Με μπορντό η Μαρί Σαντάλ στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά στο Λονδίνο: Τι φόρεσαν οι royals

Με μπορντό η Μαρί Σαντάλ στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά στο Λονδίνο: Τι φόρεσαν οι royals
PA

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έδωσε το παρών μνημόσυνο για λόγους υγείας, ενώ ο πρίγκιπας William απουσιάζει για «προσωπικούς λόγους». Οι κομψές εμφανίσεις στο κάστρο του Winsdor.

Το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κάστρο του Winsdor.

Η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Winsdor ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου).

H τελετή διοργανώνεται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε ένδειξη της στενής φιλίας που διατηρούσαν οι δύο οικογένειες αλλά και της συγγενικής σχέσης, καθώς ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α', ήταν ξάδερφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου. Επιπλέον ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα William και ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana.

Ο νέος γραμματέας της Kate Middleton είναι πολύ γνωστός στη βασιλική οικογένεια

Η ηχηρή απουσία Καρόλου-William

Σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα της Daily Mail ο πρίγκιπας William κάλεσε τα μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας, για να τους ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο του νονού του περίπου μια ώρα πριν την έναρξη της επιμνημόσυνης δέησης.

Screenshot-2024-02-27-140228.png

Λόγω της στενής σχέσης των δύο οικογενειών ο William ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για την απουσία του την ώρα που η βασίλισσα Καμίλα εκπροσώπησε τον βασιλιά Κάρολο στην τελετή. O βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στο κάστρο του Winsdor αλλά αναχώρησε λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο William δέχεται κριτική για την απουσία του. Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ενός από τους νονούς του πρίγκιπα.

Τότε, ακόμη και ευρωπαικά δίκτυα είχαν αναρωτηθεί αν θα βρισκόταν τη Δευτέρα στην Αθήνα για να παραβρεθεί στην κηδεία του νονού του, τέως Κωνσταντίνου. Δεν υπήρχε όμως επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση. Αντίθετα, την Τρίτη εκείνη, ο William εθεάθη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Together as one», για τα 25 χρόνια προσφοράς φαγητού σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, κυρίως μαθητές.

Ο William έβαλε την μπλε ποδιά του και μαγείρεψε κοτόπουλο τεργιάκι, με το γερμανικό δίκτυο RTL ωστόσο να τον ειρωνεύεται λέγοντας πως:

«Ο πρίγκιπας προτίμησε να φορέσει ποδιά μαγειρικής από το να πάει στην κηδεία του νονού του. Απουσίαζε ένας πολύ σημαντικός καλεσμένος από την κηδεία του πρώην μονάρχη».

Κάποια μέσα όμως, έριξαν τότε την ευθύνη στο πρωτόκολλο, ότι δηλαδή δεν γινόταν να δώσει το παρών σε μία κηδεία ιδιωτικής κηδείας.

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε μαζί με την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία. Στην τελετή βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Παρών ήταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, Έλενα και Κριστίνα καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος.

Παρά την αγάπη που έτρεφε στο πρόσωπο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο βασιλιάς Κάρολος δε θα μπορέσει να παραστεί στο μνημόσυνο λόγω της κατάστασης της υγείας του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Ο μονάρχης θα πραγματοποιήσει εμφάνιση-έκπληξη μόνο αν του το επιτρέψουν οι γιατροί του ωστόσο αυτό το σενάριο φαντάζει απίθανο.

Τα outfits των royals

Στην τελετή παραβρέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο πολλές κυρίες των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Καμίλα και η Λετίσια της Ισπανίας, οι οποίες έφθασαν στο χώρο τέλεσης του μνημόσυνου με προσεγμένα looks. Το σκούρο μπλε της νύχτας ήταν το χρώμα που κυριάρχησε στην τελετή και αυτό που επέλεξαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, και όχι το μαύρο. Η βασίλισσα Καμίλα εμφανίστηκε με ένα pinstripe ταγιέρ με μεγάλο καπέλο με φτερά, ενώ η Λετίσια εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο πανωφόρι της, αφού επέλεξε μια κάπα με γούνα στο λαιμό για να φορέσει πάνω από το look της.

