Ο νέος γραμματέας της Kate Middleton είναι πολύ γνωστός στη βασιλική οικογένεια

Πατούλια Κατερίνα
Ο νέος γραμματέας της Kate Middleton είναι πολύ γνωστός στη βασιλική οικογένεια

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε μείνει χωρίς ιδιαίτερο γραμματέα από τον Οκτώβριο του 2022, όταν παραιτήθηκε η Hannah Cockburn-Logie.

O αντισυνταγματάρχης Tom White είναι ο νέος ιδιαίτερος γραμματέας της Kate Middleton, σύμφωνα με τους Times.

Ο νέος κομάντο γραμματέας

Σύμφωνα με τους Times, o πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Kate διόρισαν τον Αντισυνταγματάρχη με τον οποίο η Middleton είχε συνεργαστεί και πέρσι σε μια επίσημη εμφάνισή της.

Britain Politics

Η Kate Middleton μετακόμισε και οι πρώτες φήμες μιλούν για ταχεία ανάρρωση

Ο Αντισυνταγματάρχης εργάστηκε στο πλευρό της αείμνηστης βασίλισσας μέχρι το θάνατό της, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Όταν ανέλαβε τη θέση το 2020, έγινε ο πρώτος κομάντο των Βασιλικών Πεζοναυτών που κατείχε αυτή τη θέση. Από τη μεριά της, η Kate είχε μείνει χωρίς γραμματέα από τον Οκτώβριο του 2022 μετά την αποχώρηση της Hannah Cockburn Logie.

Ο -κούκλος όπως αναφέρουν τα μίντια – γραμματέας της Middleton, υπηρέτησε στο Αφγανιστάν το 2009 και βοήθησε να αποφευχθεί η τραγωδία στο Χελμάντ, αφού οι Ταλιμπάν τοποθέτησαν βόμβα σε ένα σχολείο αλλά ευτυχώς τα καλώδια βρέθηκαν και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε πριν την έκρηξη.

Νέος γραμματέας και για τον William

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο William προσέλαβε έναν πρώην κυβερνητικό διπλωμάτη ως ιδιωτικό γραμματέα του. Ο Ίαν Πάτρικ, ο οποίος έχει επίσης εργαστεί για τον πρώην ηγέτη των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Λόρδο Άσνταουν, είναι ο νέος γραμματέας του William στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Πάτρικ είχε μια εκτεταμένη και μεγάλη καριέρα ενώ οι προηγούμενες αρμοδιότητές του περιελάμβαναν τη θέση του ιδιωτικού γραμματέα στον Λόρδο Άσνταουν, πρώην ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών από το 2006 έως το 2007. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στο Foreign Office από το 2007 έως το 2014, όπου εργάστηκε σε πολλές διαφορετικές θέσεις, όπως ιδιωτικός γραμματέας και υπεύθυνος τύπου.

Από το 2014, ήταν συνεργάτης στην Macro Advisory Partners, μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία ενώ ο Πάτρικ έλαβε επίσης πτυχίο MBE το 2006 για τις «υπηρεσίες του στην ειρηνευτική διατήρηση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη». Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπηρέτησε στο Ιδιωτικό Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου στο Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ενώ έχει επίσης υπηρετήσει ως διαχειριστής για τη φιλανθρωπική οργάνωση Crohn's & Colitis UK. Το προφίλ LinkedIn του διπλωμάτη δεν έχει ενημερωθεί με τον νέο τίτλο εργασίας του.

Η Kate Middleton μετακόμισε και οι πρώτες φήμες μιλούν για ταχεία ανάρρωση

H Κate πάντως παραμένει εξαφανισμένη

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι καλά και αναρρώνει ταχύτατα και φέρεται να έκανε μια εμφάνιση μαζί με τα παιδιά της αλλά όχι δημόσια, λίγες ημέρες μετά την μετακόμισή της από το Adelaide Cottage στο Anmer Hall, στο Norfolk του Sandringham, εκεί που το διάστημα αυτό βρίσκεται και ο Κάρολος για να κάνει τις δικές του θεραπείες, για τον καρκίνο τον οποίο αντιμετωπίζει.

Η πριγκίπισσα, σύμφωνα με την πρώην ανταποκρίτρια του BBC, Jennie Bond, η οποία βρέθηκε στην περιοχή, φαίνεται να δείχνει σημάδια βελτίωσης της υγείας της και όπως ανέφερε η Bond χαρακτηριστικά, η πρόσκαιρη αυτή μετακόμιση στην εξοχή έδωσε στην Kate την ευκαιρία να βγει εκτός σπιτιού.

Ο William μίλησε στους υπεύθυνους των βραβείων BAFTA στα οποία έδωσε το παρών και τόνισε πως η Kate λυπήθηκε πολύ για την απουσία της και φέρεται να είπε:

O William παραδέχτηκε παράλληλα πως δεν έχει καταφέρει να παρακολουθήσει πολλά από τα 38 φιλμ που είναι υποψήφια για κάποιο βραβείο όπως έκανε στο παρελθόν, κάτι πυο φανερώνει πως ο 41χρονος μελλοντικός βασιλιάς είναι αρκετά πιεσμένος το διάστημα αυτό με το χειρουργείο της Kate, την φροντίδα των τιρών παιδιών του και τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος.

«Είδα τις λιγότερες ταινίες σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, ελπίζουμε με τη συζυγό μου να δούμε μερικές ακόμα», είπε ο William στην Elaine Bedell, τονίζοντας πως αποφάσισε να εμφανιστεί στα βραβεία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Πρίγκιπας επί του παρόντος κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα ανάμεσα στα βασιλικά καθήκοντα και στις υποχρεώσεις της οικογενειακής ζωής, καθώς η πριγκίπισσα συνεχίζει την ανάρρωσή της από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η Κέιτ, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση και σε νοσοκομειακή παραμονή 13 ημερών τον Ιανουάριο, δεν αναμένεται να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις παρά μόνο μετά το Πάσχα.