Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο: οι θεραπείες και η συμβουλή των γιατρών

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο: οι θεραπείες και η συμβουλή των γιατρών

Η δυσάρεστη είδηση ​​έρχεται μια εβδομάδα μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου και της Kate Middleton. Η επίσημη ανακοίνωση του Buckingham και τα σενάρια διαδοχής.

Σοκαρισμένοι είναι οι Βρετανοί αλλά και οι royal fans αφού πριν από λίγα λεπτά το Παλάτι κοινοποίησε πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, 15 μόλις μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο, και θα αναγκαστεί να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη The Telegraph, ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο ύστερα από θεραπεία για καλοήθη διόγκωση του προστάτη.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του οι γιατροί παρατήρησαν κάποιες ανησυχητικές ενδείξεις και προχώρησαν σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες φανέρωσαν το δυσάρεστο γεγονός.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού

Σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει μέχρι νεωτέρας τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να ανακοινώσει αυτή τη διάγνωση προκειμένου να αποφευχθούν οι εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αλλά και με την ελπίδα ότι μπορεί αυτό να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν όλους αυτούς που νοσούν με καρκίνο. Παράλληλα, ο μονάρχης ευχαρίστησε θερμά τους γιατρούς για αυτή τη γρήγορη παρέμβαση, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

https://www.instagram.com/p/C2-Z6wfM5Ae/

Η Αυτού Μεγαλειότης άρχισε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει κανονικά τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία.

karolos1.jpg

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά στη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Ο 75χρονος μονάρχης επέστρεψε στο Λονδίνο σήμερα το πρωί και δεν έκανε εισαγωγή σε νοσοκομείο. Την Κυριακή ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς παρέστη σε θεία λειτουργία στο Sandringham.

Οι ευχές του Βρετανού Πρωθυπουργού

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak ευχήθηκε «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» στον βασιλιά Κάρολο.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter/Χ, ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει σε πλήρεις δυνάμεις σε χρόνο μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα θα του ευχηθεί τα καλύτερα».

Ο πρίγκιπας Harry θα ταξιδέψει άμεσα στην Αγγλία για να βρεθεί κοντά στον μπαμπά του

Πηγές αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Harry φέρεται να μίλησε με τον βασιλιά Κάρολο Γ' μετά τη διάγνωση του δεύτερου και θα ταξιδέψει άμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί κοντά του.

Μετά την ανακοίνωση, μια πηγή από το στενό περιβάλλον του πρίγκιπα Harry δήλωσε: «Ο δούκας όντως μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον Μεγαλειότατο τις επόμενες ημέρες».

Η άφιξη του Harry στο Winsdor φέρνει ερωτηματικά καθώς άγνωστο παραμένει αν η Meghan Markle θα τον συνοδεύσει στη Βρετανία.

Πηγή κεντρικής: apimages.com