλήρωσε.

Τα δώρα που θα πάρει ο μπαμπάς Harry από τον Archie και τη Lilibet θα συγκινούσαν κάθε πατέρα