Τα συγκινητικά λόγια του πρίγκιπα Louis για την Ελισάβετ: «Η προγιαγιά είναι με τον προπάππου τώρα»

Τα συγκινητικά λόγια του πρίγκιπα Louis για την Ελισάβετ: «Η προγιαγιά είναι με τον προπάππου τώρα»
Instagram

Ο 4χρονος πενθεί για την προγιαγιά του. 

Τα συγκινητικά λόγια του 4χρονου γιου της, πρίγκιπα Louis, για τον θάνατο της προγιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ, μοιράστηκε η Kate Middleton. Όπως όλος ο πλανήτης έμαθε την περασμένη Πέμπτη, η μακροβιότερη μονάρχης «έφυγε» από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου στα 96 της χρόνια, αφήνοντας τον πρωτότοκο γιο της Κάρολο Γ’ να αναλάβει τον θρόνο ως διάδοχο, στα 73 του.

Ο θάνατος της Ελισάβετ είχε ως επακόλουθο και την επανένωση του πρίγκιπα William και της Kate Middleton με τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle στο κάστρο του Winsdor, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, σε μια ένδειξη ενότητας. Ήταν ο πρίγκιπας William που πήρε την πρωτοβουλία αυτή, καλώντας τον αδερφό του και τη σύζυγό του εκεί.

Στο πλαίσιο αυτού του reunion έγιναν γνωστά και τα συγκινητικά λόγια του ενός εκ των τριών παιδιών τους, του πρίγκιπα Louis. Πιο συγκεκριμένα και ενώ μιλούσε σε παιδιά έξω από το κάστρο του Winsdor το Σάββατο, η Kate Middleton αποκάλυψε ότι ο 4χρονος γιος της, της είπε: «Τουλάχιστον η προγιαγιά είναι τώρα με τον προπάππου». Αυτά ήταν τα λόγια της Kate σύμφωνα με τη συντάκτρια των royals στους Sunday Times, Roya Nikkhah.

https://www.instagram.com/p/Ccr2xoLMlQy

Θυμίζουμε ότι ο θάνατος της βασίλισσας ακολουθεί εκείνον του επί 73 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021.

https://www.instagram.com/p/CeDg-zpsT5O

Εκτός από τον πρίγκιπα Louis, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν δύο ακόμη παιδιά, τον πρίγκιπα George, που είναι εννέα ετών και την πριγκίπισσα Charlotte που είναι επτά και τα οποία πλέον αλλάζουν επίθετο.

Ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά (πλέον) Καρόλου Γ’ και της Diana, William, είπε για τη γιαγιά του σε μια εγκάρδια δήλωση και σε σχετική ανάρτηση το Σάββατο (10/9):

«Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η αφοσίωση στη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Θα ειπωθούν τόσα πολλά τις επόμενες ημέρες για το νόημα της ιστορικής βασιλείας της. Εγώ, ωστόσο, έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω για την απώλειά της, αισθάνομαι επίσης απίστευτα ευγνώμων. Είχα το πλεονέκτημα της σοφίας και της επιβεβαίωσης της Βασίλισσας στην πέμπτη δεκαετία μου. Η σύζυγός μου είχε είκοσι χρόνια την καθοδήγηση και την υποστήριξή της. Τα τρία μου παιδιά είχαν τη δυνατότητα να περνούν διακοπές μαζί της και να δημιουργούν αναμνήσεις που θα διαρκέσουν όλη τους τη ζωή. Ήταν στο πλευρό μου στις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου. Και ήταν δίπλα μου στις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν, αλλά θα περάσει λίγος καιρός μέχρι η πραγματικότητα της ζωής χωρίς τη γιαγιά να φανεί πραγματικά αληθινή».

https://www.instagram.com/p/CiVVPIOseuR

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν "γεμάτη κέφι" λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της»

Ο Αιδεσιμότατος Iain Greenshields πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Balmoral με τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ήταν καλεσμένος στο κάστρο της. Εκεί, του μίλησε για ώρες για την αγάπη της για την οικογένειά της, τον πρίγκιπα Φίλιππο, τα άλογά της και το Balmoral.

Σύμφωνα με τον Αιδεσιμότατο, παρά την εύθραυστη εμφάνισή της, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν «η χαρά της ζωής» και πολύ ευδιάθετη, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου χρόνου που πέρασαν μαζί.

