Ryan Gosling

Ryan Gosling

Χρειάστηκε έναν και μόνο έναν ρόλο για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των απανταχού θηλυκών ως ο τέλειος, ο ιδανικότερος όλων σύντροφος. Αλλά αυτός είναι ένας μόνο από τους (δεκάδες) λόγους για τους οποίους οι γυναίκες καρδιοχτυπούν, για χάρη του. 

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Μια φορά και έναν καιρό, στη μακρινή γη του Καναδά, σε μια οικογένεια Μορμόνων γεννήθηκε ο Ryan Thomas Gosling, στον αστερισμό του σκορπιού, στις 12 Νοεμβρίου 1980. Όταν μεγάλωσε λιγάκι, το ξανθό αγόρι με τα γαλάζια μάτια και τα ξανθά μαλλιά, τα πλούσια χείλη και το όμορφο χαμόγελο βρέθηκε στο πλατό του τηλεοπτικού show «The Mickey Mouse Club». Τα παιδικά, ακόμα, χαρακτηριστικά του συν το ταλέντο του στη μουσική και την υποκριτική προοιώνιζαν ένα λαμπρό μέλλον για τον ενήλικο κύριο Gosling. Η τηλεοπτική του καριέρα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της εφηβείας του στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία, ο νεαρός Ryan παράτησε το σχολείο, υποδύθηκε τον Ηρακλή (...) και το 2000 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Remember the Titans» και, αμέσως μετά, υποδύθηκε ένα φανατικό νεοναζί προσπαθώντας, λες, να μας πείσει πως το γλυκό baby face του δεν είναι ερωτεύσιμο. Αμ δε.

Ο ρόλος του στην ταινία «The Notebook», την ιστορία που κάνει ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους κυνικούς να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους τον καταχώρησε για πάντα στην κατηγορία «αγόρι για σπίτι». Ένα αγόρι που ερωτεύεται ένα κορίτσι, ανώτερης κοινωνικής τάξης, που υποφέρει όταν εκείνη τον εγκαταλείπει αλλά εξασκεί τη στωικότητά του σε τέτοιο βαθμό που το σύμπαν του το ανταποδίδει κάνοντάς τη να επιστρέψει κάποτε στην αγκαλιά του και να μείνουν μαζί, μέχρι το θάνατο (που ούτε κι αυτός δεν καταφέρνει να τους χωρίσει). Την περσόνα του ιδανικού συντρόφου ήρθε να ενισχύσει και ο φετινός του ρόλος στην ταινία «Blue Valentine» όπου υποδύεται ένα άλλο καλό παιδί που αναλαμβάνει να μεγαλώσει το αγέννητο μωρό του κοριτσιού που αγαπάει αν και δεν είναι δικό του. Στο μεταξύ, βέβαια, πρόλαβε να προταθεί και για μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία «Lars and the Real Girl» (2007) της οποίας είχε προηγηθεί και μία ακόμα σημαντική τιμή, η υποψηφιότητά του για Όσκαρ στον ρόλο του δασκάλου στην ταινία «Half Nelson» (2006). Kαι, φυσικά, να φτιάξει και τη μπάντα του, τους Dead Man's Bones και να κυκλοφορήσει και το πρώτο άλμπουμ του, μαζί τους.

Αν θέλετε να τον κορτάρετε πρέπει να τον αναζητήσετε κάπου ανάμεσα στο Τορόντο, το Μπέρλινγκτον και το Λος Άντζελες και, ενδεχομένως, να ζητήσετε τη συμβουλή της Rachel McAdams, η οποία υπήρξε «μια από τις μεγαλύτερες αγάπες» της ζωής του, για το πώς να τον κατακτήσετε. Ίσως ένας από τους τρόπους να είναι να συμμετάσχετε στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές του δράσεις μια που ο Ryan Gosling είναι ένας από τους διασημότερους ακτιβιστές του Hollywood. Και, ως μουσική υπόκρουση στις συζητήσεις σας, να βάλετε Chet Baker μια που είναι από τους αγαπημένους του μουσικούς ή να του ζητήσετε να παίξει ο ίδιος κιθάρα αφού είναι -εκτός όλων των άλλων- και jazz κιθαρίστας.

Τώρα, αν τίποτα από όλα αυτά δεν πετύχει, τι να σας πούμε και εμείς; Τον ίδιο πόνο έχουμε.