Jamie Hince

Jamie Hince

Ο ροκάς που αγαπούσε τη μόδα και τελικά την παντρεύτηκε.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως παρότι βρίσκεται ενεργά στη δισκογραφία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορείς να βρεις για τις μέρες και τα έργα του Jamie Hince στο διαδίκτυο, εκτός φυσικά από τη δουλειά του με το συγκρότημά του, τους Kills.

Εκπληκτικό, σίγουρα όμως καθόλου τυχαίο, μιας και έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο εξαιρετικά χαμηλών τόνων, που κρατά τη προσωπική του ζωή μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και, ακόμα και ως το έτερο ήμισυ ενός εξαιρετικά διάσημου και πετυχημένου ροκ συγκροτήματος, αφήνει την τραγουδίστρια Alison Mosshart να τραβά πάνω της τα φλας, όσο αυτός ασχολείται παθιασμένα με το distortion pedal της κιθάρας του. Όλα αυτά, βέβαια, πριν μπει στη ζωή του η Kate Moss.

Ο Hince μεγάλωσε σε ένα χωριό της Αγγλίας, τόσο μακριά από τη «φασαρία» του Λονδίνου που ούτε συγκροτήματα δεν το επισκέπτονταν για συναυλίες, με αποτέλεσμα να δει το πρώτο του live σε ηλικία 15 χρονών, λέγοντας ψέμματα στους γονείς του πως πάει βόλτα με κάποιους φίλους του, ενώ την αμέσως επόμενη στιγμή έπαιρνε το πρώτο τραίνο για το Λονδίνο ώστε να δει το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Fall.

Μεγαλώνοντας, υπήρξε μέλος σε διάφορα συγκροτήματα ως βασικός κιθαρίστας, όπως οι Fiji, οι Scarfo και οι Blyth Power, μέχρι που γνώρισε την Alison Mosshart. Αυτός βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και έπαιζε κιθάρα και αυτή, ένα δωμάτιο από κάτω, τον άκουσε και αποφάσισε να ανέβει και να τον γνωρίσει. Έδεσαν από τη πρώτη στιγμή, έδωσαν ο ένας στον άλλον παρατσούκλια, VV για την Alison και Hotel για τον Jamie, και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα The Kills. Οκτώ χρόνια και τέσσερις δίσκους μετά, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή συγκροτήματα της ροκ σκηνής.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από τη μουσική τους, κατάφερε να ξεχωρίσει και το ιδιαίτερο στυλ τους. Τα στενά παντελόνια, οι δερμάτινες μπότες, τα κομψά γιλέκα με τα ανάγλυφα κουμπιά, τα μακριά παλτό, τα καπέλα, τα μεταξωτά φουλάρια και τα δερμάτινα μπουφάν είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά κομμάτια που συνθέτουν την εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα του Hince, κάνοντάς τον έναν από τους πιο στυλάτους μουσικούς της ροκ σκηνής. Από τους πιο στυλάτους αλλά και από τους πιο «ιντελεκτουέλ» επίσης, μιας και ο Jamie έχει σπουδάσει δραματουργία και συγγραφή σεναρίου στο Goldsmiths University του Λονδίνου, είναι φανατικός βιβλιοφάγος και ορκισμένος σινεφίλ, έχει ως αγαπημένο του ποτό το καλό κόκκινο κρασί και πιο συγκεκριμένα το Cotes du Rhone, ενώ είναι χορτοφάγος από τα 19 του.

Βάλτε τα όλα αυτά μαζί και γίνεται αμέσως εμφανές γιατί η Kate Moss αποφάσισε να παρατήσει την άστατη εργένικη ζωή της και να δεθεί μαζί του με τα δεσμά του γάμου. Ακόμα κι αν δεν θεωρείται αντικειμενικά όμορφος, δεν μπορούμε να φανταστούμε πολλές γυναίκες που θα έλεγαν όχι μπροστά στη γοητεία και τη ξεχωριστή προσωπικότητα του ταλαντούχου και μυστηριώδη κύριου Hince.