Ο Σκωτσέζος κληρικός, νυν συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, είχε προσκληθεί να κάνει κήρυγμα στην ενοριακή εκκλησία Braemar and Crathie, όπου η βασίλισσα εκκλησιαζόταν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Σκωτία. Είχε προσκληθεί σε δείπνο με τη μονάρχη το βράδυ του Σαββάτου και απόλαυσε γεύμα μαζί της και με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο (νυν βασιλιά) και την πριγκίπισσα Άννα το μεσημέρι της Κυριακής.

«Ήταν μια φανταστική επίσκεψη», δήλωσε στην εφημερίδα Times. «Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν καταπληκτική και πραγματικά διασκεδαστική. Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν έμαθα ότι ήταν βαριά άρρωστη, επειδή ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα το Σαββατοκύριακο».

https://www.instagram.com/p/CeVUAjVDaO1

Θυμίζουμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών, αποτελώντας τον μακροβιότερο μονάρχη της Βρετανίας. Την τελευταία της πνοή άφησε στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία όπου και είχε αποσυρθεί. Ο θάνατός της έγινε μόλις δύο ημέρες μετά την τελευταία της επίσημη τέλεση καθηκόντων, τον διορισμό της νέας πρωθυπουργού Liz Truss. Η τελευταία φωτογραφία της σε εκείνη τη συνάντηση, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, την έδειχνε χαμογελαστή μπροστά από ένα τζάκι στο Drawing Room, όρθια με τη βοήθεια του μπαστουνιού της.

«Ήταν η ψυχή της παρέας και μέσα στη ζωή», συνέχισε ο Greenshields, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν χρόνο με τη βασίλισσα. «Μου μιλούσε πολύ προσωπικά για την εποχή που έζησε εκεί όταν ήταν παιδί, μιλούσε για τα άλογά της από το παρελθόν, στα οποία είχε δώσει ονόματα από 40 χρόνια πριν, ονόματα ανθρώπων και τοπίων. Ήταν πολύ ξεχωριστή. Για κάποιον στην ηλικία της, να έχει τη μνήμη που είχε, και πραγματικά να γελάει και να απολαμβάνει πολύ την οικογένειά της και την όλη κατάσταση, είναι αξιοσημείωτο. Ήταν πολύ καλή παρέα. Δεν μπορούσε να έρθει στο κήρυγμα λόγω των προβλημάτων κινητικότητάς της, γι' αυτό ήρθε ο Κάρολος» προσέθεσε ο κληρικός.

Εκτός από τα εκκλησιαστικά θέματα και την αγάπη της για τον τόπο και τα άλογα όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε στον Αιδεσιμότατο και για ζητήματα πολιτικής σημασίας, όπως ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας. Σύμφωνα με την εκπομπή Good Morning Scotland του BBC Radio Scotland, ο κληρικός είπε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, του μίλησε εκτενώς και για την αγάπη που τρέφει για την οικογένειά της. «Μιλούσε για το παρελθόν της, την αγάπη της για το Balmoral, τον πατέρα της, τη μητέρα της, τον πρίγκιπα Φίλιππο, τα άλογα. Ασχολήθηκε πολύ με το τι συμβαίνει στην εκκλησία και τι συμβαίνει και στο έθνος», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, παρά την καλή της διάθεση και την όρεξη για ζωή, ο κληρικός δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει αυτό που πρόσεξαν και πολλοί άλλοι: Η εμφάνισή της δεν φαινόταν και τόσο υγιής.

«Έδειχνε εύθραυστη όταν μπήκε μέσα στον χώρο, αλλά εξακολουθούσε να υπάρχει αυτή η αίσθηση του ποια ήταν. Ακόμη, έκανε τους γύρω της να αισθάνονται αμέσως άνετα, αλληλοεπιδρούσε μαζί τους και έκανε συζητήσεις. Είχε ένα ωραίο φωτεινό χαμόγελο. Εν ολίγοις, όλα όσα θα περίμενε κανείς από τη μονάρχη του», είπε ο κληρικός.

Θυμίζουμε ότι το Balmoral ήταν εδώ και καιρό η αγαπημένη κατοικία της βασίλισσας. Για 150 χρόνια, το σκωτσέζικο κάστρο χρησίμευε ως ιδιωτικό καταφύγιο για τους Βρετανούς βασιλείς. Η βασίλισσα Ελισάβετ παραδοσιακά περνούσε εκεί κάθε καλοκαίρι της, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών δεν την επισκέπτονταν μόνο τα μέλη της οικογένειάς της όπως θα περίμενε κανείς, αλλά συχνά φιλοξενούσε κι άλλους φίλους της για δραστηριότητες όπως πικνίκ, μπάρμπεκιου, δείπνα και πάρτι σκοποβολής, καθώς και χορούς Highland Ghillies' Balls.