Η Ελεονώρα Μελέτη γδύνεται, καπνίζει και κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει

Η Ελεονώρα Μελέτη γδύνεται, καπνίζει και κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει

Τι μας άρεσε και τι όχι στη νέα της εκπομπή!

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη της Ελεονώρας Μελέτη να κάνει κάτι άλλο πέρα από πρωινά ή μεσημεριανά προγράμματα που, ενώ ξεκινούσαν με τις καλύτερες προθέσεις για να γίνουν μια νεανική lifestyle εκπομπή, κατέληγαν σε παραφωνία.


Μια παρουσιάστρια με (συνήθως) αβυσσαλέο ντεκολτέ και ένα πάνελ με δημοσιογράφους, μοντέλα και όμορφα κορίτσια με σπαστά ελληνικά, καβγάδιζαν για το αν η Κατερίνα Καινούργιου μιλάει στην Μαρία Ηλιάκη ή γιατί η Μενεγάκη τσίμπησε λίγο παραπάνω από το αρνάκι στη γάστρα που έφτιαξε ο μάγειρας και γιατί έχει λιγούρες.

Μετά από χρόνια, πατώντας πάνω στα απόνερα και καμιά φορά στα μπουγαδόνερα του lifestyle, η Ελεονώρα θέλησε να βάλει μια τελεία και να δοκιμάσει κάτι άλλο στην καριέρα της. Έτσι είδαμε πρόσφατα τη νέα της εκπομπή αφού προηγήθηκε ένα ανεκδιήγητο αφιέρωμα στον εαυτό της. Η εκπομπή #hashtag είχε αφιέρωμα στην ελευθερία, σε μια πολύ περιορισμένη και στενόμυαλη, κατά τη γνώμη μου, ελευθερία έτσι όπως την είδε η Ελεονώρα και οι συνεργάτες της.

Σαν τηλεθεατής και μόνο σαν τηλεθεατής θα πω τι μου άρεσε και τι όχι:

Μου άρεσε η τόλμη της Ελεονώρας, η οποία δεν επέλεξε την εύκολη λύση μια σαχλής εκπομπής, αλλά διάλεξε να βουτήξει στα βαθιά νερά του ρεπορτάζ, δεν έχει σημασία αν επέπλευσε λίγο άτσαλα, σημασία έχει που το τόλμησε. Μου άρεσε, επίσης, το δεύτερο μέρος της εκπομπής.

Δεν μου άρεσε το τέχνασμα των ναρκωτικών για να προσεγγίσει το ενδιαφέρον των social media. Δεν μου άρεσε το κήρυγμα που ακολούθησε. Μου φάνηκε αστείο να φτάνεις στην Ολλανδία για βρεις ένα oμοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών, το οποίο τελικά βγαίνει πλάτη στο φακό και με αλλοιωμένη φωνή. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στην πλάτη και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν οι συνεργάτες της, που μάλλον έκαναν έρευνα στο πόδι και βρήκαν το πρώτο τυχαίο gay ζευγάρι που πέρασε από μπροστά τους.

Δεν μου άρεσε η προχειρότητα των συμπερασμάτων που δεν είχαν καμία βαρύτητα.

Δεν μου άρεσε το κείμενο στην αρχή και ο τεράστιος πρόλογος. Φαινόταν ότι η Ελεονώρα απλώς το διάβαζε και μεταξύ μας θέλει και λίγο θράσος να «Μαλβινίζεις» και καλά θα κάνουν να τα αφήσουν στην άκρη αυτά, δεν είναι για όλους.

Όμως για να είμαι δίκαιος, την είδα όλη την εκπομπή και την είδα και ευχάριστα και μάλιστα διάβασα και τα σχόλια στα social media τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.Άρεσε στον κόσμο και η εκπομπή και το νέο τόλμημα της Ελεονώρας. Δεν ξέρω αν άρεσε σε όλους γιατί θέλει χρόνο να επιβληθείς σαν δημοσιογράφος, ειδικά αν έχεις γίνει γνωστή στο πανελλήνιο σαν παρουσιάστρια.

Δεν γίνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη Σταύρος Θεοδωράκης και, αν μου επιτρέπεται μια μικρή συμβουλή -πάντα ως τηλεθεατής, που μάλιστα παρά την γκρίνια έμεινε ικανοποιημένος με το γενικό αποτέλεσμα- θα έλεγα να αποφύγει τις τσαχπινιές με τα Media και την εύκολη και αναμενόμενη θεματολογία.

Το να λες το 2014 ότι στο Άμστερνταμ κάνουν ελεύθερα ναρκωτικά και ότι στη Συγγρού κάνουν πιάτσα, δεν είναι και κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα λες κάτι πολύ παλιό, παρωχημένο και ψόφιο που δείχνει απροθυμία ή και ανικανότητα να βρεις ένα άλλο, νέο και ανεξερεύνητο τόπο έρευνας.