Ο Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή αλλά όσα έλεγε για το Παλάτι και τον θάνατο της Diana μένουν

Πατούλια Κατερίνα
Ο Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή αλλά όσα έλεγε για το Παλάτι και τον θάνατο της Diana μένουν

O Mohamed Al Fayed δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατο του γιου του και οι κατηγορίες του για το Παλάτι ήταν πολλές.

Μία ημέρα πριν την 26 έκτη επέτειο θανάτου του γιου του Dody, ο δισεκατομμυριούχος Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

«Η Diana ήταν έγκυος, ο Φίλιππος ήταν ενορχηστρωτής»

Princess Diana

Ο αυτοδημιούργητος πρώην ιδιοκτήτης των Harrods με καταγωγή από την Αίγυπτο γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία στη δεκαετία του 1960, όπου κατάφερε να γίνει νωρίς κινητήριος δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι ενώ αργότερα αγόρασε το House of Fraser καθώς και το ξενοδοχείο Ριτζ στο Παρίσι.

Ο Al Fayed ήθελε όσο τίποτα άλλο να αποκτήσει το βρετανικό διαβατήριο, κάτι που δεν έγινε ποτέ, ειδικά μετά τον θάνατο του γιου του στο τροχαίο εκείνο στο Παρίσι, που κόστισε τη ζωή στον Dody και την πριγκίπισσα Diana.

Ο Mohamed ήταν άλλωστε εκείνος που κατηγόρησε ανοιχτά στα μίντια τον πρίγκιπα Φίλιππο ως ενορχηστρωτή της πλεκτάνης θανάτου κατά του γιου του και ακριβώς πριν 20 χρόνια, ο Fayed είχε προκαλέσει αίσθηση όταν σε εξαιρετικά φορτισμένη κατάσταση κατηγορούσε τον Δούκα του Εδιμβούργου αλλά και τις Μυστικές Υπηρεσίες της Βρετανίας για το παιχνίδι που έστησαν ώστε η Diana – μητέρα του μελλοντικού διαδόχου να μην παντρευτεί έναν μουσουλμάνο.

Ο Al Fayed ενέπλεξε στους ισχυρισμούς του τον Τόνι Μπλερ, Γάλλους και Βρετανούς κατασκόπους, γιατρούς, νοσοκόμους, δικηγόρους, αξιωματικούς της Αστυνομίας ακόμα και την ίδια την αδερφή της Diana.

Μιλώντας στη δεκαετία του 2000 στην εφημερίδα Mirror, ο δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 80 ετών πια είχε πει πως η Diana ήταν έγκυος, δολοφονήθηκε και ο γιος τους ήταν μια παράπλευρη απώλεια:

«Η Νταϊάνα δολοφονήθηκε. Ο γιος μου το ίδιο. Ήταν ένα θύμα, μια παράπλευρη απώλεια στην προσπάθεια τους να τη σκοτώσουν. Ο γιος μου ήταν ένας τίμιος, ενάρετος άνδρας, σίγουρα δεν γνώριζε κάτι για το σχέδιο. Ακόμα και η Σκότλαντ Γιαρντ είναι διχασμένη. Οι μισοί θεωρούν πως πρόκειται για δολοφονία ενώ οι άλλοι μισοί πως είναι όντως ένα τραγικό ατύχημα».

https://www.instagram.com/p/Cl9HTuAsiID/

O Fayed στο Crown

Ο Fayed αποσύρθηκε από τις δημόσιες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και η ημερομηνία θανάτου του είναι τουλάχιστον σημαδιακή. Μια αποτύπωση του χαρακτήρα του Al Fayed και της στενής σχέσης του με την Diana είδαμε στην πρόσφατη σεζόν του Crown. O Salim Daw, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Mohamed στη σειρά του Netflix ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA.

Πώς ο θάνατος της Diana πριν 26 χρόνια άλλαξε τη βρετανική βασιλική οικογένεια για πάντα