Britain Royals Thanksgiving King Constantine

(Jonathan Brady/Pool via AP)

PA
Britain Royals Thanksgiving King Constantine

(Chris Jackson/Pool via AP)

Η στενή οικογένεια του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ακολούθησε επίσης το ίδιο dress code με το μπλε noir να είναι η κυρίαρχη απόχρωση και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες. Η Μαρία Ολυμπία ήταν ιδιαίτερα minimal με ένα midi φόρεμα σε ίσια γραμμή, μαύρο παλτό και μαύρες γόβες. Η Nina Flohr από την άλλη διάλεξε ένα πιο ρομαντικό στυλ, με ένα retro ταγιέρ με ιδιαίτερο ύφασμα, το οποίο συνδύασε με βελούδινες γόβες και ένα εντυπωσιακό head piece με λουλούδια. Τα δερμάτινα γάντια της ήταν αυτά που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Britain Royals Thanksgiving King Constantine

(Andrew Matthews/Pool via AP)

PA
Britain Royals Thanksgiving King Constantine

(Chris Jackson/Pool via AP)

Η μόνη που έκανε τη διαφορά ήταν η Μαρί Σαντάλ, η οποία τόλμησε το σκούρο burgundy με ένα κλασικό midi φόρεμα, matching εσάρπα και καστόρινες γόβες σε ασορτί απόχρωση.

Britain Royals Thanksgiving King Constantine

(Chris Jackson/Pool via AP)

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 82 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και η κηδεία του έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2023 συγκεντρώνοντας στην Αθήνα μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν 250 άτομα, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ και συλλυπητήριες ευχές στην οικογένεια. Ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, Παύλος, ήταν αυτός που ανέλαβε να υποδεχτεί τους καλεσμένους και είχε διαρκώς στο πλευρό του τα αδέλφια του Νικόλαο και Φίλιππο, αλλά και τις αδελφές του Αλεξία και Θεοδώρα.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1940 στα Ανάκτορα του Παλαιού Ψυχικού και γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδας, αδελφός και διάδοχος του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Β΄, και η πριγκίπισσα της Ελλάδας, του Αννοβέρου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Φρειδερίκη. Όντας ξάδερφος του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας, ο τέως βασιλιάς είχε στενή σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενώ υπήρχαν όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις κουμπαριές ανάμεσα σε μέλη των δύο οικογενειών.

Βασιλικές κουμπαριές

Ο τέως ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα William, με τον οποίο όποτε βρίσκονταν έκαναν καλή παρέα και έχουν φωτογραφηθεί αρκετές φορές μαζί, ενώ ο τέως ήταν προσκεκλημένος τον Μάρτιο του 1997 στην τελετή χρίσματος του William και είχε φωτογραφηθεί σε εκείνη την οικογενειακή πόζα, όταν ο Κάρολος και η Diana είχαν ήδη πάρει διαζύγιο, λίγους μόνο μήνες πριν τον θάνατο της Diana στο Παρίσι.

Στην τελετή εκείνη που είχαν δώσει το παρών μόνο 40 προσκεκλημένοι, ο Kάρολος και η Diana είχαν φτάσει και είχαν αποχωρήσει με το ίδιο αυτοκίνητο ενώ η Diana έτρεφε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον Γλύξμπουργκ και ήταν νονά του μικρότερου γιου του Φίλιππου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως ο Φίλιππος βαφτίστηκε από την ίδια την πριγκίπισσα Diana και τον σύζυγο της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππο.

Greece King Constantine II

Η Diana είχε κάνει διακοπές με τον τέως στη Μαγιόρκα της Ισπανίας το 1990 και οι παπαράτσι τους είχαν εντοπίσει σε κοινές οικογενειακές πόζες.

Ο πρίγκιπας William βάπτισε τον Κωνσταντίνο- Αλέξιο τον Απρίλιο του 1999. Ο Κωνσταντίνος Αλέξιος είναι ο πρωτότοκος γιος του Παύλου, του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά, καρπός του γάμου του με την Marie Santal.

Τέλος, όσον αφορά τις κουμπαριές, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία από τις νονές της Θεοδώρας, της κόρης του πρώην βασιλιά και η βάπτισή της έγινε στο Λονδίνο το 1983.

Royal Holiday In Majorca
MAJORCA, SPAIN - AUGUST 15: (L-R) Queen Anne-Marie of Greece, King Constantine II of Greece, Princess Theodora of Greece, Diana, Princess of Wales, and King Juan Carlos of Spain on board the yacht of King Juan Carlos 'Fortuna' on summer holiday on August 15, 1990 in Majorca, Spain (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)

Πηγή κεντρικής: apimages.com