Ο μεγάλος απών από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι ένας

Πατούλια Κατερίνα
Ο μεγάλος απών από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι ένας

Πριν από λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε από την Page Six, πως τόσο ο δεύτερος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Γεώργιος, όσο και η πριγκίπισσα Charlotte θα δώσουν κανονικά το παρών στην κηδεία της βασίλισσας.

Στη μία το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί με όλες τις τιμές η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Και μπορεί το προσκύνημα να σταμάτησε στις έξι και μισή ώρα Βρετανίας σήμερα το πρωί, όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα για το ύστατο χαίρε στην επί εβδομήντα χρόνια μονάρχη, είναι φιξαρισμένο και προγραμματισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Απών ο Louis

Αυτό που δεν γνωρίζαμε για την κηδεία, είναι το κατά πόσο θα δούμε σε αυτή τα παιδιά του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Σύμφωνα όμως με το BBC, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του δούκα και της δούκισσας της Ουαλίας, ο George και η Charlotte θα εμφανιστούν κανονικά στην κηδεία της προγιαγιάς τους. Τα δύο παιδιά, 9 και 7 ετών σήμερα, θα περπατήσουν κανονικά στην πορεία πίσω από το φέρετρο καθώς αυτό θα φτάνει στο Αββαείο του Westminster.

Ο William και η Kate θα προηγούνται και πίσω τους θα βρίσκεται ο Harry με τη Meghan. Σύμφωνα με την Page Six, ο 4χρονος Louis, ο μικρότερος γιος του William και της Kate δεν θα παραστεί στην κηδεία και όλοι μπορούμε να σκεφτούμε το γιατί, αν θυμηθούμε πως ο Louis έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να τον θαυμάσει στο πλατινένιο Ιωβηλαίο του Ιουνίου.

Σε ότι αφορά τα παιδιά του Harry και της Meghan Markle, αυτά φαίνεται πως παρέμειναν σπίτι στην Καλιφόρνια μαζί με τη γιαγιά τους Doria Ragland. Σε προηγούμενη συνομιλία του πρίγκιπα William με κόσμο έξω από το Παλάτι, ο πρίγκιπας τόνισε πως και τα τρία του παιδιά είναι καλά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της πρόγιαγιάς τους ενώ η Kate είχε επιλέξει να πάνε τα παιδιά κανονικά στο σχολείο, όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να μην βγουν από το πρόγραμμά τους τώρα που ξεκίνησαν στο νέο τους σχολείο στο Windsor.

Πάντως, τα λόγια του Louis για τον θάνατο της προγιαγιάς του, ήταν εκείνα που άγγιξαν τους πάντες.

Τα συγκινητικά λόγια του πρίγκιπα Louis για την Ελισάβετ: «Η προγιαγιά είναι με τον προπάππου τώρα»

Πιο συγκεκριμένα και ενώ μιλούσε σε παιδιά έξω από το κάστρο του Winsdor το Σάββατο, η Kate Middleton αποκάλυψε ότι ο 4χρονος γιος της, της είπε:

Αυτά ήταν τα λόγια της Kate σύμφωνα με τη συντάκτρια των royals στους Sunday Times, Roya Nikkhah.

Britain Platinum Jubilee

Πάντως, η Kate, μας έδωσε μερικά ακόμα στοιχεία από τον τρόπο με τον οποίο ο Louis αντιδρά στην απουσία της προγιαγιάς του ακόμα και σήμερα. Μιλώντας με τον Κυβερνήτη της Αυστραλίας στη χτεσινή δεξίωση για τους ηγέτες που έφτασαν στη Βρετανία προς τιμήν της Ελισάβετ, η Kate αποκάλυψε πως ο μικρός Louis ακόμα την ρωτά αν θα μπορεί να παίζει παιχνίδια με τη γιαγιά στο Balmoral και εξήγησε πως τώρα καταλαβαίνει πόσο σημαντική ήταν η γιαγιά του.

Σου θυμίζουμε πως ο William πέρασε μεγάλο τμήμα των καλοκαιρινών του διακοπών οικογενειακώς στο κάστρο του Balmoral στη Σκωτία, στο τελευταίο καλοκαίρι της βασίλισας.

Σήμερα η κηδεία:

Το Αββαείο του Westminster έχει χωρητικότητα 2000 ατόμων και πέραν του Jo Baiden που έφτασε χτες στη Βρετανία, το παρών έχουν δώσει ο πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας, η πρόεδρος Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος.

Λίγες ώρες πριν την κηδεία, η βασιλική οικογένεια δημοσίευσε ένα νέο πορτρέτο της Ελισάβετ, το οποίο τραβήχτηκε λίγους μήνες νωρίτερα με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

https://www.instagram.com/p/CiqcqzDMu4Q