Η αλλαγή που έκαναν στα social media ο William και η Kate μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η αλλαγή που έκαναν στα social media ο William και η Kate μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
Invision

Μετά την είδηση ​​του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton πρόσθεσαν τους νέους τους τίτλους σε Twitter και Instagram.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία, σε ηλικία 96 ετών. Λίγο αφότου το Παλάτι ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση , οι επίσημοι λογαριασμοί @KensingtonRoyal στο Twitter και στο Instagram ενημερώθηκαν ως ανήκαν στον «δούκα και τη δούκισσα της Κορνουάλης και του Cambridge».

Ο τίτλος του δούκα της Κορνουάλης περνά παραδοσιακά στον μεγαλύτερο γιο του Βρετανού μονάρχη.

queen.JPG

Ο πρίγκιπας William και η Kate είναι γνωστοί με τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Cambridge. Οι τίτλοι τούς απονεμήθηκαν την ημέρα του γάμου τους τον Απρίλιο του 2011 από τη βασίλισσα, τη γιαγιά του William.

Το ζευγάρι αναμένεται επίσης να πάρει τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ο οποίος κατείχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας μέχρι το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε επίσης στο παρελθόν τους τίτλους του δούκα της Κορνουάλης και του δούκα του Rothesay, που χρησιμοποιούνταν στη Σκωτία.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton επισκέφθηκαν τον περασμένο Ιούνιο την Ουαλία με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους, τον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte, στο πλαίσιο του πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας.

Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς στα 74 του χρόνια: Τα πρώτα λόγια του και η συγκινητική σκηνή στο Balmoral

Οι παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας όσον αφορά στους τίτλους

Ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας δίνεται συνήθως σε έναν άνδρα κληρονόμο. Ο Εδουάρδος Η' κράτησε τον τίτλο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν ανέβει (και, μέσα σε μήνες, παραιτηθεί) από τον θρόνο.

Ωστόσο, ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας δεν θα περάσει αμέσως στον William μετά το θάνατο της γιαγιάς του: Πρέπει να του δοθεί από τον κυρίαρχο. Ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας σε ηλικία μόλις 9 ετών από τη μητέρα του. Ηβασίλισσα Ελισάβετ έστεψε επίσημα τον Κάρολο ως πρίγκιπα της Ουαλίας στο Κάστρο Caernarvon, το 1969.

Η αείμνηστη μητέρα του πρίγκιπα William, η πριγκίπισσα Diana, κατείχε στο παρελθόν τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αφού παντρεύτηκε τον βασιλιά Κάρολο το 1981 (οι δυο τους χώρισαν το 1996 και η ίδια πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον επόμενο χρόνο).

Η επί 17 χρόνια σύζυγος του νυν μονάρχη, Καμίλα, και τέως δούκισσα της Κορνουάλης, θα αναλάβει τώρα τον ρόλο της βασίλισσας Consort.

Η ιδιαίτερη σχέση που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ με την Kate Middleton

Καθώς η Kate προετοιμάζεται για τον μελλοντικό της ρόλο ως Queen Consort, η βιογράφος της βασίλισσας Sally Bedell Smith είπε στο PEOPLE νωρίτερα αυτό το μήνα ότι «έχει μάθει παρατηρώντας» τη βασίλισσα Ελισάβετ. «Ξέρει τι έχει απήχηση. Θα έχει απορροφήσει πολλά από αυτή τη βασίλισσα», είπε η Smith.

Αν και τις χώριζαν 56 χρόνια, η αείμνηστη βασίλισσα και η Kate μοιράζονταν βασικά προσόντα που απαιτεί η βασιλεία: στωικότητα, διακριτικότητα και πίστη.

Οι απόψεις τους για επίμαχα πολιτικά ζητήματα δεν ακούγονται ποτέ, η δέσμευσή τους στον θρόνο είναι ακλόνητη και οι δημόσιες εμφανίσεις τους ελέγχονται αυστηρά. Η Κέιτ ενσαρκώνει επίσης το ανεπίσημο σύνθημα της βασίλισσας: «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς».