O Νίκος Βέρτης μιλά στο Queen.gr για τις σχέσεις του με τις γυναίκες και το κοινό του

O Νίκος Βέρτης μιλά στο Queen.gr για τις σχέσεις του με τις γυναίκες και το κοινό του

Ανήκει στην πρώτη γραμμή των καλλιτεχνών και σήμερα στο Queen.gr μιλάει ανοιχτά για τον χαρακτήρα του, τη σχέση του με το κοινό αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να αγαπήσει μια γυναίκα. Ο Νίκος Βέρτης σε μια από τι σπάνιες συνεντεύξεις του αποκαλύπτεται!

Μιλάς καταρχάς σε ένα site που αναφέρεται σε γυναίκες. Πως είναι η σχέση σου με το αντίθετο φύλο και πόσο εύκολο είναι να αγαπήσεις ή να ερωτευτείς;
Χαίρομαι πολύ και με τιμά που σας μιλάω και είμαι μαζί με ένα φίλο όπως εσύ που με έχεις στηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτής της διαδρομής. Το πιο εύκολο είναι να ερωτευτείς στην ζωή και το πιο δύσκολο να αγαπήσεις έναν άνθρωπο και να είσαι δίπλα του μια ζωή.

Έχεις νιώσει τον απόλυτο έρωτα μέχρι σήμερα;
Ναι, τον έχω νιώσει και τον έχω βιώσει. Όπως και έχω αγαπήσει. Είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε άνδρες και έχουμε απέναντί μας την γυναίκα που μπορούμε να φλερτάρουμε και να ζούμε όμορφα συναισθήματα μαζί της.

Πόσες φορές έχεις τραγουδήσει σε πίστα και είναι από κάτω η σύντροφός σου;
Τη σβήνω από το «χάρτη» εκείνη την στιγμή την κοπέλα μου. Με χιούμορ το λέω αυτό. Απλά πάνω στην πίστα αφιερώνεσαι στον κόσμο. Μπορεί να ακούγεται λίγο ξενέρωτο αυτό που λέω αλλά η σύντροφός σου είναι για να αφοσιώνεσαι μαζί της στο σπίτι. Αλλά υπάρχουν κομμάτια που μπορεί να ξέρει ότι είναι για εκείνη, αλλά εγώ δεν δείχνομαι εύκολα.

Νικόλα, πόσο δύσκολο είναι τελικά να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή των καλλιτεχνών; Είσαι στην κορυφή αν δε το έχεις καταλάβει.
Δε το γνωρίζω να σου πω την αλήθεια (χαμογελάει). Δεν ξέρω αν μπορώ να την φτάσω την κορυφή. Απλά δουλεύω για να ανεβαίνω σκαλοπάτι σκαλοπάτι σε επίπεδο και σε ποιότητα.

Έχουν περάσει όμως αρκετά χρόνια από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε ο κόσμος να σε μαθαίνει. Υπήρχε εξέλιξη πιστεύεις;
Κάθε χρόνο μαθαίνω και μαθαίνουμε όλοι οι συνεργάτες μου. Κάνουμε πρωταθλητισμό και οφείλουμε να κάνουμε καλές και ποιοτικές δουλειές.

Υπάρχει οικειότητα με σένα και το κοινό σου πλέον. Δύσκολο να χτιστεί αυτή η επικοινωνία;
Με στηρίζουν συγκεκριμένοι συνεργάτες και τους οφείλω πολλά σήμερα κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό. Ο κόσμος δε με αφήνει και είναι πάντα δίπλα μου. Αν εγώ τους γεμίζω μια φορά, εκείνοι με γεμίζουν δέκα φορές που στηρίζουν τα κομμάτια μου και την σκηνική μου παρουσία.

Τι είναι αυτό Νίκο που θα μπορούσε να σε κάνει να σταματήσεις να τραγουδάς σε μια πίστα;
Όταν θα ένιωθα ότι δεν αγαπάω και δεν ικανοποιούμε με αυτό που κάνω να είσαι σίγουρος ότι θα σταματούσα. Προσπαθώ στην ζωή μου να κάνω αυτό που νιώθω. Αν μπω σε μια διαδικασία να πω ότι δουλεύω για την δόξα ή τα χρήματα τότε θα χαθεί η μαγεία του λόγου που κάνω αυτό το επάγγελμα και θα είμαι σε λάθος δρόμο. Γενικά το αναφέρω για ένα καλλιτέχνη.

Κατάφερες φέτος να ταξιδέψεις στην Αυστραλία και η αποδοχή των ομογενών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή με sold out συναυλίες.
Ικανοποιήθηκα και ένιωσα ένα παράξενο συναίσθημα μιας και ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ο κόσμος σε γνωρίζει ενώ δε σε έχει δει ποτέ από κοντά. Τραγουδάει το κομμάτια σου. Οι καλύτεροι Έλληνες ζουν στο εξωτερικό. Ήμουν και εγώ ομογενής αλλά πλέον είμαι εδώ . Είναι καλόκαρδοι άνθρωποι και αγαθοί και στηρίζουν την πατρίδα μας πάντα.

Με την οικονομική κρίση στην χώρα μας να φανταστώ αν κάτι πήγαινε στραβά, ότι θα μετανάστευες για να κάνεις αυτό που αγαπάς;
Είναι πολύ δύσκολη κουβέντα αυτό που λες. Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στη ξενιτιά πονάει και έχει πολλά βιώματα. Εξαρτάται όμως για να σου απαντήσω από την ψυχολογική σου κατάσταση όμως και τι σε περιμένει εκεί που θα πας.

Πατάς γερά στα πόδια σου; Είναι ευθύνη να γεμίζεις ένα μαγαζί και να περιμένεις μια κριτική στη συνέχεια από ένα τόσο μεγάλο κοινό που σε ακολουθεί.
Είναι μια μεγάλη ευθύνη για μένα και πιστεύω για όλους τους καλλιτέχνες ότι οφείλουν να αντεπεξέλθουν και να βγάλουν ασπροπρόσωπους όλους όσους τους ακολουθούν. Δεν είναι εύκολο όμως. Είναι κάθε φορά ένα στοίχημα με τον εαυτό σου.

Νέα δισκογραφική δουλειά και όπως ακούμε από το πρόγραμμά σου πέρασε αμέσως στον κόσμο και αυτό το ρεπερτόριό σου.
Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Αντώνης Βαρδής και Όλγα Βλαχοπούλου μου έδωσαν κομμάτια που νιώθω τυχερός που τα ερμηνεύω. Μου έλεγες νωρίτερα αν έχω κάνει κάποια υπέρβαση σε δουλειά που έχω παρουσιάσει. Η υπέρβαση είναι ότι τα κομμάτια που έχουμε φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια τα τραγουδάει ο κόσμος. Και αυτό είναι προίκα. Ο Θεός με αξίωσε να το κάνω αυτό και νιώθω τύχη.